Kde všude používáte nosítko?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5199
15.5.13 07:52

Kde všude používáte nosítko?

Ahoj holky, naskytla se mi možnost mít nosítko pro naše dítě (mei tai). Ale nevím, jestli ho upotřebíme. Zní to trošku přihlouple, ale zajímalo by mne, kde všude používáte pro vaše děti nosítka vy? My máme zahradu i dům a zatím dítě taháme všude v ruce (ale má už skoro 9 kg, tak ruce docela začínáme cítit) a nebo máme dítě v kočáru. Možná si to ale komplikujeme a mohlo by nám nosítko ulehčit. Kde pomáhá vám? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
15.5.13 07:57

Třeba když jsem jela autem do města - u nás vedou do každého obchodu aspoň dva schůdky, navíc v polovině se na matku s kočárem dívají jak na zlodějku. Pak na různé pěší túry, cestování vlakem či busem, procházky po lese, doma, když je potřeba uvařit a vysát a děcko řve… Všude tam, kde ho máš na ruce nebo kam nemůžeš s kočárem a chtěla bys :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24128
15.5.13 07:57

Já teda nemám nosítko, ale šátek, ale princip je stejný. Nosím tam kde nemůžu s kočárem - některé úřady, obchody, doktoři, výlety do přírody. V současné době taky, když starší dcera chce do kočáru, tak mladší jde do šátku.
Jinak dceru jsem ještě nosila doma, abych si byla schopna min. udělat něco k jídlu. Pořád mě brečela a chtěla být u mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
15.5.13 07:58

Přesně, jak píšeš, buď malého taháme v ruce nebo je v kočárku. Letos se chystáme na aktivní dovolenou do Alp a tak jsem zvažovala, že bych nosítko koupila, ale pak mi bylo porazeno, že lepší než nosítko, je pro náš účel krosnička, takže nakonec jsem od nosítka upustila. Malý má 10 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
15.5.13 08:00

My máme Manducu a používáme hodně. Já teď především při nákupech, protože mi malá začala lézt ven z nákupního vozíku, tak nechci riskovat, že spadne, bez manducy bych v klidu nenakoupila. Beru ji všude tam, kam se nedostanu s kočárem, bydlím na malém městě a do většiny obchodů a na úřady vedou schody, takže kočár nehrozí, beru tedy nosítko a mám aspoň volné ruce. No a potom samozřejmě na všelijaké výlety do horšího terénu, kam se s kočárem nedá dostat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11795
15.5.13 08:10
@Zuzlounek píše:
Přesně, jak píšeš, buď malého taháme v ruce nebo je v kočárku. Letos se chystáme na aktivní dovolenou do Alp a tak jsem zvažovala, že bych nosítko koupila, ale pak mi bylo porazeno, že lepší než nosítko, je pro náš účel krosnička, takže nakonec jsem od nosítka upustila. Malý má 10 kg.

Můj názor - pro malé dítě je rozhodně lepší nosítko. V krosničce má kolem sebe spoustu prostoru. Dokud nesedí pořádně samo, nedávala bych ho tam vůbec, na delší túry až tak v roce a půl.
Navíc je hodně pravděpodobné, že tam bude občas spát. A v krosničce je pak dítě hodně zhroucené. To se dá čas od času překousnout u staršího, ale u mimina by mi to vadilo.

K původnímu dotazu - já užila nosítko (Ergo) úplně všude. A nejvíc jsem za něj byla vděčná doma, když byly děti nemocné, to byla fakt záchrana.

Jinak na výlety, na procházky, na menší nákupy, doma, když jsem potřebovala mít volné ruce, já jsem v tom v určitých obdobích děti i uspávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
15.5.13 08:10

Jak píšou ostatní, používáme do obchodů, do přírody, na zámek… Také hodně doma, aby člověk něco udělal, obě děti chovací :-) S Manducou jsme odchodili celé Chorvatsko a to už byl syn dost těžký. Ale vyhovuje mi víc než krosna, protože ta má blbé těžiště a ještě dává kila navíc. A také se pak nedá jen tak někam složit. Ale máme krosnu také.

