Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, 22.12. mě čeká kolonoskopie a já zkoumam dietu před zákrokem, co mužů a co ne ( mám seznam ), ale vůbec tam není mléko, sýry, mléčné výrobky ( krom jogurtu s ovocem ). Kdo na tomto vyšetření byl, prosím, mužů si dat 5-3 den před zákrokem sýr, mléko, pomazankove máslo? Děkuji
Můžeš. Jde o to, aby to dobře prošlo na druhou stranu a nezůstávalo ve střevě, aby bylo dobře vidět ![]()
@myskalucka jde o čistý střeva takže ano mě ještě zakázali džusy
@ka2ka Dole píšou, že 1 den před výkonem si může dát bílý jogurt, tak očekávám, že i 3-5 dní ![]()
Jogurty s ovocem jsou v „zakázaných“.
Já jsem ted den před kolonem musela vypít čistící hnus co mi předepsala dr. abych měla střeva prázdné žádnou dietu jsem nedržela ![]()
@zoy píše:
@ka2ka Dole píšou, že 1 den před výkonem si může dát bílý jogurt, tak očekávám, že i 3-5 dní
Jogurty s ovocem jsou v „zakázaných“.
jojo píšu to v dalším příspěvku ![]()
@Miluzi píše:
Já jsem ted den před kolonem musela vypít čistící hnus co mi předepsala dr. abych měla střeva prázdné žádnou dietu jsem nedržela
asi to bude dělat každá doktor jinak já měla dietu i ten hnus a manžel ten měl poprvé dietu bez hnusu a pak jen hnus ![]()
@Miluzi píše:
Já jsem ted den před kolonem musela vypít čistící hnus co mi předepsala dr. abych měla střeva prázdné žádnou dietu jsem nedržela
Ten hnus mám taky, 4 sáčky na 4 litry, už se fakt tesim
Holky díky a ještě se zeptam, jak jste to snasely? Já vím, že každá jsme jiná, ale i tak mě zajímají zkušenosti ![]()
Doporučuji nevzdalovat se od záchodu ![]()
a po výkonu si zajistit odvoz
Já byla na kolonoskopii před 12 lety a snášela jsem to dost blbě. Ale nevím, třeba už dnes člověk dostane aspoň něco na uvolnění nebo na bolest… Mě teda bolel samotný zákrok a potom jsem strávila asi hodinu přímo na nemocničním haj*lu, strašný. Vzpomínám si, že jsem taky pila nějaký patoky asi dva dny předtím, ale na speciální dietu si nepamatuju..
Edit: Ale musím dodat, že jsem byla mladý střevo a vzhledem k tomu, že mě nikdo nijak zvláš´t nepoučil, tak jsem ani pořádně nevěděla, do čeho jdu. Možná kdybych měla víc informací a šla tam připravenější, tak bych byla víc v pohodě..
Já jsem dostala něco do žíly a téměř nic si nepamatuju takže za mě celkem pohoda pro mě bylo nejhorší vypít ten roztok strašně se mi z toho navalovalo ani jsem ho nedopila.
Roztok byl v pohodě, akorát to bylo slanější, já dostala taky nějaký oblbovák a i přes to mě to docela dost bolelo.
Moje mamka na tom byla minulý týden. Dva dny před lehkou stravu, maximálně jogurt, vývar, den před už nejedla nic, pila ten hnus (říkala že čekala že to bude slané, ale prý nebylo), po zákroku jsem na ni čekala jako doprovod. Zvládla to dobře, bez oblbováků.