Džíny/kalhoty pro štíhlou, ale tvarovanou postavu

10461
6.8.22 18:08

Džíny/kalhoty pro štíhlou, ale tvarovanou postavu

S kalhotami jsem měla problém vždy - máloco mi sedělo, ale poslední dobou mě to začíná dost štvát, s věkem začínám klást větší a větší důraz na pohodlí a proto prosím, poraďte značku džín, kalhot na štíhlou, ale tvarovanou postavu. Moje hlavní problémy:
pokud je mi něco dobré přes boky, odstává to v pase
slim střihy v mé velikosti pro mě bývají příliš úzké přes lýtka, takže se mi v těch místech soukají nahoru a u kolen se hrnou, širší střihy na mě zase ale nevypadají dobře, protože jsem celkem malá (kromě paperbag kalhot s vysokým pasem s volnějšími nohavicemi, ty nosit můžu).
Aktuálně mi velmi vyhovují kalhoty Timeout a Atomrat, obojí je ale spíš sportovní/volnočasové a já bych potřebovala něco elegantnějšího/formálnějšího do práce (ale nemusí to být zrovna kostým, mohou být i „slušné“ džíny k saku).
Nevím, kde hledat, nebaví mě rajzovat po obchodech, takové ty běžné značky jako Zara, Reserved, HM, Gate apod. mám odzkoušené a nic moc. Míry pro představu 164/56. Špeky nebo větší nedokonalosti nemám, ale mám prostě v poměru k bokům úzký pas a svalnatější lýtka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1380
6.8.22 18:51

Mela jsem taky strasne dlouho problem sehnat dziny, ktery by mi fakt sedly. Pak jsem teda ze zoufalstvi vzala nejaky v Lidlu a padly mi perfektne a kupuji uz jen tam, tak zkus… Za tech par korun… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42428
6.8.22 18:55
@Hoa Mai píše:
S kalhotami jsem měla problém vždy - máloco mi sedělo, ale poslední dobou mě to začíná dost štvát, s věkem začínám klást větší a větší důraz na pohodlí a proto prosím, poraďte značku džín, kalhot na štíhlou, ale tvarovanou postavu. Moje hlavní problémy:
slim střihy v mé velikosti pro mě bývají příliš úzké přes lýtka, takže se mi v těch místech soukají nahoru a u kolen se hrnou, širší střihy na mě zase ale nevypadají dobře, protože jsem celkem malá (kromě paperbag kalhot s vysokým pasem s volnějšími nohavicemi, ty nosit můžu).
Aktuálně mi velmi vyhovují kalhoty Timeout a Atomrat, obojí je ale spíš sportovní/volnočasové a já bych potřebovala něco elegantnějšího/formálnějšího do práce (ale nemusí to být zrovna kostým, mohou být i „slušné“ džíny k saku).
Nevím, kde hledat, nebaví mě rajzovat po obchodech, takové ty běžné značky jako Zara, Reserved, HM, Gate apod. mám odzkoušené a nic moc. Míry pro představu 164/56. Špeky nebo větší nedokonalosti nemám, ale mám prostě v poměru k bokům úzký pas a svalnatější lýtka.

Až seženeš, dej vědět. Dcera má stejný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
6.8.22 19:00

@TeSudička Jedny džíny z Lidlu mám a je pravda, že je to mírně lepší, než ten zbytek, ale pořád to není ono. Navíc ta džínovina není moc pružná a jak mají úzký pas a kotníky, tak se špatně oblékají (vadí mně) a svlékají (vadí i partnerovi :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
6.8.22 19:20
@Hoa Mai píše:
Nevím, kde hledat, nebaví mě rajzovat po obchodech, takové ty běžné značky jako Zara, Reserved, HM, Gate apod. mám odzkoušené a nic moc. Míry pro představu 164/56. Špeky nebo větší nedokonalosti nemám, ale mám prostě v poměru k bokům úzký pas a svalnatější lýtka.

