Zánět močového měchýře - jak to přežít?

Anonymní
12.12.15 22:28

zánět močového měchýře-jak to přežít?

Ahoj, potřebovala bych radu.

Nejspíš mám zánět močáku a za doktorem mužů az v pondělí.
Jenže nevím jak to mám udělat.
Uh se to dostalo do takového stadia kdy se těžko zvednu na nohy. Tím nemyslím nějakou hroznou bolest, ale jakmile se postavim tak mám pocit ze se pocuram. Při chůzi je to strašně nepříjemné a vlastně nev jestli k tomu doktorovi vůbec dojdu.Jak se mám po domacku vyléčit? Nějaká rada??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
386
12.12.15 22:31

Mě vždy téměř okamžitě pomůže: 4 sáčky urologickýho čaje do litru vody, nechat to vylouhovat a i přes příšernou pachuť rychle do sebe kopnout. udělá to nárazovou vlnu a řádně propláchne močák. pomůže i termofor na břicho, ale jen v kombinaci s tím čajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
12.12.15 22:33

Zrovna resim to stejne. Nemam az tak veliky problem ale asi si zajdu zitra na pohotovost.Mam chvilema pocit ze se pocuram.boli me v podbrisku a kdyz dobehnu na zachod tak to hrozne boli a pali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
12.12.15 22:34

Nejdůležitější je být v teple POŘÁD (tzn. nevylézat z postele nebo mít deku obtočenou kolem pasu) a pít litry tekutin. Já mívala teda zánět s takovou bolestí, že jsem až brečela. A zhoršilo se to třeba z minuty na minutu, když jsem vylezla z postele. Hodně štěstí a pošli teda někoho aspoň pro prášky na bolest, nemáš li. Ibuprofen je i protizánětlivý, tak ho vem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
12.12.15 22:35

Já bych si zajela ráno pro atb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
12.12.15 22:38

Na pohotovost? Pokud nemas uro caj, tak hermanek, sipek, salvej, vodu s citronem, vyplachnout ty bacily ven. Ale ja bych jela na pohotivost, dostanes atb a ono chvili trva nez zaberou, ale kdyz ted pojedes, tak v pindeli vecer uz ti bude lip…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.15 22:42

Bohužel s peněžní na to taky nejsem nejlíp. Beru právě az v pondělí…Takže atd a pohotovost si nemohu momentálně dovolit…

• Citovat
  • Upravit
4062
12.12.15 22:54

Jela bych na pohotovost, tohle se může rychle rozjet v zánět ledvin a to už pak není legrace.

Jinak doma hodně tekutin, urologický čaj, brusinky, v lékárně si můžeš koupit volně prodejné kapky Rowatinex.

Máš teplotu / horečku? Jestli jo, tak neváhej, neriskuj ledviny a fakt jeď na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
12.12.15 22:59
@Anonymní píše:
Bohužel s peněžní na to taky nejsem nejlíp. Beru právě az v pondělí…Takže atd a pohotovost si nemohu momentálně dovolit…

To si děláš legraci, že doma nemáš stovku? A nikdo Tě nemůže založit?
Tak tam prostě zajeď, že sis peníze nechala doma a že to tam přijdeš zaplatit.
Podle mě Tě vyšetřit musí a za antibiotika snad nic doplácet nebudeš.

• Citovat
  • Upravit
920
12.12.15 23:02

Máš doma Algifen, nebo nějaké kapky na tišení? Já je mám doma od urologa preventivně-když to přijde… Jinak to, co psaly holky výš, proplachovat, proplachovat, proplachovat, mi pomáhá jakékoli pivo, po tom jdu na záchod i pětkrát:-) Jinak pocit jaký popisuješ znám moc dobře a vím, že je to děsběs…Drž se, do tepla a pííííííííít! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
12.12.15 23:17

Já trpím na záněty močových cest hodně, a vždycky mi zabírá pít co nejvíc tekutin (pivo je na to vážně nejlepší :) ), udržovat se co nejvíc v teple (třeba si dávám nahřát na topení šálu a pak si ji omotám kolem beder, to hodně pomáhá), jako první pomoc je fajn i urinal akut co prodávají volně v lékárně, ale to asi nic když nemáš ani stovku na pohotovost :D jinak léky na bolest mi nezabíraly nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
12.12.15 23:22

Jestliže už máš zánet v takovém stadiu jako popisuješ, tak ti žádné brusinky a urologické čaje nepomužou. Musis na pohotovost…Četla jsem, že nemáš penize ale já myslim, že te i bez toho musi vyšetřit a pak se s nimi dohodneš, že treba penize doneseš dodatečne nebo neco…Pripadne si od nekoho pujc, nejaké kamaradky treba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
12.12.15 23:27

Kromě výše zmíněných rad mi vždy ulevila sedací koupel z dubové kůry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3059
12.12.15 23:44

Opravdu si jít pro antibiotika. Ono to rychle postupuje, já za chvíli měla krev v moči jako při menzes a bolesti jako porodní stah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
13.12.15 00:07
@Anonymní píše:

jeď napohotovost. MUSÍ tě ošetřit i když 90 kč mít nebudeš, dají to to normálně na složenku, se splatností do týdne. a atb snad najdou nějaký bez doplatku no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí