OSVČ, dokládání přůjmů a výdajů zdravotní pojišťovně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
mila.dka1
20.10.16 11:38
@kadlina píše:
Zavolala bych na pojišťovnu, příjde mi to podezřelé.

taky by mě zajímalo, co je podezřelé?

• Citovat
  • Upravit
970
20.10.16 13:37

Co je podezřelé? Že takhle rychle, mimo termín chtějí doložit přehled o výdajích, když se s podnikáním začíná:-)

To bude nějaká chybka, třeba chybí někde podpis, je zadané špatné rodné číslo, OP, nedá se dovolat…

Se jim ozvi a poptej se co je trápí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
20.10.16 13:38

Co je podezřelé? Že takhle rychle, mimo termín chtějí doložit přehled o výdajích, když se s podnikáním začíná:-)

To bude nějaká chybka, třeba chybí někde podpis, je zadané špatné rodné číslo, OP, nedá se dovolat…

Se jim ozvi a poptej se co je trápí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8501
20.10.16 13:42

Ale ona podle všeho nepodala přehled za 2015! Takže teď provedli kontrolu a zjistili, že přehled za 2015 není podaný, tak ji vyzvali. Na tom není nic podezřelého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
20.10.16 13:43

Když začala podnikat letos?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
20.10.16 13:46
@ivvet píše:
Když začala podnikat letos?

asi nezačala letos, když na finančák už přiznání podala… takže to bylo za rok 2015… a myslela si, že na pojišťovny už nic dávat nemusí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
20.10.16 13:52

Zahájila letos, měla pozastaveno.

Ale to je úplně šumák, pokud nezavolá přímo na pojišťovnu a nedostane odpověď - budeme pouze teoretizovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
20.10.16 13:53
@ivvet píše:
Zahájila letos, měla pozastaveno.Ale to je úplně šumák, pokud nezavolá přímo na pojišťovnu a nedostane odpověď - budeme pouze teoretizovat :)

to byla Mila. dka1, ne zakladatelka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
20.10.16 19:51
@Regina Hero píše:
to byla Mila. dka1, ne zakladatelka…

Já to četla na etapy a pochopila, že Mila. dka1 je zakladatelka. Pak by bylo divné, že po ní pojišťovna chce příjmy a výdaje. :D

A upřímně jsem čím dál víc podezíravější. Pořád se mi někdo chce nacpat do domu - vydává se za mojí pojišťovnu, za mojí banku. Jen co jsem si založila živnost, tak mi domů přišla složenka vzbuzující dojem, že to je za zápis do Obchodního rejstříku. Ve finále to byl jakýsi registr podnikatelů, ale propracované to měli dobře. Velmi se to snažilo vypadat oficiálně. Dodnes mě mrzí, že jsem to vyhodila, tenkrát jsem neměla čas se tím zaobírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
17.7.17 15:50
@Anonymní píše:
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat Vás, které jste OSVČ dokládáte své příjmy a výdaje zdravotní pojišťovně?
Jsem na rodičáku, ale mám k tomu aktivní živnost.
Dnes mi přišel dopis, že mám doložit přehled o příjmech a výdajích vynaložených na jejich dosažení, udržení a zajištění, zaplacených zálohách na pojistné a vyměřovacím základu.
To, že jsem na rd a platí za mě zálohy stát tam doloženo mají. A nechápu na co potřebují vědět jaké vynakládám výdaje, abych si udržela příjem. Navíc ten papír je čistě černý, prostě vyjetý z tiskárny i s podpisem, podavatel zásilky je nějaký xerox optys. Na netu nedohledatelný. Když jsem to porovnala s papíry co mám přímo z pojišťovny když jsem tam přihlašovala dceru tak ty mají barevnou hlavičku a je tam normální razítko a ruční podpis a i na obálce je logo pojišťovny, kdežto tady není je to normální obálka s dodejkou a adresa je tam uvedena na odesílatele název pojišťovny a p. o. box z města nějakých x km od mého a přitom na stránkách pojišťovny je pro dané město přímo adresa pobočky a podáno a odesláno to bylo z depa. Zdá se mi to divné tak se chci zeptat zda někdo něco takového dokládáte? Psala jsem i mail na uvedený e-mail, byl přečtený avšak bez odpovědi
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
17.7.17 15:53

xerox optys dop.dopis s dodejkou z Opavy

Také mám jeden dopis s dodejkou z této firmy z Opavy. ŽL mám několik let zrušený, nikdy jsem nepodnikala, po vydání ŽL byl tento rovnou pozastaven na 20 let a poté zrušen. Takže nevím, kdo po mně co chce. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.10.17 22:53
@Regina Hero píše:
ještě na zdravotní a sociální pojišťovně… a není pravda, že nic neplatíš, že za tebe platí stát, z podnikání platíš podle skutečnosti…

Ahoj prosim te mam dotaz. Dneska mi prisel taky dopis od te stejne firmy. Xerox optys. Ale jeste jsem nebyl na poste tak se divam co je to za firmu… Ale ja nemam zadnou zivnost nic. Mam stalou praci a minuly rok jsem mel pres leto k tomu jeste brigadu ale to jsem odevzdaval na financaku… Takzr nechapu proc zrovna mi prisel takovy dopis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
12.10.17 12:51

@valdaa samá zkušenost, taky to mám na poště a rovnou 2× ale jsem na rodičáku takže nevím co po mě chcou 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
12.10.17 19:55
@Nikolahn píše:
@valdaa samá zkušenost, taky to mám na poště a rovnou 2× ale jsem na rodičáku takže nevím co po mě chcou 8o

Třeba to budeš vědět, až si to přečteš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
12.10.17 20:08
@Anonymní píše:
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat Vás, které jste OSVČ dokládáte své příjmy a výdaje zdravotní pojišťovně?

Kdo má příjmy ze SVČ, ten je povinen ne dokládat (to dělá pro berňák), ale uvádět své příjmy pro zdravotní pojišťovnu na jejích formulářích „Přehled o příjmech a výdajích“ : https://www.finance.cz/…-pojistovnu/

@Anonymní píše:
Jsem na rodičáku, ale mám k tomu aktivní živnost.

Aha. Tak z té aktivní činnosti máš potom vedlejší příjem. To znamená, že nemáš minimální vyměřovací základ.

Dnes mi přišel dopis, že mám doložit přehled o příjmech a výdajích vynaložených na jejich dosažení, udržení a zajištění, zaplacených zálohách na pojistné a vyměřovacím základu.
To, že jsem na rd a platí za mě zálohy stát tam doloženo mají. A nechápu na co potřebují vědět jaké vynakládám výdaje, abych si udržela příjem. Navíc ten papír je čistě černý, prostě vyjetý z tiskárny i s podpisem, podavatel zásilky je nějaký xerox optys. Na netu nedohledatelný. Když jsem to porovnala s papíry co mám přímo z pojišťovny když jsem tam přihlašovala dceru tak ty mají barevnou hlavičku a je tam normální razítko a ruční podpis a i na obálce je logo pojišťovny, kdežto tady není je to normální obálka s dodejkou a adresa je tam uvedena na odesílatele název pojišťovny a p. o. box z města nějakých x km od mého a přitom na stránkách pojišťovny je pro dané město přímo adresa pobočky a podáno a odesláno to bylo z depa. Zdá se mi to divné tak se chci zeptat zda někdo něco takového dokládáte? Psala jsem i mail na uvedený e-mail, byl přečtený avšak bez odpovědi

Přehled o příjmech a výdajích neposílej do žádného PO.BOXU, ale jen a výhradně na svou pojišťovnu. A jen s ní komunikuj. Optys je papírnictví. Možná má i tiskárnu, která ten formulář vytiskla. Přehled neposílej na POBOX papírnictví, které vytisklo formulář, ale na svou zdravotní pojišťovnu.

Zeptej se jí, jestli s odesilatelem té zásilky má něco společného, mohlo by jít o phishing, sbírání osobních údajů, apod.

Své příjmy a výdaje nesděluj každému, kdo tě o to požádá, i kdyby tvrdil, že je tvá zdravotní pojišťovna. Svou zdravotní pojišťovnu snad znáš, ta má nějakou adresu a pobočku s adresou.

Mimochodem, ví ten odesilatel, kterou máš zdravotní pojišťovnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat