OSVČ, dokládání přůjmů a výdajů zdravotní pojišťovně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.10.16 18:48

Kdo jste OSVČ prosím radu

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat Vás, které jste OSVČ dokládáte své příjmy a výdaje zdravotní pojišťovně?
Jsem na rodičáku, ale mám k tomu aktivní živnost.
Dnes mi přišel dopis, že mám doložit přehled o příjmech a výdajích vynaložených na jejich dosažení, udržení a zajištění, zaplacených zálohách na pojistné a vyměřovacím základu.
To, že jsem na rd a platí za mě zálohy stát tam doloženo mají. A nechápu na co potřebují vědět jaké vynakládám výdaje, abych si udržela příjem. Navíc ten papír je čistě černý, prostě vyjetý z tiskárny i s podpisem, podavatel zásilky je nějaký xerox optys. Na netu nedohledatelný. Když jsem to porovnala s papíry co mám přímo z pojišťovny když jsem tam přihlašovala dceru tak ty mají barevnou hlavičku a je tam normální razítko a ruční podpis a i na obálce je logo pojišťovny, kdežto tady není je to normální obálka s dodejkou a adresa je tam uvedena na odesílatele název pojišťovny a p. o. box z města nějakých x km od mého a přitom na stránkách pojišťovny je pro dané město přímo adresa pobočky a podáno a odesláno to bylo z depa. Zdá se mi to divné tak se chci zeptat zda někdo něco takového dokládáte? Psala jsem i mail na uvedený e-mail, byl přečtený avšak bez odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8494
19.10.16 19:03

Zda je dopis pravý nebo ne, nevím. Ale vím, že pokud máš aktivní ŽL, jsi povinna podávat přehledy. A to jak na ZP tak na OSSZ. To že jsi na RD neznamená, že neplatíš zdravotní pojištění ze samostatné činnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
19.10.16 19:06
@Anonymní píše:
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat Vás, které jste OSVČ dokládáte své příjmy a výdaje zdravotní pojišťovně?
Jsem na rodičáku, ale mám k tomu aktivní živnost.
Dnes mi přišel dopis, že mám doložit přehled o příjmech a výdajích vynaložených na jejich dosažení, udržení a zajištění, zaplacených zálohách na pojistné a vyměřovacím základu.
To, že jsem na rd a platí za mě zálohy stát tam doloženo mají. A nechápu na co potřebují vědět jaké vynakládám výdaje, abych si udržela příjem. Navíc ten papír je čistě černý, prostě vyjetý z tiskárny i s podpisem, podavatel zásilky je nějaký xerox optys. Na netu nedohledatelný. Když jsem to porovnala s papíry co mám přímo z pojišťovny když jsem tam přihlašovala dceru tak ty mají barevnou hlavičku a je tam normální razítko a ruční podpis a i na obálce je logo pojišťovny, kdežto tady není je to normální obálka s dodejkou a adresa je tam uvedena na odesílatele název pojišťovny a p. o. box z města nějakých x km od mého a přitom na stránkách pojišťovny je pro dané město přímo adresa pobočky a podáno a odesláno to bylo z depa. Zdá se mi to divné tak se chci zeptat zda někdo něco takového dokládáte? Psala jsem i mail na uvedený e-mail, byl přečtený avšak bez odpovědi

No a ty jsi nepodávala přehledy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
19.10.16 19:07

Musíš podat přehledy, i když nic neděláš a jsou nulové, tak s nulou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.16 19:26

Aha tak to jsem vůbec nevěděla. No tak já to tam dodám to není problém, ale doposud jsem byla v domnění, že finance předkládám pouze na finančáku což jsem udělala

• Citovat
  • Upravit
69235
19.10.16 19:30
@Anonymní píše:
Aha tak to jsem vůbec nevěděla. No tak já to tam dodám to není problém, ale doposud jsem byla v domnění, že finance předkládám pouze na finančáku což jsem udělala

no ale musí i sociálce a zdravotce, zaškrtneš tam činnost vedlejší a prostě vyplňuješ, příjmy, výdaje..jak jinak by věděli, jestli jsi nebo nejsi povinna něco platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
19.10.16 19:39

Holky a to se dává teď, já myslela až s daňovým přiznáním příští rok?

• Citovat
  • Upravit
970
19.10.16 19:49

Tak když zakladatelka nic nepodala - tak ji prostě vyzvali, nesplnila svoji povinnost. Však je to pro výpočet daně za rok 2015.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
19.10.16 20:12
@Anonymní píše:

ještě na zdravotní a sociální pojišťovně… a není pravda, že nic neplatíš, že za tebe platí stát, z podnikání platíš podle skutečnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
19.10.16 20:14
@mila.dka1 píše:
Holky a to se dává teď, já myslela až s daňovým přiznáním příští rok?

ne, to se dává s daňovým přiznáním… každý rok… do 30 dnů od podání přiznání na FÚ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
19.10.16 20:15
@mila.dka1 píše:
Holky a to se dává teď, já myslela až s daňovým přiznáním příští rok?

předpokládám, že to nepodala v dubnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
19.10.16 20:56

@terinka4444 @Regina Hero díky, úplně jsem se vyděsila, že jsem něco opomněla. Já měla právě ještě loni živnost pozastavenou, až letos ji obnovila…Díky

• Citovat
  • Upravit
29350
19.10.16 21:07
@mila.dka1 píše:
@terinka4444 @Regina Hero díky, úplně jsem se vyděsila, že jsem něco opomněla. Já měla právě ještě loni živnost pozastavenou, až letos ji obnovila…Díky

tak to máš ještě do jara čas… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
20.10.16 09:08
@mila.dka1 píše:

Zavolala bych na pojišťovnu, příjde mi to podezřelé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
20.10.16 09:43
@kadlina píše:
Zavolala bych na pojišťovnu, příjde mi to podezřelé.

podezřelé co? Že má pozastavenou živnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat