Na co mám nárok na mateřské?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Na co mám nárok na mateřské?
Holky na co vše mám nárok když jdu rodit nebo spíš v mateřství? Na porodné, na přídavek na dítě,… a co dál? nějaké vychytávky jsou na co vše třeba sunar nebo něco poradte ![]()
díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Na co mám nárok, když jdu rodit
No, porodit dítě, zadarmo, hrazeno z veřejného zdravotního pojištění ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dostaneš peníze na sunary, za to, že kojíš, stát ti uhradí i extra pleny a extra bydlení, i dudlík ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pokud máš partnera, který alespoň něco vydělá, tak v podstatě na nic (kromě rodičovského příspěvku). Pokud jsi samoživitelka, tak v první řadě na alimenty od toho kdo ti dítě udělal a pak možná na nějaké sociální dávky. Diskuzí na toto téma je tu milion, tak nevím proč zakládáš další.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sunar, dudlík, povlečení s medvídky, liposukci břicha… Promiň že si z toho dělám legraci, ale není to nejlépe položený dotaz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aandreaaL 220 000 je slušný ne
a o zbytek si řekni otci dítěte ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a moje kamarádka říká: „některé by měly mít nárok na podvázání vejcovodů“…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aleba píše:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aleba píše:
to ale vůbec není sluníčkový empatický názor tohleto
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dotaz o ničem, automatický nárok nemáš prakticky na nic, snad krom peněžité pomoci v mateřství pokud jsi (nebo jsi byla v rozhodné době) zaměstnaná, což je v podstatě taková „nemocenská“ za to, že nemůžeš z důvodu porodu a péče o dítě chodit do práce, musíš si o ni požádat u okresní správy soc. zabezpečení, formulář ti dá doktor a posílá se to přes zaměstnavatele, který dodá podklady. Jinak rodičovský příspěvek 220 000, který je na žádost, a můžeš si ho rozpočítat na 2-4 roky aktuálně, za nedlouho to půjde i na 6 měsíců - podle příjmu samozřejmě. Všechny ostatní dávky jsou rovněž na žádost a musíš splnit podmínky. S ohledem na to, že nepíšeš, jaká jsi „socka“, tak nelze říci, jestli dostaneš porodné, přídavek na dítě apod..
Na sunar ti může přispět možná zdravotní pojišťovna, nastuduj si smluvní podmínky.
Příspěvek upraven 19.10.16 v 15:17
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aleba píše:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se taky chystám rodit
takže bych měla na něco nárok taky?
Ty vole, to je zas dotaz ![]()
Řekni tatínkovi dítěte, ať se o vás postará
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
@Šmoulice taky máš nárok na porod zdarma
Mám, protože jsem blbec, kterej má dvě práce, takže nespadám do té správné kategorie
Čili ani to blbé porodné nedostanu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit