OSVČ, dokládání přůjmů a výdajů zdravotní pojišťovně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.10.17 19:51

DObrý večer, ta firma Xerox Optys? Jak to dopadlo? Přišla mi rovněž včera výzva nějaké RR…, firmu neznám, na netu dohledatelná není…nic jsem od ní neobjednávala. Jsem normálně zaměstnanec. Nevím, co by mohly chtít a kde vzali mojí adresu vubec… :nevim:.. Jsem na rizikovém, takže se nebudu tím asi vubec zabývat, at si jim to klidně pošta vrátí…

• Citovat
  • Upravit
19784
27.10.17 20:49
@Anonymní píše:
DObrý večer, ta firma Xerox Optys? Jak to dopadlo? Přišla mi rovněž včera výzva nějaké RR…, firmu neznám, na netu dohledatelná není…nic jsem od ní neobjednávala. Jsem normálně zaměstnanec. Nevím, co by mohly chtít a kde vzali mojí adresu vubec… :nevim:.. Jsem na rizikovém, takže se nebudu tím asi vubec zabývat, at si jim to klidně pošta vrátí…

Na netu je dohledatelná. Je to papírnictví a tiskne taky tiskopisy: https://www.optys.cz/…opisy-optys/

No - co by mohla firma chtít: Firma chce, abyste od ní nakupovala, ne?

Když to zalepíte do obálky, na ni napíšete jejich adresu, zaplatíte poštovné u okénka, nebo nalepíte známku a hodíte do schránky, tak jim to pošta vrátí.

Ale já bych to nedělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.17 21:39

Děkuji, za zájem, vycházela jsem z toho, co psala tady zakladatelka tedy: " Dnes mi přišel dopis, že mám doložit přehled o příjmech a výdajích vynaložených na jejich dosažení, udržení a zajištění, zaplacených zálohách na pojistné a vyměřovacím základu.
To, že jsem na rd a platí za mě zálohy stát tam doloženo mají. A nechápu na co potřebují vědět jaké vynakládám výdaje, abych si udržela příjem. Navíc ten papír je čistě černý, prostě vyjetý z tiskárny i s podpisem, podavatel zásilky je nějaký xerox optys."

Podavatelem byl též xeros optys…ale jako zaměstnanci po mě nemohou chtít nějaké přehledy pro pojištovnu…pocybuji, že s nima pojištovna spolupracuje… i když čert ví… firma na kterou odkazujete je Optys, spol. s r. o. Jste si jist, že je to ta samí firma? Nějak mi to celé přijde podezřelé, ale děkuji za reakci.

• Citovat
  • Upravit
19784
27.10.17 21:46
@Anonymní píše:
Děkuji, za zájem, vycházela jsem z toho, co psala tady zakladatelka tedy: " Dnes mi přišel dopis, že mám doložit přehled o příjmech a výdajích vynaložených na jejich dosažení, udržení a zajištění, zaplacených zálohách na pojistné a vyměřovacím základu.
To, že jsem na rd a platí za mě zálohy stát tam doloženo mají. A nechápu na co potřebují vědět jaké vynakládám výdaje, abych si udržela příjem. Navíc ten papír je čistě černý, prostě vyjetý z tiskárny i s podpisem, podavatel zásilky je nějaký xerox optys."Podavatelem byl též xeros optys…ale jako zaměstnanci po mě nemohou chtít nějaké přehledy pro pojištovnu…pocybuji, že s nima pojištovna spolupracuje… i když čert ví… firma na kterou odkazujete je Optys, spol. s r. o. Jste si jist, že je to ta samí firma? Nějak mi to celé přijde podezřelé, ale děkuji za reakci.

Ale kdo je na tom dopise podepsaný a komu má zaslat přehled?

A není to jedno, co od vás chce nějaká firma, se kterou jste nikdy neobchodovala? Přehled o svých příjmech a výdajích, pokud jste povinna jej podávat, podávejte na své zdravotní pojišťovně. A pokud si nejste něčím jista, zeptejte se tam.

Komunikujte se svou zdravotní pojišťovnou, ne s firmou, která pro ni možná tiskne tiskopis přehledu o příjmech a výdajích!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.17 11:55

Jasné, že budu komunikovat případně jen se zdravotní pojišťovnou, zase ze mě nedejte úplného negramotu.. navíc u své ZP mám nahlášenu jinou kontaktní adresu a zatím se mnou od nahlášení komunikovali přes ní.. toto RR přišlo na trvalou adresu…ale protože tu bylo to témarozebírané, včetně jména té společnosti, chtěla jsem se dozvědět, jak to dopadlo u konkrétních „postižených“ nicméně děkuji za reakci. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
19784
28.10.17 13:46

Tak, dopis od (… od koho vlastně? od nějaké firmy? bez IČO?) Xerox Optys je patrně natolik intimní záležitost, že je o tom třeba psát anonymně, a jak to dopadlo se asi nedozvíme, protože se „postižení“ stydí to napsat i anonymně.

Nedělám z vás negramotu. Ono to jako od dvou negramotů opravdu vypadá, protože už se tady dvě anonymní svěřují s intimním problémem, že dostaly liebesbrief, ale zatím jsme se nedozvěděli, k čemu je to výzva, co po vás vlastně přesně chtějí, kam podle nich máte přehled poslat nebo podat a kdo je pod výzvu podepsán.

Kdyby to bylo od firmy, tak by tam musela být přesná identifikace firmy: Název firmy, sídlo, IČ a údaje o zápise do obchodního rejstříku. Například: https://www.alsglobal.cz/…-spolecnosti

Jestli to podal na poštu Petr, nebo Pavel, je už skoro jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat