Malá bulka pod kůží

Anonymní
10.12.15 22:38

malá bulka pod kůží

Potřebuju poradit - k Dr se mi moc nechce a třeba to někdo z vás už zažil. udělala se mi zničeho nic před pár dny na paži malá bulka pod kůží (nebo v kůži :think: ) asi o velikosti hrášku. Místo je celkem zvláštní - na bicepsu, na té hladké kůži asi 5cm od podpaží. Nebolí to, nesvědí to, nemá to žádnou specifickou barvu, nic to nedělá, ale úplně normální to asi není. Nechce se mi před vánocema lítat k doktorovi, když by to bylo něco banálního, co třeba samo zmizí. Ale nevím, jestli to nemůže být třeba zanícená potní žláza, ale to by asi bolelo? Neporadíte někdo prosím? Díky moc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9374
10.12.15 22:43

Může to být i tuková bulka nebo ucpaná žlázka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101777
10.12.15 22:43

Může to být tuková bulka, já mám jednu takovou na hlavě už asi 20 let… ale pokud je to ono, tak to samo nezmizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.15 22:51

Ucpaná žlázka mě napadla, ale to by asi bylo citlivé minimálně na dotek, ne? Tuková bulka asi teda ničemu nevadí, jestli dobře chápu.. ;) Mě to nijak nevadí, obzvláš´t na místě, které je běžně pod tričkem, ale přítel mě chce hnát k doktorovi, že kdoví co se mi tam mohlo zanítit :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2486
10.12.15 22:52

Nejspíš se jedná o lipom.(tuková bulka)…manžel to měl asi 3 roky potom jsem ho vyhnala k doktoru…vyřízly mu to a je pokoj…je ta bulka pohyblivá? on to mel na stehně a bylo to větší…je lepší s tím hned jít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
10.12.15 22:54

Nikdo nemuze vedet jestli se jedna o lipom nebo fibrom…takze bych s tim urcite sla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.15 22:59
@wiki čiki píše:
Nejspíš se jedná o lipom.(tuková bulka)…manžel to měl asi 3 roky potom jsem ho vyhnala k doktoru…vyřízly mu to a je pokoj…je ta bulka pohyblivá? on to mel na stehně a bylo to větší…je lepší s tím hned jít…
@wiki čiki píše:
Nikdo nemuze vedet jestli se jedna o lipom nebo fibrom…takze bych s tim urcite sla…

Díky za odbornou radu :palec: Pohyblivé to není, zdá se mi jako by to bylo vrostlé v kůži.
Co je to prosím fibrom?
Mám s tím teda jít raději hned, nebo to vydrží po novém roce…? Nechci být u Dr za hysterku :roll: A to mám kdyžtak jít k praktikovi a ten mě zas někam pošle, nebo se dá jít přímo někam, kde na to mrknou a vyříznou, pokud bude třeba…?

• Citovat
  • Upravit
9374
10.12.15 23:02

Běž buď k praktikovi, na kožní nebo klidně i na chirurgii, v případě zájmu by to mohli rovnou vyříznout. Já osobně bych klidně počkala do ledna, ale jestli máš strach, tak klidně běž hned ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
10.12.15 23:04

Nezhoubné (benigní) nádory
Nádory kůže dělíme na nezhoubné (benigní) a zhoubné (maligní).

Jednoduchý neškodný útvar nevus je tmavé barvy a vytváří se z povrchových vrstev kůže. Lidově bývá nazýván někdy také mateřským znaménkem, bradavičkou atd.
Další druh pigmentového névu jsou světle hnědé, nebo tmavě hnědé ohraničené útvary, které vystupují nad úroveň kůže a jsou též benigního charakteru.
Ve vazivové vrstvě kůže vznikají fibromy, které jsou pleťové barvy.
Z cévní tkáně se tvoří haemangiomy charakteristické svou červenou barvou. Jsou buď plošné, nebo vystupují nad úroveň kůže, mohou se také šířit pod kůží v podobě dutinek.
Z podkožní tukové tkáně se vytváří lipomy.
Ateromy se nejčastěji vyskytují ve vlasové části hlavy jako okrouhlé tužší útvary různé velikosti. I tyto nádory jsou nezhoubné a zvětšují se velmi pomalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
10.12.15 23:06

Manzela poslali od praktyckyho rovnou na chirurgii…delali mu to v lokalce takze ho to nebolelo. potom sice kulhal ale po tydnu to bylo dobre :) le opravdu lepší to odstranit..klidne s tim jdi az po novem roce to uz se nezblazni ale jdi s tim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.15 23:06
@Petule030 píše:
Běž buď k praktikovi, na kožní nebo klidně i na chirurgii, v případě zájmu by to mohli rovnou vyříznout. Já osobně bych klidně počkala do ledna, ale jestli máš strach, tak klidně běž hned ;)

Díky moc, ještě že je to emimino :mrgreen: Půjdu teda až v lednu, pokud se to nějak nezačne zvětšovat nebo bolet… a asi teda rovnou na tu chirurgii, ať to mám z krku :roll: To jsem nevěděla, že se na chíru dá takhle přijít z ulice a hned se nechat ošetřit - dobrý vědět :palec:

• Citovat
  • Upravit
4043
10.12.15 23:08
@wiki čiki píše:
Manzela poslali od praktyckyho rovnou na chirurgii…delali mu to v lokalce takze ho to nebolelo. potom sice kulhal ale po tydnu to bylo dobre :) le opravdu lepší to odstranit..klidne s tim jdi az po novem roce to uz se nezblazni ale jdi s tim :)

zajdu, moc díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
10.12.15 23:08

Ahoj, ja mam takovych tukovych utvaru vic. Presne, jak rikas, takovy hrasek. Mam je vnitrni strane predlokti, asi tri. A mam je odhadem tak sest let, u doktora jsem s tim nikdy nebyla. Jenom to hlidam, jestli je to porad stejne velke. Za tu dobu se to nijak nezmenilo.
Jestli jsi z toho nervozni, tak si s tim skoc k doktorovi, ale ja osobne bych to jen hlidala.

Příspěvek upraven 10.12.15 v 23:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
10.12.15 23:09

Jaj, ta jsem se odtajnila - no neva, zas taková tragédie to asi není :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
10.12.15 23:11

@Tate to bude asi to samé… já z toho nervózní nejsem, ale chlap celkem jo, tak asi raději zajdu. díky.. a ty si zajdi taky! :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí