Kdo hlídá děti v létě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31287
31.3.17 08:12

U nás příměstské tábory začínají v osm, takže smůla - pracuji od sedmi.
Jinak u nás je školka zavřená měsíc, ten vykrýváme tak, že si vezmu 14 dní já, 14dní chlap, zbytek babičky. Pak malýho vytáhnu ještě jeden týden v srpnu na dovolenou s rodinou z mé strany.
Mám kamarádku, co to (bohužel) řeší OČR, protože nemá žádné příbuzné a v práci mají oba řízenou dovolenou na přelomu léta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
31.3.17 08:44
@pajule022 píše:
S dovolením se přidám, také mě to zajímá.
Syn má ted 3 roky, do školky sice chodi (na dopo), ale já do práce nemůžu právě kvůli prázdninam. Protoze partner je zaměstnaný + podniká, takže o dovolené si muže nechat jen zdát, babičky chodi do prace a mně by dovolenou třeba měsíc nikdo nedal po 2 měsících v práci :/
Jsem zvědavá, jak to budeme dělat příští rok.

mám to úplně stejně, řeším jestli nastoupit do práce ještě před prázdninama, ale co pak. Děti jsou dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
31.3.17 08:45

Chuva, stejne jako v zime…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
31.3.17 08:47

Můžu se zeptat od kolika u vás berou na příměstské tábory? U nás je to až od sedmi let. Já jsem ještě zůstala doma tak toto léto vyřešíme, dělala jsem si kurz asistenta pedagoga a od září hledám práci-pro nás je to nejrozumnější řešení jít do školství. Máme nefunkční babičky. Letos školka opravuje tak mají dva měsíce zavřeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
31.3.17 09:02

@krtek93 hledat přímesťák teď už je ve velké části případů pozdě. My si místo museli rezervovat už v lednu, abychom se dostali :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
31.3.17 09:04
@1Luca píše:
My to řešíme příměstským táborem ( v místě zaměstnání ) a střídáním se s manželem s dovolenou. Školka má volno 7 týdnů :cert:. Jak to bude ve škole, kdy přibudou podzimní, zimní, pololetky, jarní, velikonoční a k tomu celé dva měsíce, to už FAKT nevím. Dcera bude muset být hodně samostatná.

To jich je tolik? No poteš.
My tedy máme dítka v soukromé, jede celé prázdniny, mají tam studentky, takže to je přes prázdniny jen hlídání.
V září, ale dcera nastupuje do školy a pak to bude teprve sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
31.3.17 09:10

Já to naštěstí s prckama řešit nemusím, ale jednou mě to čeká se školníma a to je ještě horší. Protože školka třeba u nás přes prázdniny jede s vyjímkou 3 týdnů na přelomu července a srpna, ale škola potom samozřejmě už nefunguje vůbec. Takže to jednou vidím na příměstské tábory, prázdniny u babiček (sice 100km, ale oba v důchodu), 14 dní si bere vždycky muž, takže společná dovolená. Nic lepšího mě nenapadá. :nevim:

@baaruunkaa U nás už od 4 let. V Brně je těch táborů kvanta, není problém vybrat i pro prcky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
31.3.17 09:17
@baaruunkaa píše:
Můžu se zeptat od kolika u vás berou na příměstské tábory? U nás je to až od sedmi let. Já jsem ještě zůstala doma tak toto léto vyřešíme, dělala jsem si kurz asistenta pedagoga a od září hledám práci-pro nás je to nejrozumnější řešení jít do školství. Máme nefunkční babičky. Letos školka opravuje tak mají dva měsíce zavřeno.

u nás je táborů po okolí dost, některé jsou od 3 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
31.3.17 09:28

My tohle sice teprve řešit budeme, ale představuji si to tak, že 2× po týdnu dovolená já+manžel, 2 týdny příměstký tábor a 2 týdny babičky (u vás by šlo nahradit soukromou školkou třeba). Ale co mě trochu mrzí je, že kdybysme chtěli o prázdninách jet na týden na dovolenou s dětmi, tak si vlastně vypatláme oba dovolenou na jeden týden a další nebude zase pokrytý.
Kdyby manžel nebyl ve stavebnictví, tak by to bylo v pohodě, protože má snad 50 dní dovolené, akorát že zrovna v sezóně má problém si ji vzít :cert:

Edit: Jestli se můžu přidat s dotazem, je vlastně k tématu - když jsou děti v době školního roku často nemocné, berete si dovolenou nebo paragraf? Protože kdybych si brala vždycky dovču, tak mi přece nezbyde na všechny ty prázdniny. Takže asi paragraf že jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.17 09:36
@WERUN28 píše:
Maminy kde máte děti v létě když musíte do práce a školka červenec a srpen není v provozu? Babičky nemáme a partner stejně jako já dělá ranní směny.

Dovolená - týden já, týden muž, týden společná. Příměstský tábor, týden babička, dva týdny pak hlídá moje neteř.

• Citovat
  • Upravit
4140
31.3.17 09:37

Nechapu proc matersky skolky museji mit tak dlouho v lete zavreno :cert: U nas to zatim neni aktualni, ale taky nevim, jak to jednou budeme delat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
31.3.17 09:42

Ahoj, my vždycky už v lednu si děláme plán dovolených na prázdniny, protože je do toho už zaangažováno moc lidí :-( Co se týká velkých letních prázdnin - tak 2 týdny mám já, 2 týdny má manžel, společná dovolená žádná :-(, 1 týden jedna babička s dědečkem (v rámci své dovolené, jsou oba pracující), 1 týden druhá babička (v rámci své dovolené, je pracující), 1 týden dědeček (v rámci dovolené, je pracující). V tom týdnu, co mám já dovolenou, tak ještě hlídám děti švagrové a švagra a oni tam pohlídají jeden týden naše dítě, popř. kdyby někdo vypadl, tak řešíme příměstskými tábory. Mám celkem 20 dnů dovolené, takže v lednu si musím opravdu rozplánovat všecky dny dovolené a snažím se spíše vybírat dovolené, když jsou prázdniny během školního roku. Ale taky bojuju! :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
31.3.17 09:44

No ja si dovolenou plánuju az potom, co naplánuju detem primestske tabory a jiné aktivity. Teprve to, co se nepodari vykryt, zaplacnu svoji a manzelovou dovolenou. S manželem se na dovolene stridame, obvykle mame dohromady jeden tyden. Takze se mi nemuze stat, ze se mi kryje primestsky tabor s dovolenou a po zbytek prazdnin je nemam kam dat. Delame to tak uz roky, proste se musíme prizpusobit detem.
Navíc to plánuju v unoru, pak uz se nic slusneho obvykle neda sehnat, a ještě musim plan dovolene hlasit v praci uz v unoru ( letos uz to chteli v lednu :zed: ). Kolik dame za všechny detske tabory pro obe deti radsi nepisu, byla by za to krasna dlouha dovolena v zahranici… na kterou nam uz pak obvykle nezbyde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
31.3.17 09:44

@Akivasha
Já teda děti moc nemocný nemívám, a když už, tak to stojí za to (jako zánět v kyčli a 6 týdnů doma), ale pokud je to víc jak 2 dny, tak paragraf. A s nedostatkem dovolené bych brala paragraf i na ty 2 dny.
My máme ještě tzv. sick leave 5 dní, takže občas pokrýváme takhle.

Tady končí škola (školka) už 20. června, takže 3 dny s náma v práci, pak s kamarádkou týden, ta nám ho pak vezme do Čech, tam bude měsíc s babičkama střídavě, pak tam na měsíc přijedeme my a po návratu zpět sem zase týden a půl do začátku školy, buď chůva nebo zkusíme přesvědčit příbuzenstvo, zda by nechtělo přijet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
31.3.17 09:46
@Pajka89 píše:
Nechapu proc matersky skolky museji mit tak dlouho v lete zavreno :cert: U nas to zatim neni aktualni, ale taky nevim, jak to jednou budeme delat :roll:

No, aspoň to natrenujes na dobu, az budes mit deti ve skole, to je daleko, daleko horsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí