Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
Ahoj holky, kdo máte domácí pekárnu?? Chtěla bych jí koupit babičce, ale nevím podle čeho vybírat atd. nějaké rady??
Jeden nebo dva háky - to se musíš rozhodnout… Množství těsta je vždycky stejné, jde jen o tvar výsledného chleba, takže já bych brala dva.
Síťový vypínač - mnoho pekáren ho nemá, musí se vždycky vytáhnout ze zásuvky.
Předehřívání - bych byla radši, kdyby ho ta moje neměla (půl hodiny po zapnutí „nic“ nedělá, než suroviny získají podobnou teplotu).
Jinak je to celkem jedno. Všechny fungujou stejně a kdysi v nějakém testu vyhrála snad ta nejlevnější z Lidlu.
Kdybych si mohla vybrat, pak Eta Delicca.
pipet ja u sve prvni to predehrivani nemela a ted u druhe me to dost prekvapilo, vyresila jsem to zvolenim rychlejsiho programu, kde predehrivani neni. jen pridavam jeste asi 10 min samostatneho peceni.
1 nebo 2 haky, jak uz padlo. koukni jake mnozstvi testa je mozne pripravit, nektere maji pouze pod 1kg jine vice. mnozstvi programu neni podle me dulezite, ja vyuzivam jen jeden na peceni chleba, samostatne michani bez peceni (kdyz chci testo treba na knedliky) a obcas samostatne peceni. urcite neni nutne vybirat z tech drahych.
Na netu je naprostá většina receptů z cca půl kila mouky, když to vykyne, je plná forma… (krom celozrnných, tmavých těst, ty tolik nekynou…)
Nedovedu si představit ten stroj, kdyby tam mělo kynout z kila
Možná leda umíchat a pak kynout v míse třeba, ale tím by se pro mě ztrácelo kouzlo pekárny ![]()
ja mam moznost volby 750, 1000 a 1250g. kolik tam davam, nevim, sypu to od oka. pred tim jsem mela na max 950g
a bochnik byl pro nas moc maly. tahle nadoba je o kus vetsi.
Jsem pako, to jako váha těsta celkem, ne jen mouky.
Já mám teda Tesco XXL, nejmenší je 900g, největší 1350g, ale stejně těch cca 900g těsta na chleba peču na velikost „střední“, asi 1125g, když nastavím těch 900, není dopečený.
Asi soudruzi z Tesca udělali někde chybu ![]()
ja myslim ze obecne velka spokojenost je s etou dellica…mam ji uz vic nez rok a nemam jediny problem…u nekterych holky pisou ze se pripecou haky…nebo ze nejdou vyndat..nebo delaji diru do chleba…ta nase ma dva haky a vsechno v pohode…nikdy se mi nestalo nic co by znehodnotilo praci
![]()
Mám taky Eta Delicca - mám jí dva roky a za tu dobu se nám mnohonásobně zaplatila ![]()
Holky kdo máte Etu.Našla jsem na netu že tato pekárna má i formu na bagetky?Je to tak?
petra79 píše:
Holky kdo máte Etu.Našla jsem na netu že tato pekárna má i formu na bagetky?Je to tak?
Já žádnou formu nemám, tak vůbec nevím, ale taky by mě to zajímalo.
http://eshop.eta.cz/…ta-714990010
nevím jestli se můžou dávat do diskuzí odkazy.Kdyžtak to smažu.
petra79 píše:
http://eshop.eta.cz/…ta-714990010nevím jestli se můžou dávat do diskuzí odkazy.Kdyžtak to smažu.
Ty jo, to je zajímavé… Ale já myslím, že stejně do těch forem se nevejde najednou všechno umíchané těsto?
Tak odhaduju podle fotky. To by jinak bylo jednodušší to strčit do trouby.
Ale jestli se to tam vejde najednou, tak to vypadá super=)
Holky, máme doma novou Etu Deliccu. Prosím Vás, jakej nejmenší chleba je v ní možné upéct? V příručce mají minimální hmotnost mouky vždy 500 g, co jsem koukala. Já bych chtěla ale recept na ještě menší chlebík, je to možné v tom udělat a jak? Díky moc za rady a tipy : )
PS: Náš syn totiž nejí semínka v chlebu a my je máme zase rádi, takže bych pro něj potřebovala nějaký menší chlebík bez semínek a pro nás udělám velký se seminíky ![]()
Ja mam Etu dupliku a ta ma nejmensi chleba (cely) myslim 1kg. Ale peceme mensi a v pohode, proste tam toho dam min a neresim. Jen teda skoda, ze sis nekoupila taky dupliku, ona ma bud jednu velkou nebo 2 male nadoby, takze bys klidne mohla pect zrnickovy a bez zrnicek dohromady.
Koukni na adresu: www.domacipekarny.dama.cz
Vůbec se nemusíš hrnout do těch nejdražších…maximální spokojenost je třeba s tou z Lidlu, ale i z Tesca. Já mám třeba dvouhákovku a tam zadělat těsto z menšího množství je problém.
Jinak - u nás pekárna funguje je míchání těsta - díky ní jsem začala péct rohlíky, dělat domácí houskové knedlíky…zkrátka věci, které by mě nedávno ani nenapadly.
Jo, a na adrese: http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?…