Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
poradí mi někdo prosím, co bych mohla brát preventivně na zklidnění hormonů (asi)? První den MS začínám vždy s kontryhelem, piju ho zhruba do ovulace. Mám s ním dobré zkušenosti, zřejmě i díky němu mám cyklus přesně 28 dní…
Ale přijdu si taková divná, jako bych měla tělo popletené a měla nějak rozházené hormony (citlivá prsa apod.). Známá mi doporučila pupalku, že ta určitě ničemu neublíží. Jaké s ní máte zkušenosti? A to se užívá vnitřně ten pupalkový olej, nebo jsou i nějaké čaje? Popř. nemáte pozitivní zkušenost s dalšími bylinkami? Nebo máte nějaké další tipy, jak dostat tělo "do normálu?
Děkuji ![]()
Já použivám taky kontryhel jak ve formě čaje tak i kapek
koupula jsem si i femina kapky, ktere jsou podle mé bylinkařky lepší než kontryhel. Jinak jsem na sobě poznala hned prvni měsíc změny
samozřejmě pozitivní. takže doporučuju ![]()
@martiiinkajjj Díky za tip. To doporučení patří k těm femina kapkám?
@Tate Piju caj pro zeny od Lerosu a zkrati mi menzes a snizi bolesti. Pupalku jsem brala jako tobolky, ale ucinek jsem nejak nezaregistrovala.
@Tate Úplně ke všemu
ty kapky obsahují:libeček, meduňku, hluchavku, měsíček, šalvěj, kontryhel, echinacea
obsahují i ten kontryhel takže nemusíš mít 5 různých kapek ![]()
Tez piju kontryhel.po porodu silena ms a bolesti, kontryhel prodlouzil cyklus a zkratil ms, bolesti nepatrné. stridam to s Zenskym cajem od Gresika, noblesne chutna a obsahuje asi 7 bylin, echi, hermanek, kontr…doporucuju. kapky nemam.
Díky za tipy holky. Já znám pouze ten kontryhel, jinak s ničím zkušenost nemám, ale vyzkouším…
Trochu trapná otázka, ale co z těch bylin je nejlepší na citlivá prsa, nevíte? Mám je teď chvíli taková plnější, těžká, citlivé bradavky atd. (těhotná být nemůžu). Sice dekolt vypadá o dost líp, ale já bych radši, kdybych mohla spát nerušeně na břiše
.