Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobry den, chci se zeptat ma tady nekdo „jorksira“ biewra? Vim, ze nejsou u nas CHS uznani… tak prosim zkusenosti. Dekuji
@Terodaktil jojo, kupovali jsme z CHS, všichni chovní psi tam měli PP
@PepiKo no pockejte, tady u nas? Ja jsem prave hledala informace a vsude je uvedeno, ze u nas uznani nejsou, ze pochazi z Nemecka odkud maji i pp??
@Terodaktil píše:
@Moringa nevite jestli s pp?
Podle toho jeho „ofiko“ jména, které nám kdysi říkali, bych řekla, že ano… ![]()
@Terodaktil Nebude mít papíry od FCI, ale zřejmě je vydává jejich klub, vede plemennou knihu atd.
A nevite jak to je, kdyz je pejsek s pp ale neni uchovneny? Jake jsou duvody pro to…
Není to FCI uznané plemeno, takze bych to nazvala spíš „PP“. Na mezinárodní výstavy apod akce s tím samozřejmě nemůžeš, ale mají nějaké svoje vlastní. Odpadá i starost s nějakými testy či výsledky pro uchovnění.
@Terodaktil píše:
A nevite jak to je, kdyz je pejsek s pp ale neni uchovneny? Jake jsou duvody pro to…
Neuchovněný pejsek s PP je v drtivé většině marketingový tak množky ![]()
Netuším, jak je to u těchto neuznaných plemen, ale u těch uznaných FCI se skutečným průkazem původu, je neuchovněný pes buď: nezpůsobilý k uchovnění (tj. má vadu, která vylučuje uchovnění-buď exteriérovou, zdravotní, nemá odpovídající zkoušky) nebo se majitel na uchovnění vykašlal a na zkoušky, výstavu nebo vyšetření nešel (nicméně ani to nevylučuje, že pes nějakou vadu má).
@agirt a vzala by jste si stene od rodicu, kdy maminka ma pp a je uchovnena ale tatinek ma pp bez uchovneni?
@Terodaktil píše:
@agirt a vzala by jste si stene od rodicu, kdy maminka ma pp a je uchovnena ale tatinek ma pp bez uchovneni?
Já ne, ale podle mě neposuzuj. Já bych si vzala pouze štěně se skutečným průkazem původu (FCI) nebo bych se ujala psa z útulku.
Zde bych se bála, že štěně bude kříženec nebo otec má nějakou těžkou vadu. Kolik za něj chtějí? A bude mít očkování a čip?
@agirt 12tis, bude odcervene, ockovane, cipovane a s kupni smlouvou