Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@lightblue píše:
Takže ty stavy máš i když se léčíš vlastně na sníženou? Chápu to dobře. Tak uvidíme. Možná tomu opravdu napomáhají nervy, ale já je poslední dobou nemámUrčitě dám vědět.
Ano, léčím se na hypofunkci a zjistila jsem, že stále nemám hodnoty v normě. A co se týká nervů, nikdy mě ty stavy nepotkaly během toho stresujícího období, ale vždy až po.
Tak je fakt, že je to možná ozvěna všeho možného. O Vánocích je to v práci šílené, máme sezonu a nervy to jsou hrozné, ale bez Euthyroxu jsem tyhle stavy nikdy neměla. Naposled jsem měla nervy u hokeje ![]()
Můžu se teď ještě zeptat, jak často máš nebo si mívala bez toho cipralexu ty stavy? Já to mám nějak čím dál častěji a i když se snažím nic nečíst a nemyslet na to, tak dneska měto zase potkalo v tramvaji ![]()
@lightblue píše:
Můžu se teď ještě zeptat, jak často máš nebo si mívala bez toho cipralexu ty stavy? Já to mám nějak čím dál častěji a i když se snažím nic nečíst a nemyslet na to, tak dneska měto zase potkalo v tramvaji
Před těmi pěti lety to bylo tak, že to byly fyzické potíže, nevnímala jsem to jako psychické, až mi vyšly negativní výsledky EKG apod., tak jsem se sesypala psychicky z toho, že je to psychika a že to nezvládnu a bude ze mě blázen. Teď podruhé jsem začala párkrát měsíčně cítit takový divný stav jako hodně slaboučký odvar těch dřívějších potíží, ale postupně to nabývalo na intenzitě a a přibývalo těchto epizod. Pro antidepresiva jsem šla rychle, když to začalo každý den, dvakrát se mi udělalo zle i venku, když jsme někam jeli - třeba na oběd. A to už mě štvalo, Jsem nepřítel léků, ale po zkušenostech co mám, tak když se to nechá rozjet, tak se hodně propadneš a pak o to hůř se z toho dostaneš. Třeba by ti stačila psychoterapie, ale hned v začátcích, nečekat!!! Nebo něco přírodního - Jarsin, Modin, Allegra,… Já mám Cipralex teď měsíc a je mi o dost líp, ještě zabere víc. K tomu beru Magne B6 forte, Selzink a večer čaj Spánek a nervy od LEROSu.
Tak ja to mam ted druhy tyden a pujdu vlastne na prvni kontrolu od brani euthyroxu, tak se to snazim silou vule nehrotit
Ahoj, tak jsem zpět. krev ukázková a s největší pravděpodobností jsou mé problémy od krční páteře.
Pravděpodobně jsem jí přetížila a následný fukar z klimatizace v práci mě dodělal. Takže i to bušení, mravenčení v rukou a třes je od toho. Mám krk tvrdý a ve čtvrtek jdu na masáž, a jen doufám, že mi to aspoň trochu pomůže, protože s tímhle se mo nedá existovat. ![]()
@lightblue píše:
Ahoj, tak jsem zpět. krev ukázková a s největší pravděpodobností jsou mé problémy od krční páteře.
Pravděpodobně jsem jí přetížila a následný fukar z klimatizace v práci mě dodělal. Takže i to bušení, mravenčení v rukou a třes je od toho. Mám krk tvrdý a ve čtvrtek jdu na masáž, a jen doufám, že mi to aspoň trochu pomůže, protože s tímhle se mo nedá existovat.
Ahoj, tak ti přeji úspěšnou léčbu. Snad ti to opravdu pomůže. Já mívám právě problémy se zády vyvolané tou psychikou. Mám to diagnostikované jako neurastenii a to jsou psychické potíže (různě silné deprese a úzkosti) spojené s tělesnými potížemi (bušení srdíčka, nespavost, bolesti hlavy, bolesti zad, pocity na omdlení, žaludeční nevolnost…) Odeznívá to obojí po antidepresivech. Někdy je potřeba i rehabilitace. Zatím mě to potkalo dvakrát, poprvé hodně silně, podruhé to docela jde. Spouštěčem je zřejmě fyzické a psychické přetížení, což by v obou případech odpovídalo, vždy to vypukne až jsem v klidu. Tak hodně sil a pokud nic nebude zabírat, tak si skoč i za psychiatrem, někdy jde o kombinaci psychiky a tělesných potíží, hlavně se dlouho netrap.
Děkuji i já Ti přeji jen a jen pohodu. Mě se to fakt nikdy nestalo. Asi to je původně z cvičení - fyzické přetížení páteře a tím, jak se mi začlo dělat blbě, tak to jelo ruku v ruce s psychikou a tím pádem je to všechno dohromady. Zítra jdu na masáž a moc se těším, jestli to povolí a bude líp. Pak jsem objednaná na RTG páteře a asi pak nějaké rehabilitace. ![]()
Ahoj, tak se přiznám, že po 3 týdenních čtení diskuzí a příspěvků jsem si myslela, že jsem taky nějak psychicky v nepořádku nebo jak to říct. Na kontrole jsem byla min. týden, doktorka mi řekla, že hodnoty krve v pořádku a naopak můžu ještě prášek přidat v neděli, kterou teď vynechávám.
Nicméně mého „vylití srdíčka“ o tom, že mi je zle, klepou se mi ruce, jsem neustále nervozni, nemůžu spát atd. atd. nedbala a jen se pousmála, že to není od ŠŹ
odcházela jsem odtamtud fakt v depresi, že začnu hledat psychologoga. Jenže… proč najednou řešit nervy, když jsem nikdy tyhle stavy před Euthyroxem neměla…
najela jsem na jedny stránky o ŠŹ, je tam hrozně moc diskuzí, poznatků od lidí, kteří se podílejí o vzájemné zkušenosti a nezávisle na sobě mi pár lidí napsalo, že vykazuju zvýšené množství hormonů, i přesto, že krev se jeví normálně. Že to tak má spousta lidí. Takže si pak sami od sebe sníží dávku třeba na polovinu a až se to srovná, tak postupně přidávají.
Můžu říct, že beru půl prášku od pátku a už dneska cítím značný rozdíl. Myslím, že nic závažného se mi stát nemůže. Navíc jsem zhubla, což na svou váhu nepotřebuju a ani to doktorku nezajímalo ![]()
@lightblue Ahoj,taky si myslím, že štítná může za různé stavy. Mně vše začalo před tím než mi na štítnou přišli a potom jsem někde četla, že psychické potíže se mohou objevit ještě dříve než skutečně začne štítná laboratorně vykazovat špatn´é výsledky. Doufám, že se ti to upraví. Já mám zatím antidepresiva, ale doufám, že po srovnání hladin hormonu se mi podaří vysadit a bude to OK. Určitě bude líp. Mně je teď dobře. Měj se a ozvi se po čase, jak to vypadá. Klidně napiš do soukromých zpráv.
Jj dám vědět. Já právě dřív nikdy tyhle stavy neměla, až teď. Tobě taky držím palečky, ať jsme všechny brzo fit. ![]()
hormony jsou sviňa a vím, že jsou horší věci, jen chci fungovat jako normální člověk ![]()
Ahojky holky, našla jsem si tuhle diskusi, když jsem hledala něco o euthyroxu. Mám taky hypofunkci, brala jsem půl roku 100eut a včera mi doktorka zvedla na 12O. Když mi zjistili šz, měla jsem TSH 120, po šesti týdnech 4 a ted mi to zas vylítlo na 8
plus uplně rozházený protilátky. Ty divný stavy mám občas taky…tlaky v hlavě, hučení, rozházený menzes, třes
tak si myslím, že je to tím, že to nemám pořád srovnany. Jinak já jsem už tušila, že to nebude ok, pač se mi sekla váha. Prosím, jake jsou ty stránky o té štítné
@kiara76 Ahoj, někdy nakukuju sem http://www.stitnazlaza.estranky.cz/ ale doporučuju přečíst jen to, co potřebuješ. Jak začneš číst do hloubky, tak tě to psychicky rozhodí ještě víc ![]()
taky to může být k tomu, že některý z doktorů nasazuje Eut. postupně a ne hned 50 nebo 100 jak si měla ty, i přes velmi nízkou hodnotu TSH. Mě se ty stavy začaly dít po 2 měsících užívání až se mi udělalo fakt blbě. Teď jsem rozhozená mírně psychicky, ale je to mnohem lepší. Chodím na masáže a byla jsem dnes u fyzio a prý mám levou půlku od krku k hrudníku fakt „tvrdou“. Mravenčí mě někdy večer i ruce. Každopádně jsem si našla jinou endo a jdu k ní v červenci, bo ta moje absolutně nepřipouští, že by to mohlo být od ŠŽ, a chybí mi lidský přístup.
Jak Ti zjistili tu ŠŽ? Bylo ti blbě?
@lightblue v červenci minulý rok jsem byla na krvi, kvůli testu na celiakii(bylo mi doporučeno, protože ji zjistili u synátora)a tak mi tam mudr zaškrtl i štítku, protože jsem byla půl roku po porodu a byla jsem jak sud a nešlo mi to dolů. Výsledky byly hraniční a tak to neřešil. No a v říjnu se mi udělalo zle a tři dny jsem spala v kuse
nebyla jsem schopná nic
tak jsem šla zas k obvodakovi a ten mě hned hnal na krev.No výsledky katastrofa tsh 120 a hluboká hypotyreoza. Věděla jsem, že je něco blbě, ale myslela jsem si, že jsem unavená z malého. Samo psychyka na ho…
ted taky nic moc, bulim u všeho jak želva, jsem hrozně lítostivá
po nasazení euthyroxu se mi podařilo schodit 15kg a ted mi to uz vůbec nešlo tři měsíce, tak mi to bylo divný. Měla jsem nahoře 30kg
jak to tu čtu, je to fakt mazec a jsem ráda, že v tom nejsem sama, protože kolem mě lidi vůbec netuší, co je to za svinstvo a jak to rozhodí tělo
![]()
@lightblue jinak asi po dvouch měsících braní euthyroxu mi taky začaly padat ve velkým vlasy, mudr mi řekla, hlavně jestli rostou nový
takže ted jak mi podrůstají mám mezi dlouhýma vlasama ježoura ![]()