Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, zajímalo by mě, zda jste se někdo nesetkal s takovou vyrážkou, kruhama na těle? Mám ji od srpna a obvodní lékař dva měsíce tvrdil, že je to alergie na aviváž. Vyrážka se mě drží dodnes, neni nijak na pohmat hrubá, šupinatá, jsou to jakoby červený kruhy hluboko v kůži. Opět jsem navštívila obvodního, ten si je jist, že je to pityriasis versicolor a předepsal mi mast. Podle příznaků a fotek na internetu se mi zdá, že je to úplně něco jiného.
. Na kožní jsem objednaná až v lednu. Ptám se zde, protože mám strach, zda to nemůže být borelioza. Kruhy se mi ale pohybují na stehnech a ted´ poslední 4 dny ho mám i na zádech. Přikládám foto. Děkuju za každou radu, už jsem bezradná.
musím čekat do ledna na termín u kožního, obvodní mi nechce udělat krevní testy na boreliozu. Budu vděčná za každou radu. Přeji hezký den, Lenka.
Proč ti obvoďák nechce udělat testy na boreliozu?? Zašla bych si jako samoplátce, bo tohle smrdí…
Na zádech nic nevidím, ale ta noha
Měnila bych lékaře a zašla i jinam. Na kožní bych se snažila vecpat do nejbližšího termínu nebo se ohlásit jako akutní případ. Na co čekat ještě měsíc
![]()
Edit.: Po zvětšení jasu už vidím mapu i na zádech. No nelíbí se mi to ![]()
Příspěvek upraven 10.12.15 v 10:40
@slajnerka Moje máma měla takové kruhy po kudrnaté polévce, jak tomu říkala. Myslela tu čínskou, jak se jen zaleje vodou a jsou tam dva nebo tři pytlíčky. Chvilku jí trvalo než na to přišla.
Obvodní mi řekla, že ona je doktorka a ví, jak vypadá borelioza. Otočila mě ve dveřích s mastí Pevaryl. Statim mi prý nenapíše, protože to neni života ohrožující. Na kožním jsem byla a bez statimu nemám šanci.
kruh mám na kříži, jde to špatně vidět. :/
@slajnerka Naprosto typicka a uz pekne rozjeta borelioza. Mazej ihned pro ATB a pocitej, ze lecba muze byt na dlouho.
@slajnerka syn měl něco podobného na noze po kousnutí komárem asi do 2 týdnů to zmizelo, ale může to být cokoli, jela bych s tím klidně na pohotovost, že máš strach a doktor ti nechce udělat krevní testy
Doktorka by mela vratit diplom. Jsi rozhodne jinam, klidne primo do nemocnice a trve na testech na boreliozu. Nicmene i bez pozitivnich vysledku tohle fakt borekioza je, melo ji x lidi v mem okoli a vim, jak to vypada.
@MartinaIrena Možná to nemusí být nutně borelioza, ale když je to už 4 měsíce, tak to asi bude chtít antibiotika.
Příspěvek upraven 10.12.15 v 11:28
Ano, toto vypadá na typickou vyrážku při borelioze. Samozřejmě je nutné to potvrdit dalším vyšetřením a testy. Ihned na pohotovost. Prosím anonym - jsem zdr.
@Petule030 píše:
@MartinaIrena Možná to nemusí být nutně borelioza, ale když je to už 4 měsíce, tak to asi bude chtít antibiotika. Však schválně, co na to řekne odborník? @Pudloslava? @Doctus?(Nevíte někdo, proč mi nejdou označit?)
Možná zkus dát mezeru před ten otazník.
Hele, nechci strašit, příbuzný tohle měl taky. Obvoďačka i kožní ho poslaly někam, dostal mastičku o testech na boreliozu nechtěly ani slyšet. Nedalo mu to a zavolal svojí známé na infekční do nemocnice. A boreliozu měl. Nechci tvrdit, že ji poznám podle fleku, ale že někteří doktoři můžou být mimo, otravovala bych je s tím dál.
@slajnerka píše:
Obvodní mi řekla, že ona je doktorka a ví, jak vypadá borelioza. Otočila mě ve dveřích s mastí Pevaryl. Statim mi prý nenapíše, protože to neni života ohrožující. Na kožním jsem byla a bez statimu nemám šanci.kruh mám na kříži, jde to špatně vidět. :/
Jojo, mě taky jedna chytrá doktorka v Motole utřela s tím, že to ONA studovala medicínu a pozná chornický zánět žaludku. Já jí totiž tvrdila, že chci poslat na sono, že to je určitě žlučník…
Ona, že ne, že na gastroskopii, že to je prostě jasnej zánět žaludku. A nacpala mi Helicid. Na gastro jsem nešla… do roka mě do Motola přivezla rychlá s akutní žlučníkovou kolikou a jiný doktor nechápal co ta před ním říkala, že tohle byl od začátku jasnej žlučník, že jsem měla pravdu. ![]()
Doktor se může zmýlit, ale nesmí se arogantně hádat, že to on je tady ten s titulem a tedy přeci ví… občas ví houno!
![]()
Jasná borelióza. A pěkně rozjetá, což může být i dost nebezpečné. Volej okamžitě nejbližší infekční kliniku. V Brně je v Bohunicích. Zkus doktora Křenka.