Tak máš patrně ideální ženskou postavu, ženské křivky a přitom štíhlá. Jestli si myslíš, že ideál je chlapecká postava, relativně širší pas, úzké boky, žádný zadek, nad tím relativně širší horní polovina těla, tak to tak není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
6.8.22 19:24

@Náhodný host To je od tebe velice hezké, ale asi jsi nepochopil smysl dotazu. Já nemám problém se svou postavou, já mám problém s oblečením. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
6.8.22 19:27
@Hoa Mai píše:
@Náhodný host To je od tebe velice hezké, ale asi jsi nepochopil smysl dotazu. Já nemám problém se svou postavou, já mám problém s oblečením. :lol:

Já pochopil dotaz, ale jelikož nemám moc rad co se týče šatstva, tak jsem to vzal aspoň z pohledu muže. Ale co se týče oblečení, tak problém je asi spíš u těch kalhot, u šatů nebo sukní by to být nemělo? Zas radit někomu změnit styl ošacení jde těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
6.8.22 20:03

@Hoa Mai tak mi při 160 cm a 52 kg sedí zmiňovány Lidl ( do lesa a na ven v pohodě), Zara a Terranova.
Před porodem jsem kupovala největší velikost dětských riflí v HM.
Jinak rifle mám fakt volnocasovky, do práce je nosím výjimečně.

• Citovat
  • Upravit
42428
6.8.22 20:11
@Anais Brno píše:
@Hoa Mai tak mi při 160 cm a 52 kg sedí zmiňovány Lidl ( do lesa a na ven v pohodě), Zara a Terranova.
Před porodem jsem kupovala největší velikost dětských riflí v HM.
Jinak rifle mám fakt volnocasovky, do práce je nosím výjimečně.

Ono nejde o kila, ale typ postavy. Velký rozdíl pas-boky a silnější lýtka. Když sedí přes boky, odstávají v pase. Když sedí v pase, nenavlečeš je na boky. Když chtěla nosit slimky, zasekly se na lýtkách. Mimochodem, dcera 171 cm a už konečně 55 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
6.8.22 20:16
@Havlova píše:
Ono nejde o kila, ale typ postavy. Velký rozdíl pas-boky a silnější lýtka. Když sedí přes boky, odstávají v pase. Když sedí v pase, nenavlečeš je na boky. Když chtěla nosit slimky, zasekly se na lýtkách. Mimochodem, dcera 171 cm a už konečně 55 kg.

Tak já jsem dosti hubený a v podstatě váha se mi shoduje s výškou, po odečtení slovky. Tj. necelých 180 a necelých 80 kg. 55 kg u 171 cm mi přijde docela málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
6.8.22 20:17

@Havlova tak musí zkoušet. Já jsem taky hubená, ve 40ti si kupuju vel 36…do 34 se sice nasoukam, ale už mi to není pohodlný. Po porodu se ta postava trošku změnila. V Zara jde původně kupovala 34 rifle, teď 36. Nejraději ale nosím šaty a sukně. Rifle mám opravdu jen na volný čas, do práce business kalhoty Reserved, Mohito, Orsay.
Jak jsem psala, až do porodu mi jediné kalhoty v pase neodstavaly dětské z HM, takže ještě v 34 letech jsem chodila v dětských riflích velikosti 164 😀

• Citovat
  • Upravit
6075
6.8.22 20:23

Nic si z toho nedělej, já měla taky problém 151cm/45kg. Úzký pas, velké boky, úzká lítka, širší stehna. Pak jsem začala kupovat ryfle přes linters.cz. Parádně mi sedly :palec:
No a pak jsem otěhotněla, porodila a teď nosím jen legíny, protože žádný nezapnu a když jsem si objednala o číslo větší, tak jsem je dopla, ale volné přes nohy :zed:
Ještě jsem taky nenašla, co by mi sedly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42428
6.8.22 20:24
@Náhodný host píše:
Tak já jsem dosti hubený a v podstatě váha se mi shoduje s výškou, po odečtení slovky. Tj. necelých 180 a necelých 80 kg. 55 kg u 171 cm mi přijde docela málo.

Je to puberťačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
6.8.22 20:40
@Náhodný host píše:
u šatů nebo sukní by to být nemělo? Zas radit někomu změnit styl ošacení jde těžko.
Šaty a sukně nosím, ale zase nechci jenom to.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová