Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
Ahoj, už mám z toho hledání na netu hlavu jako škopek.
Kupuju pekárnu. Už jsem byla 100% rozhodlá pro todle :
http://domaci-pekarny.heureka.cz/…ad-baguette/
Nevím proč jsem zase začala váhat. Ok, možná nevyužiju všechny funkce, přece jen, bagety se dají upéct zvlášť v troubě..atd..beru všechny argumenty proti nákupu ![]()
Nejvíc mně viklá to, že všude jsem četla, že kdo měl „dražší“ pekárnu a po záruce se mu spálila spirála, šel podruhé už do levné (bifinet, tesko) - což by u mě byl už rozdíl 2000 ![]()
Nakonec dodám, proč jsem si vybrala tuhle - háky nejsou z teflonu, umíchá hodně tuhý těsto (na nudle např.)
Ale u běžných dvouletých domácích spotřebičů (toustovač, topinkovač) už jsem vyučená a nakupuji ty v nejlevnější cenové relaci - jen varnou konvici kupuju dražší ![]()
Ideálně bych chtěla zkušenost někoho, kdo má už druhou (3,4..
) pekárnu.
Díky
J.
Máme tuhle jen bez bagetek, ty se za dob mého nákupu ještě nedělaly a krom tohoje považuju za blbinu kterou nikdy nebyužiju.
Pekárnu jsem 2× reklamovala ještě v záruce (pokaždé se zničilo těsnění kolem hřídelek na háky a ty vypydávaly a okolo tekla voda). Stejná závada se potřetí proevila těsně po vypršení záruky, takže momentálně musím ingregience odvažovat mimo a házet rovnou do pekárny, funkce odložený start je k ničemu, pže mi všechno vyteče do pekárny na spirálu.
Vzato kolem a kolem, nevim, jestli bych si příště opravdu nekoupila nějakou noname s Tescu a nemusela si rvát vlasy, že se zase potentila.
Na druhou stranu pečivo už 4roky v podstatě nekupujeme a jsme samozásobitelé, a asi chci moc, aby v snešní době nějaký spotřebič vydržel takovou námahu, že??
![]()
mám tu tesco za 800kč a zatím spokojenost-mám ji jen chvíli,ale kamarádka ji měla prý 4roky-pekla denně a spokojenost
Ahoj, já měla Moulinex a 4 roky pekla/zadělávala těsto 2× - 3× týdně. Teď se mi rozbila, ale už mám náhradu: http://www.obchodni-dum.cz/…ena/z194136/.
U nové jsem chtěla program na těstoviny. Když se jí naučíš používat i na jiné věci než jen na chleba (třeba právě na to zadělávání těsta), tak je to skvělý pomocník. Myslím, že vybráno máš dobře, já bych asi volila tu bez baget - ty opravdu peču v troubě, ale třeba to zrovna využiješ ![]()
Je pravda, že chleba upečeš a těsto uděláš v jakékoliv pekárně. Měla jsem jednohákovku v akci za 900 - makala jak šroubek denně 4 roky, teď mám dvouhákovou za 1000, peče stejně a některé těsta mi ta dvojháková promíchá hůř než jednoháková
Každopádně víc než 1500 bych za pekárnu nedala
To se ti pak neoplatí a návratnost je za podstatně delší dobu. JInak krom pečení v ní dělám i marmelády, škvarky puding a různé jiné roztodivnosti ![]()
Ok, asi teda půjdu do levnější.. ![]()
já u levné mám víceméně jedinou obavu - a to případná chemie která se dostane do těsta z odlupující se nádoby, špachtlí.
Můžu ti říct, že ETY co se prodávaly kolem tří tisíc se jednu dobu, nevím jak teď brutálně loupaly
takže cena nezaručí kvalitu.
jj, to je mě jasný..
jen ta „moje“ moulinexka právě nemá uvnitř tefon.
Je ale důležitý zmínit, že v hypersuper marketech obyčejně nědělají drahoty s reklamací. Vymění, neřeší..
Takže v tuto chvíli vede levná pečka. ![]()
Muzu mit par dotazu k vyberu pekarny? ![]()
funkce dort-neni mi dost dobre jasne, jak muzu v hranate pekarne upect kulaty dort:-) Jak to funguje?
haky-je lepsi jeden nebo dva haky?
Jinak mam vybranou pekarnu Kenwood BM 450, pokud ji nekdo vlastni mooc budu vdecna za zkusenosti…
Moooc dekuji!!
Ahoj, vtipný dotaz
samo že neupečeš kulatej dort ![]()
je to na přípravu těsta BEZ kvasnic + pečení. Dort (litá buchta, perník) budou hranaté jako pečící nádoba ..(nebo po vymíchání předěláš no normál trouby o kulaté formy)
J.
janac píše:
Ahoj, vtipný dotazsamo že neupečeš kulatej dort
je to na přípravu těsta BEZ kvasnic + pečení. Dort (litá buchta, perník) budou hranaté jako pečící nádoba ..(nebo po vymíchání předěláš no normál trouby o kulaté formy)J.
Me se to zdalo divny:-) Diky moc a jeste dotaz zalezi na poctu haku?
Ahoj, no já nevím..já mám dva, jinou pekárnu jsem neměla ![]()
Ale třeba Sati psala, že jí jednoháková pekárna hnětla líp ![]()
Ale u jednohákůvé zas musíš počítat s tím, že chtela bude spíš vysokej než dlouhej jako že to bude takovej čtverec.
jinak já nakonec koupila pekárnu v kaufu - Příkon: 850 W Počet háků: 2
Počet programů: 12 Velikost chleba: max. 1250g
Je to kopie pekárny Gallet MAP 205 - resp, je to uplne ta samá, ale místo nápisu Gallet je tam nápis Superior
. Má záruku 3 roky..Zatím jsem moc spokojená, jede skoro každý den, někdy i víckrát. Zkoušela jsem leccos - chleby, buchty, těsta, knedle, škvarky, sekanou, zapečený brambory, kuřecí kýtky..vše na 1*
Jsem nakonec ráda, že jsem nekoupila drahou, ale na to má každý svůj názor.. ![]()
janac píše:
Ahoj, no já nevím..já mám dva, jinou pekárnu jsem neměla
Ale třeba Sati psala, že jí jednoháková pekárna hnětla líp
Ale u jednohákůvé zas musíš počítat s tím, že chtela bude spíš vysokej než dlouhej jako že to bude takovej čtverec.
jinak já nakonec koupila pekárnu v kaufu - Příkon: 850 W Počet háků: 2
Počet programů: 12 Velikost chleba: max. 1250g
Je to kopie pekárny Gallet MAP 205 - resp, je to uplne ta samá, ale místo nápisu Gallet je tam nápis Superior. Má záruku 3 roky..Zatím jsem moc spokojená, jede skoro každý den, někdy i víckrát. Zkoušela jsem leccos - chleby, buchty, těsta, knedle, škvarky, sekanou, zapečený brambory, kuřecí kýtky..vše na 1*
Jsem nakonec ráda, že jsem nekoupila drahou, ale na to má každý svůj názor..
Ahoj Janac, chtěla bych tě poprosit, zda by jsi mi mohla poslat návod na tuto pekárnu? Stěhovali jsme kuchyn a ztratil se nám návod. Děkuji
Ahoj, hm..mam ji oskenovat a poslat?tak mi asi na pis do SZ maila..nebo mi porad jak to mam udělat ![]()