Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Chystam se poprve, nikdy jsem nebyla ani v normalni saune, tak nevim jak to chodi. Pofadi nekdo? Na jak dlouho mam poprve jit? Po infrasaune se dava sprcha? Dik moc!
Infra sauna je dobrá, záleží, já dávám tak 50-55stupňů, vydržím tam cca 45 minut, pak si dám vlažnou sprchu, studenější, ale ne ledovou.
Já taky tak,30-45 minut. Pak osprchovat. Z finské vlezu i do bazenku, z infrasauny stačí ochladit.
Teď chodím na 45 minut, na 55°, ale ze začátku mi bohatě stačilo 20 minut na takových 45-50°. Myslím, že pokud člověk nechodí do sauny, tak to chce raději potupně prodlužovat a zkoušet, co mu dělá doře.
Pak se normálně osprchuji vlažnou vodou, ke konci studenější.
Dobrý den. má někdo osobní zkušenost s dekou, nebo podložkou, které jsou nabízeny jako vyzařující infračervené světlo. Viděla jsem na předváděčce a zajímaly by mě osobní zkušenosti účinků na konkretní zdravotní potíže. Děkuji
Mal som infra deku/prosteradlo a necitil som nic, nemyslim si ze to funguje. Ak to svieti vo viditelnom spektre tak je to urcite podvod, pretoze ako vieme infracervene spektrum neije viditelne. Niektory predajci s oblubou vyuzivaju fakt ze sa jedna o infracervene spektrum a neznalost zakladov fyziky ich zakaznikov, takze im predavaju cervene svetielka za premrstene ceny… a to prave vacsinou na predvadzackach. Ak to nesvieti vo viditelnom spektre tak to nemusi byt podvod, ale moze…