Upřímně řečeno, nedovedu si přestavit, že bychom nosítko nebo šátek neměli, to bychom asi pořád seděli doma na zadku :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
15.5.13 08:14

Nositko jsem brala na cesty MHD, do obchodu, na vylety nebo kdyz dcera chtela byt u me, ale ja potrebovala volne ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30302
15.5.13 08:19

Mám taky šátek a nosila jsem malého do města do obchodů, k doktorce (máme ji v patře a kočáry se musí nechávat dole), do lesa atd. Bohužel kolem roku, udělal bojkot a už ho neuvážu a řve a řve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
15.5.13 08:20

Nosítko používám na nákupy, cestu vlakem nebo autobusem, na výlety… Všude tam, kde vyhodnotím, že je to lepší než s kočárem. Také jsem s malou v nosítku věšela prádlo nebo prostě dělala, co je potřeba. Jen teda už mi přijde dost těžká (má 10,5 kg).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
15.5.13 08:24

@Titty synkovi bude 13 měsíců a teď už si teda taky sama nedokážu představit, že by ho manžel nosil třeba 3 hodiny na tůře v nosítku, krosna mi pro tohle přijde lepší, má i stříšku, kdyby pršelo nebo hodně svítilo sluníčko…ono asi záleží i na kvalitě a funkcích krosny, my jsme vybrali podle testů a recenzí tu nejlepší na trhu Deuter III, ale jak píšete, kdybych uvažovala, že musím synka nosit denně po doma, na nákupech a tak, tak bych to nosítko koupila, ale my jsme potřebovali něco na aktivní dovolenou na pár hodin denně 2-3 do roka a pro tento účel myslím, že je krosna lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
15.5.13 08:29

Ahoj, jsme na vsi taky se zahrádkou, takže když ještě nechodila, tak byla na kočárku nebo v létě na zemi, v cestoní postýlce. Nosítko jsem využila na pár výletech, kde bysme s kočárkem nevyjeli a asi 2× jsem s ním šla na vsi nakupovat. Ale mě teda trpěly záda… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
15.5.13 08:31

Já na šátek i nosítko čekala jak na vysvobození. Měla jsem ukřičené mimino, které se dodnes zklidní jen pravidelným rázným rytmem. To bohužel platí i při nošení. Navázat/nahodit a vyrazit. Nezastavovat! Nebo sednout na míč a skotačit. Takže mně to až tak nesplnilo, co jsem očekávala, např. že doma trochu uklidím, umeju nádobí a podobně. Protože tam chybí ten rytmus. I tak Beco využívám, ale s vědomím toho, že při zastavení je řev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
15.5.13 08:36

@Zuzlounek já souhlasím ohledně té krosny. Co si přesně neumíš představit na tom nosítku? Dle mých zkušeností se dítě tolik nepronese právě v tom nosítku - těžiště nosiče zůstává prakticky neposunuto, takže ani já jako ženská jsem neměla větší problém nést na zádech 13kilové batole do brutálního kopce. O desetikilovém dítěti na zádech prakticky nevím, takže manžel by to zvládl s prstem v nose.

Oproti tomu krosna je neskladná, dítě trčí hodně za nosiče, takže se posunuje těžiště a tedy se víc pronese, nemluvě o váze samotné krosny oproti nosítku.

Ale úplně rozumím, že vám člověk, který nemá zkušenosti s nosítkem doporučil raději krosnu, pro většinu dětí dítě v nosítku znamená „chudák dítě“ - přitom to sedí mnohem pohodlněji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30302
15.5.13 08:41
@Angua píše:
@Zuzlounek já souhlasím ohledně té krosny. Co si přesně neumíš představit na tom nosítku? Dle mých zkušeností se dítě tolik nepronese právě v tom nosítku - těžiště nosiče zůstává prakticky neposunuto, takže ani já jako ženská jsem neměla větší problém nést na zádech 13kilové batole do brutálního kopce. O desetikilovém dítěti na zádech prakticky nevím, takže manžel by to zvládl s prstem v nose.

Přesně tak, ještě 11kg dítě jsem v pohodě nosila a to nejsem žádná vysportovaná vazba. S krosnou bych toho táhla víc, krosna taky něco váží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí