Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ležet, teplej čaj s citronem, klidně i zázvorem, tím nic nezkazíš…ale naděje si moc nedělj..pokud by někdo našel něco spolehlivýho, jak se rychle vyléčit z virozy, je to na nobelovku
ta se prostě musí prodělat, to tělo s tím pobojovat ![]()
Oscilococcinum. Zelený ječmen či chlorellu. Extrakt z grepových jader. Nosní sprcha. A jedla bych jen ovoce, zeleninu nebo čerstvé šťávy. Dodá to obranyschopnost a nezatíží tělo v boji s nemocí.
Jak mě začne škrábat v krku tak honem mažu krk konopnou mastí a cucám Homeogene, na rýmu mažu nos konopnou mastí
Čerstvý zázvor nebo zázvorový čaj, ale nevím nevím jestli za jeden den budeš fit když to máš od uterý
Já osobně s nachlazením bojuju pomerančovým džusem, tak 3 litry a čajem. Obvykle druhý den už je mi líp, třetí jak rybka. Ale já bývají celkově málo na chlazená, tak nevím
Ahoj, doporučuju cibulový čaj nebo sirup - nakrájet cibuli, trochu cukru a hodně medu, šťávu pak několikrát denně po lžičkách. Ať je brzy lépe! ![]()
@Taciras
A jooo, máš pravdu, na ten jsem zapomněla ve svém výčtu. Já tušila, že jsem na něco zapomněla
Dříve jsem dělávala to, že když na mně něco lezlo, schroupala jsem půl palice syrového česneku a vždy to zabralo. Není to žádná lahůdka, ale funguje to. Podobně funguje kapsaicin. Posledně, když na mne něco lezlo, snědla jsem večer asi 7 kulatých feferonek (měla jsem na ně hroznou chuť
), docela mne to rozhicovalo a ráno bylo po nemoci. ![]()
@Anonymní píše:
Třeba mi někdo poradíte…v úterý mě začalo večer bolet v krku, nasadila jsem tablety na cucání a vitamín C a Preventan Acut, co to šlo odpočívala, včera večer se mi spustila rýma, ale nijak hrozně, ale stále cítím, že to není ok…potřebovala bych být do pondělí ok…nemáte nějaký dobrý babský recept, jak se toho zbavit? Děkuju za rady…
Zkus tradiční čínskou medicínu. Posílám odkaz na bylinný produkt pod názvem „Vystydntí horké plotny“. Je to vlastně čínské bylinné „antibiotikum“.Berou se 2× denně 4 tablety. Když se ti uleví, ber je ještě 2-3 dny, jinak je nemusíš dobrat a co ti zbyde, si nech, když by se zase u tebe vyskytla nějaká viróza, angína a pod. Před několika dny jsem si s tímto preparátem vyléčila angínu. Na rýmu mi velmi pomáhají nosní kapky Olynth ![]()
http://www.patentnimedicina.cz/…horke-plotny
@Anonymní píše:
Třeba mi někdo poradíte…v úterý mě začalo večer bolet v krku, nasadila jsem tablety na cucání a vitamín C a Preventan Acut, co to šlo odpočívala, včera večer se mi spustila rýma, ale nijak hrozně, ale stále cítím, že to není ok…potřebovala bych být do pondělí ok…nemáte nějaký dobrý babský recept, jak se toho zbavit? Děkuju za rady…
Virozy se nezvabis, ale pokud fakt potrebujes fungovat, tak Modafen. Neni to nic zdraveho, jenti to pomuze nemoc prechodit. Ale doba je takova.
Me dela dobre byt opravdu v teple, zabaleny krk, rolak a mikinu, teple ponozky, pres den kdyz to jde, zabalim se do sve uzasne vlnene deky a piji horky lipovy caj na vypoceni.
@mlsalkaM píše:
Já osobně s nachlazením bojuju pomerančovým džusem, tak 3 litry a čajem. Obvykle druhý den už je mi líp, třetí jak rybka. Ale já bývají celkově málo na chlazená, tak nevím
Cusky, jako ze si vymackas 3 litry cerstve stavy z pomerancu?
@MartinaIrena píše:
Cusky, jako ze si vymackas 3 litry cerstve stavy z pomerancu?
Ne, koupim džus v obchode. Ale klidně bych i vymackavala a zalivala horkou vodou. Cca 2 pomeranče na jeden hrnek
@Anonymní píše:
Velice rychle funguje Kajenský pepř od Kotány, jednošuše se šňupne jako šňupací tabák, taky slaná voda je moc dobrá, snadno se aplikuje očním kapátkem.
Taky není špatná cibule, která nakrájí na jemno, dá do zavařovačky a zasype cukrem. Začne pouště šťávu, která průběžně sléva na lžičku a užívá několkrát deně.
Vůbec není špatné rozkousat zavařenou feferonku, zavařená pálí jen trošku, ale za to velmi účině spaluje bacily.