Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
Ahojky, chtěla bych si napsat Ježíškovi o domácí pekárnu. Nemám s tím ale žádné zkušenosti, tak prosím zkušené pekařky o rady
Poradíte mi, na co si dávat pozor, jaké funkce jsou dobré a praktické a co třeba vůbec nevyužiju???
Díky předem!!!
Téma pro mě jako dělané
- taky nám Ježíšek donese pekárnu, a taky si máme vybrat.
Já zatím vím, že jsou lepší dva háky než jeden. Jinak zatím vybranou nemám. Tak si počkám na tipy.
Já si myslím, že je třeba jen si ujasnit, jak velký chleba chceš péct. Jak velká jste rodina, jestli stačí malý nebo oceníte i velký chleba.. Podle toho bych vybírala, vždycky jsou lepší dva hnětací háky…
Pak už je to podle mě jedno, liší se jen drobnostmi.. třeba moje pekárna má dvojnádobu, kde můžu péct i dva menší chleby najednou (ale pekla jsem jednom jednou a zas dlouho péct nebudu, chtěla jsem to, ale je to zbytečnost), některé mají sklopné háky (jen jedna značka, ale nevím která, teď si nevzpomenu), což já bych zrovna využila, protože nemám ráda v chlebu díry…
Obecně si myslím, že třeba s pekárnou od Ety chybu určitě neuděláš.. stejně tak moulinex.. zkus se podívat na dámu, tam jsou celé webovky, pěkně všechny pekárny nafocené i popsané, u některých recenze ![]()
Taky si najděte testy pekáren, myslím, že byly v černých ovcích, tam na tom byla velmi dobře nějaká no name levná pekárna…
Příspěvek upraven 20.10.11 v 10:09
těžko radit.. já bych především koukla na velikost nádoby a počet hnětacích háků.. pokud jste rodina určitě využiješ větší! tzn. dva hnětací háky. já mám popisky v češtině což je výhoda.. kdo si má pamatovat co který program znamená když je to v angličtině kterou neumím..
a pak využívám na chleba jeden program.. pak program těsto, a marmeláda…
je to super pomocník!! ![]()
jj taky jsem čerpala z dámy.. www.dama.cz sekce domácí pekárny..
kámoška má takovou že má zásobníky na mouku… semínka a tak.. nemusí se starat… pekárna to sama obstará… ale to je už zase o financích..
já jsem spokojená mám ECG možná jde jeden hnětací hák víc ztuha.. než šel na začátku, ale využívám dost! na chleba - tam ale pouze zadělám těsto pak už udělám bochník a peču v troubě.. marmelády.. pudink, a veškerá kynutá těsta - od housk. knedlíků po těsto na buchtičky.. ![]()
tak u nás je taky hodně využitá
peču chleba, zadělávám těsta, i sekanou jsem dělala. knedlíky jsou bezkonkurenční ![]()
Já mám Eta Duplica Vital a jsem spokojená, jen se mi moc nelíbí design, je to taková krabice velká nevzhledná ![]()
I sekanou? Jako péct nebo i míchat?
Já to chci hlavně na chleba a kynutí těsta - neb mě zatím doma žádné těsto nevykynulo
, tak hlavně proto. Potom pro děti samo kompoty a marmelády.
Sekanou určitě péct - je tam program jen na pečení, takže třeba i žemlovku a tak tak upečeš (ale jasně omezeno velikostí té nádoby…)
Já mám levnou z Tesca (TescoXXL), funguje… Občas teda chudáček tak sténá, když je moc tuhé těsto
, ale jede.
Z funkcí bych se mrkla na síťový vypínač - kupodivu dost pekáren ho nemá a musí se vytahovat ze zásuvky…
Dva háky mi pro víc než dva lidi přijdou lepší (i ten chleba má lepší tvar). Sklopné háky asi budou dobrá vychytávka - nebudou v chlebu díry. (Já háky po míchání vyndávám, když mám čas.)
Moje pekárna předehřívá - půl hodinky nedělá „nic“, až pak se zapne. To mi přijde zbytečné… Suroviny by měly mít pokojovou teplotu, ale tak rychlejší by mi přišlo třeba dát to mlíko (vodu…) na půl minuty do mikrovlnky.
Kdybych si mohla vybrat, chtěla bych Eta Delicca.
Mám Moulinex, s jedním hákem, po zkušenostech by raději brala dva háky. Používám vesměs jeden program na pečení chleba. Dost využívám program těsto - na knedlíkové, pizzové, loni jsem v ní dělala všechna těsta na vánoční cukroví. Sekaná - supr nápad, vyzkouším. ![]()
Ahoj, máme Eta Delicca (po dlouhém zvažování)se 2 háky a je to můj miláček. Děláme v ní chleba, marmeládu, bezkonkureční kaše, těsta a i bábovku. Máme jí zatím rok a úplně bez potíží. Jedině snad, že nahlas pípá. Ale to se dá kvůli voňavému chlebíku přežít. Přeji šťastný výběr. ![]()
taktez mam eta delicca…pouzivam na vsechno…chleba..marmelada…testa..urcite dva hnetaci haky jsou treba…a dokonce i muz si teto stroj oblibil a pouziva ![]()
Ahoj holky,
tak já mám Panasonics SD 253, má jeden hák a jsem max.spokojená,moc se mi líbí a zkušenost super,fakt si nemůžu stěžovat,nenašla jsem zatím nic(za 1.5roku co jí mám) co by mi vadilo,nebo bych nevyužila.
Švagrová má s dvěma háky a spokojená není neb chléb je samá díra a asi nedává správný program neb když dáme můj chléb a její chléb vedle sebe,tak je veliký rozdíl,máme větší,nezdrclý a máme „díru“ jen jednu ![]()
Hezký a šťastný výběr a ať dobře slouží.
Já pekárnu nikdy nechtěla,manžel vyhrál v soutěži s Plzní(pívem).
Ale teď na ní nedám dopustit!
Ahoj ja mam tez panasonic a spokojena jsem, nasa jsem jednu chybu a to ze nema funkci dort( babovka) ona tu funkci ma,ale jen na umychani a uz ne na upeceni. Ma proste jen funkce kde musi testo i kynout a pak se pece a ja bych ocenila i program bez kynuti…ten bohuzel nema
Hnetaci hak ma jeden a dva bych nechtela kvuli diram v chlebu. Nicmene asi bych koukala po pekarne se sklopnymi haky
sitovy vypinac je fajn,ale nejak nevidim problem v tom vypnout si cudlik na zasuvce( pokud ho mas) ![]()
ano sekanou tam jen peču, umíchám ji vedle… prý se to dá taky míchat v pekárně, ale nezkoušela jsem.. je taková šťavnatá, ne vysušená jako z trouby
Pipet má pravdu, síťový spínač je fajn, ta moje eta ho nemá a taky mě to překvapilo, ale zas tolik to nevadí
Mě se nepředehřívá a přijde mi to zbytečné ![]()
Oživuji diskusi, jelikož se mi nechtěla zakládat nová zbytečně, ale přece jen už to jsou 2 roky, co tu je a přece jen jsou už jiné pekárny na trhu
Můžu se tedy zeptat, jakou byste doporučily? Chci ji hlavně na chlebík, dělání těsta a pokud bude umět i něco víc tak jen dobře ![]()