Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, uz podruhy se mi udelal puchyr na tvrdem patre, dejme tomu 1,5×1,5. Fakt puchyr, byla v tom tekutina, strhla jsem to.. nevi nekdo, nemel nekdo..? Co to muze byt? ![]()
Něco takového?
http://www.ulekare.cz/…ustech-66973
Mě se to občas stane, když si patro podráždím, brambůrky, kyselé bonbony, křupavé pečivo. Mívám to menší a neřeším to, nestrhávám, samo to po pár dnech zmizí.
Trpívám na to, ikdyž bych to nenazvala puchýřem, a mám to na tváři nebo dásni. já to nechávám zahojit a mzitím mažu calgelem nebo když to nezabírá, tak baštím holt brufen. Nestrhávám, nechám zahojit.
Taky občas mívám, takové minipuchýřky-vřídky zevnitř na tváři, na patře. Většinou po jídle, rychle vyrostou, rychle prasknou-jazyk pomůže:-)
Tohle je uz podruhy na uplne stejnym miste, jakoby u zubu.. bylo to takovy hladky a jak jsem to strhla, tak to vyteklo a ted je to jak poskrabany. Takze se nemusim bat? ![]()
Já to nezkoumám, je to hladká vyvýšenina, a trochu bolí, mám to většinou za předními zuby. Ale po pár dnech je to fuč, proto to ani nezkoumám.
Tak já mivam něco podobného. Nejdřív mi to místo hodně opuchne a dost to bolí. Nasledne to popraská a bolí to při jídle a čištění zubů. A bylo mi ro diagnostikovano jako herpes simplex tedy opar ![]()