Kdo navrhne uspání psa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59397
23.7.24 08:18

@Ťarbík01 z mrtvého psa už prachy nebudou takže rádi udržují psa až do konce. Já u minulého viděla jak rád prodlužuje skoro mrtvým psům život. nakecá majitelům jak je šance na zlepšení a přitom ví že není ale prachy nesmrdí. já našla fajn veterinářku a kolikrát sama řekne že určitá vyšetření by nedělala. minulý by kastroval skoro štěně, v čekárně 5 psů na kontrole po kastraci :mrgreen:. tahle se o kastraci nikdy nezmínila. Je vidět úplně jiný přístup. Já tohle prodlužování ráda prostě nemám, ten pes z toho života stejně nic nemá, jen přežívá a čeká na smrt. A vet řekne že bude operovat i když ví že ten pes bude dál trpět, hojení u starých psů je taky mnohem horší a co potom? na to bych koukat nechtěla :( A pokud bych si nebyla jistá, i když svého psa každý zná tak to přece vidí jak na tom je tak ještě jiný veterinář. navíc nádor taky není sranda a to jsou operace a léčba co jde do velkých peněz :? A k čemu? ten pes už zdravý přece nebude :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
23.7.24 08:23

Nám veterinář navrhnul další léčbu i prognózu, která nebyl dobrá, následně doporučil zvážit eutanázii, přes víkend jsme to doma probrali a v pondělí ho uspali.
Bylo to nejtěžší rozhodnutí a nejstaršnější věta v mém životě.
Držte se, věřím, že to není jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
23.7.24 08:52

Nevím odkud jste, ale existuje o služba veterinář do domu, který přijede a nemusíš pejska stresovat. Ano, na veterině v mnoha případech zapracuje adrenalin. A ještě je služba, nevím jestli i jinde než v Praze, kde rovnou přijede lékař takto nemocné zvířátko uspat a můžeš si u nich objednat i pohřeb. Kontakt najdeš na netu, je to tuším pod " Zvířecí krematorium". Promiň, vím, že to zní hrozně, ale třeba ti ta informace k něčemu ještě bude. My jsme je jednou taky využili. Přijeli, proběhlo to všechno v klidu doma, kočičku uspali v pelíšku, odvezli. Nesrovnatelně lepší než na veterině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.24 11:43

Předevčírem jsem byla rozhodnutá, včera ožil, nevypadal tak zle, radoval se z jídla (to on měl pořád velkou chuť) takže jsme to neudělali, normálně podstoupil testy, nechali jsme tam 3000,– všechno ukázkové. Dnes ráno nemohl na zadní nohy vůbec, jo pořád jedl, ale zadní nohy ho vůbec neposlouchaly. Vrátili jsme se tedy k plánu a dnes 8:30 ho uspali. Na veterinu došel sám, měl lepší chvilky, ale ty horší už byly fakt špatné. Nedokážu si představit nechat do něj ještě zase řezat… Asi jsme to udělali dříve než většina lidí, ještě by tu pár měsíců možná byl. Zatím věřím, že to bylo správné a to co bychom zažili by bylo už jen horší, snad si to nebudu vyčítat. :,(

• Citovat
  • Upravit
14629
23.7.24 22:44
@Anonymní píše: Více

Já si myslím, podle všeho, co jsi tu popsala, že ses rozhodla správně a vyčítat si nic nemusíš, však už jen ten samotný věk svědčí o tom, že měl za život spoustu péče a lásky. Je mi líto tvé ztráty :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
24.7.24 15:34

Zavolejte si veterináře domů. Nejlépe pet medic. Neuspi psa, pokud to není nutné. Obávám se, že pejsek má mrtvici. Často se z toho tzv dostanou, pokud mu umožníte klidový režim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
24.7.24 20:23

Rozhodli jste se správně. Je mi to moc líto, ale pořád si říkejte, že prožil krásný dlouhý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný