Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U nás příměstské tábory začínají v osm, takže smůla - pracuji od sedmi.
Jinak u nás je školka zavřená měsíc, ten vykrýváme tak, že si vezmu 14 dní já, 14dní chlap, zbytek babičky. Pak malýho vytáhnu ještě jeden týden v srpnu na dovolenou s rodinou z mé strany.
Mám kamarádku, co to (bohužel) řeší OČR, protože nemá žádné příbuzné a v práci mají oba řízenou dovolenou na přelomu léta.
@pajule022 píše:
S dovolením se přidám, také mě to zajímá.
Syn má ted 3 roky, do školky sice chodi (na dopo), ale já do práce nemůžu právě kvůli prázdninam. Protoze partner je zaměstnaný + podniká, takže o dovolené si muže nechat jen zdát, babičky chodi do prace a mně by dovolenou třeba měsíc nikdo nedal po 2 měsících v práci :/
Jsem zvědavá, jak to budeme dělat příští rok.
mám to úplně stejně, řeším jestli nastoupit do práce ještě před prázdninama, ale co pak. Děti jsou dvě.
Můžu se zeptat od kolika u vás berou na příměstské tábory? U nás je to až od sedmi let. Já jsem ještě zůstala doma tak toto léto vyřešíme, dělala jsem si kurz asistenta pedagoga a od září hledám práci-pro nás je to nejrozumnější řešení jít do školství. Máme nefunkční babičky. Letos školka opravuje tak mají dva měsíce zavřeno.
@krtek93 hledat přímesťák teď už je ve velké části případů pozdě. My si místo museli rezervovat už v lednu, abychom se dostali ![]()
@1Luca píše:
My to řešíme příměstským táborem ( v místě zaměstnání ) a střídáním se s manželem s dovolenou. Školka má volno 7 týdnů. Jak to bude ve škole, kdy přibudou podzimní, zimní, pololetky, jarní, velikonoční a k tomu celé dva měsíce, to už FAKT nevím. Dcera bude muset být hodně samostatná.
To jich je tolik? No poteš.
My tedy máme dítka v soukromé, jede celé prázdniny, mají tam studentky, takže to je přes prázdniny jen hlídání.
V září, ale dcera nastupuje do školy a pak to bude teprve sranda.
Já to naštěstí s prckama řešit nemusím, ale jednou mě to čeká se školníma a to je ještě horší. Protože školka třeba u nás přes prázdniny jede s vyjímkou 3 týdnů na přelomu července a srpna, ale škola potom samozřejmě už nefunguje vůbec. Takže to jednou vidím na příměstské tábory, prázdniny u babiček (sice 100km, ale oba v důchodu), 14 dní si bere vždycky muž, takže společná dovolená. Nic lepšího mě nenapadá. ![]()
@baaruunkaa U nás už od 4 let. V Brně je těch táborů kvanta, není problém vybrat i pro prcky.
@baaruunkaa píše:
Můžu se zeptat od kolika u vás berou na příměstské tábory? U nás je to až od sedmi let. Já jsem ještě zůstala doma tak toto léto vyřešíme, dělala jsem si kurz asistenta pedagoga a od září hledám práci-pro nás je to nejrozumnější řešení jít do školství. Máme nefunkční babičky. Letos školka opravuje tak mají dva měsíce zavřeno.
u nás je táborů po okolí dost, některé jsou od 3 let
My tohle sice teprve řešit budeme, ale představuji si to tak, že 2× po týdnu dovolená já+manžel, 2 týdny příměstký tábor a 2 týdny babičky (u vás by šlo nahradit soukromou školkou třeba). Ale co mě trochu mrzí je, že kdybysme chtěli o prázdninách jet na týden na dovolenou s dětmi, tak si vlastně vypatláme oba dovolenou na jeden týden a další nebude zase pokrytý.
Kdyby manžel nebyl ve stavebnictví, tak by to bylo v pohodě, protože má snad 50 dní dovolené, akorát že zrovna v sezóně má problém si ji vzít ![]()
Edit: Jestli se můžu přidat s dotazem, je vlastně k tématu - když jsou děti v době školního roku často nemocné, berete si dovolenou nebo paragraf? Protože kdybych si brala vždycky dovču, tak mi přece nezbyde na všechny ty prázdniny. Takže asi paragraf že jo…
@WERUN28 píše:
Maminy kde máte děti v létě když musíte do práce a školka červenec a srpen není v provozu? Babičky nemáme a partner stejně jako já dělá ranní směny.
Dovolená - týden já, týden muž, týden společná. Příměstský tábor, týden babička, dva týdny pak hlídá moje neteř.
Nechapu proc matersky skolky museji mit tak dlouho v lete zavreno
U nas to zatim neni aktualni, ale taky nevim, jak to jednou budeme delat ![]()
Ahoj, my vždycky už v lednu si děláme plán dovolených na prázdniny, protože je do toho už zaangažováno moc lidí
Co se týká velkých letních prázdnin - tak 2 týdny mám já, 2 týdny má manžel, společná dovolená žádná
, 1 týden jedna babička s dědečkem (v rámci své dovolené, jsou oba pracující), 1 týden druhá babička (v rámci své dovolené, je pracující), 1 týden dědeček (v rámci dovolené, je pracující). V tom týdnu, co mám já dovolenou, tak ještě hlídám děti švagrové a švagra a oni tam pohlídají jeden týden naše dítě, popř. kdyby někdo vypadl, tak řešíme příměstskými tábory. Mám celkem 20 dnů dovolené, takže v lednu si musím opravdu rozplánovat všecky dny dovolené a snažím se spíše vybírat dovolené, když jsou prázdniny během školního roku. Ale taky bojuju! ![]()
No ja si dovolenou plánuju az potom, co naplánuju detem primestske tabory a jiné aktivity. Teprve to, co se nepodari vykryt, zaplacnu svoji a manzelovou dovolenou. S manželem se na dovolene stridame, obvykle mame dohromady jeden tyden. Takze se mi nemuze stat, ze se mi kryje primestsky tabor s dovolenou a po zbytek prazdnin je nemam kam dat. Delame to tak uz roky, proste se musíme prizpusobit detem.
Navíc to plánuju v unoru, pak uz se nic slusneho obvykle neda sehnat, a ještě musim plan dovolene hlasit v praci uz v unoru ( letos uz to chteli v lednu
). Kolik dame za všechny detske tabory pro obe deti radsi nepisu, byla by za to krasna dlouha dovolena v zahranici… na kterou nam uz pak obvykle nezbyde…
@Akivasha
Já teda děti moc nemocný nemívám, a když už, tak to stojí za to (jako zánět v kyčli a 6 týdnů doma), ale pokud je to víc jak 2 dny, tak paragraf. A s nedostatkem dovolené bych brala paragraf i na ty 2 dny.
My máme ještě tzv. sick leave 5 dní, takže občas pokrýváme takhle.
Tady končí škola (školka) už 20. června, takže 3 dny s náma v práci, pak s kamarádkou týden, ta nám ho pak vezme do Čech, tam bude měsíc s babičkama střídavě, pak tam na měsíc přijedeme my a po návratu zpět sem zase týden a půl do začátku školy, buď chůva nebo zkusíme přesvědčit příbuzenstvo, zda by nechtělo přijet.
@Pajka89 píše:
Nechapu proc matersky skolky museji mit tak dlouho v lete zavrenoU nas to zatim neni aktualni, ale taky nevim, jak to jednou budeme delat
No, aspoň to natrenujes na dobu, az budes mit deti ve skole, to je daleko, daleko horsi.