Kdo nechal vyřvávat? - noční krmení

324
11.11.17 09:29

Kdo nechal vyřvát? - noční krmení

Ahoj maminky,
chtěla bych vědět od Vás, které noční krmení ukončily tak, že prostě mlíko v noci nedaly, jak dlouho to trvalo? A když teda dítě řvalo, jestli jste ho chovaly, nebo jestli jste dělaly „mrtvého brouka“ a čekaly než to skončí a dítě usne nebo prostě co dělat
Mám roční holky, od narození na UM, byly narozené 33.tt, a každou noc vstávám na tři krmení. Už jsem zkoušela na noc dávat mlíko, kaše, vařené jídlo, čaj na spaní, v noci dávat jen čaj- to se vzbudily třeba za hodinu a chtěly znovu pít, někdy se vzbudí jen jedna tak dám napít i druhé, jenže i tak se vzbudí po dvou hodinách kolikrát. Spím s nima v ložnici, když se začnou ozývat, kolikrát čekám a nestávám hned, zkoušela jsem spát s manželem v obýváku jenže pak stejně musím vstát a dojít za nima. V noci se budí i že nemají Dudlík, ale to je vteřina to mi nevadí, často se budí že je tlačí bříško, ale prdíky jsou většinou po chvíli venku a je klid. Zkoušela jsem s jednou z nich spát v posteli, žádný extra výsledek to nemělo. Ještě se nestalo, že by spaly obě nějak normálně, třeba jedno krmení za noc to vůbec. V noci tak dvakrát větrám, takže to problém taky není.
Tento týden jsem s nima byla na roční prohlídce a ptala se doktorky a ta mi potvrdila, že klidně nechat vyřvát.
Jo ještě holky chodí spát v 19 hod. A budí se mezi 6:30-7:15. Přes den spí cca po třech hodinách max. 30 minut

Díky na názory a rady

Hezký víkend

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
297
11.11.17 09:39

A to ti spí přes den vždy po třech hodinách? Mám 5 měsíční, spí celou noc 19-6 hod ale přes den nespí skoro vůbec…jen dopoledne hodinku, odpoledne hodinku. Napadlo mě, jestli je třeba nadávat přes den tak často, aby spaly v noci, ale jestli je to opravdu hladem tak se stejně asi vzbudí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
11.11.17 09:46

@RenattaSedla

ano, já se hlásím :pankac:

u všech dětí, byly kojené a už to nešlo dále, budily mě x krát za noc a mě se sesypalo zdraví kvůli nespaní, přestala jsem fungovat

pokaždé to bylo až po roce, 14 - 15 měsíců…šel k nim spát manžel, já jiná místnost, v noci pak už neodstaly nic, ani vodu, prostě nic
trvalo to pokaždé 2-3 noci, pochopily a následně začaly spát ihned od večera do rána, zcela v klidu, žádná ujma, a já jsem začal mít opět pocit že žiju…když jsem se mohla vyspat

po tom roce už se toho nebojte, vždy je třeba vážit i to, aby pečující matka mohla fungovat a žít…já z nevyspání dostala epileptický záchvat a to skutečně jako nutný není… :roll:

jinak u vás už by to chtělo upravit i to denní spaní, miminčí model spaní po třech hodinách na chvilku už v roce není úplně vono…zkuste nastavit jen jedno odpolední spaní / ne celé odpoledne, jasně / :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
11.11.17 09:48

@giny52
Jo Jo většinou jdou spát tak do dvou hodin od toho co se ráno vzbudí. A pak většinou za tři hodiny od toho co šly spát jsou už mrzuté, třou si oči, dám je spát a spí tak těch 30 minut a jsou vzhůru. Je teda pravda že posledních pár dní chodí spát přes den tak různě, ale nevím, jestli třeba odbourat to ranní spaní, aby spaly třeba jen po obědě a pak už ne. Většinou spí kolem 9 kolem 12 a nejpozději pak je dám ve čtyři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
11.11.17 09:50

No, a když řvalo po nočním kojení / 15 měsíční harant co ve dne kousal maso ostrými zoubky /, tak muž jen šel, položil ho v postýlce a zasyčel na něj, „ticho, v noci spíme“

já spala v jiné místnosti

nic jného…muž je důsledný, čehož jsem já nebyla schopna ptž „malé nebožátko miminko chudinka“…takže děti skutečně fakt během 2-3 noci pochopily a ukončily vymrčování…spali pak nádherně až do rána / do šesti, do sedmi / což proti buzení se 4-5 krát za noc byla pro mě nirvána a návrat k vědomému životu… 8o…jako matka jsem musela fungovat a už to nešlo, rok se nevyspat je kruté mučení :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
11.11.17 09:53

@Borrealis moc děkuji. Já si právě Myslím, že je třeba něco změnit, a taky si nemyslím, že když je nechám vyřvát, že by z toho měly mít újmu. A když jste je nechaly vyřvat, tak být tam s nimi nebo jak? Chovat? Houpat postýlkou?
Pár nocí než si zvyknou to vydržím, jsem po roce s dvojčaty zocelená, ale už mě ty noci nebaví. Navíc když to mlíko v noci nepotřebují.
No manžel ten z toho bude hotový :roll: ale musíme vydržet :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
11.11.17 09:53

Ještě mě napadlo, jsem někde četla, že by pár dní měl k dětem vstávat tatínek, že když vidí mámu, tak automaticky chtějí jíst (bylo to teda u kojených dětí, že pochopily že táta nemá prsa a nic nedostanou :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
11.11.17 09:56

Já mám skoro 11 m kluka a spí v noci krásně. Vstává okolo sedmé, okolo půl dvanácté dávám spát probudí se v jednu, pak před šestou na půl hodinky, chodí teda spát až po deváté. Přijde mi, že je dáváš moc spát přes den, ale každé dítě je jiné… Takže píšu jak to funguje u nás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
11.11.17 09:56

Zavedla bych jich režim v denním spánku. V roce by měl už stačit pouze jeden spánek, tak jim zatím udělej si alespoň dva. Myslím, že tím se pak upraví i noční spaní. U nás vždy pomohlo, když jsem děti vystěhovala z ložnice, hned jsem všechno neslyšela a děti kolikrát usnuly. Teď mám 14ti měsíční a stále jednou k ní vstávám, ale to už se dá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
11.11.17 09:59

@RenattaSedla Zrušila bych tolik toho spaní přes den, syn když takto spaval 2× denně, dopoledne od 9-12h a pak odpoledne od 14-15h vstával v noci snad 100× :lol: Takže jsem zrušila dopolední spaní, s tím, že půjde spát po obědě.. Sice kolem 10h dopoledne už byl protivný ale po pár dnech se to hodilo do normálu, dostal ve 12 hodin oběd, najedl se a šel spát, takže spal cca od 12.15h až do 14.30h, což bylo vyhovující.. Večer šel spát v 8h a spal až do rána do těch 6-7h někdy déle.. Občas se vzbudil na jedno pití v noci, ale to byli výjimečně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
11.11.17 10:01

@RenattaSedla

neeee, minimální režim, nehoupat postýlkou, nedávat čaj, vodu, nenahrazovat jeden návyk druhým…prostě co nejméně čehokoliv, nesvítit, nedělat žádné „akce“

u nás to inicioval manžel, vynadal mi, že jsem úplně blbá / byla jsem / že to nejsou malá mimina, kolem kterejch musím skákat 4 x za noc…já jsem nechtěla, jasně, ale už to nešlo dál. byla jsem vyhublá na BMI 18, padali mi vlasy, měla jsem depku z nespání a pak i další zdravotní problémy :roll:… matka stachanovec :roll:

takže spal s nima, mě vyhnal do kšá…když začalo dítko vyvádět šel k něm, překlopil ho do lehu a potichu mu řekl, ticho, neotravuj, je noc, spíme

3 noci a byl klid, děti nejsou blbý, dobře to pochopily, já jsem spala v jiné místnosti cca 7 - 8 nocí, po návratu už bylo pak dobře a haranti spali jak…dřevo :mavam:

hele, a dnes jsou velcí a naříkaj když musej vstávat ráno do školy a když mohou o víkendu chrnět do 10, jako třeba dnes jak jsou rádi…zpětně vidím že jsem se toho nemusela tolik bát, ale bála jsem se, rozhodl to muž a ještě mi vynadal… 8)

dětem se nic nestalo, pochopitelně :mrgreen:
jedno z nich mělo dudlika, to v něm normálně pokračovalo, našmatalo si dudlík, dalo do pusy a spalo, to na to nemělo žádný vliv

hele, dodneška když na ně tatínek houkne a jak kmitaj, nekecaj a makaj… a jedou…se mnou to je smlouvání, kecy, výmluvy, na tatínka si nedovolej :lol:

já jsem taková ta měkká matka, klasika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8491
11.11.17 10:10

@RenattaSedla take se hlasim, ale bylo to pro me opravdu dost strasne. V 11 mesicich se budil na mlicko vice nez 10× za noc se zhorsujici se tendenci. Rozhodla jsem se mu nedat pred patou rano. Prvni noc proplakal nekolik hodin, druhou mene. Pak jeste par noci v noci obcas knoural, ale uz nebrecel a budil se az v tech 5. Nekdy ale jeste brecel, ale uz nikdy dlouho.

Byla jsem tam celou dobu s nim, hladila, vysvetlovala. Ale nevyndavala z postylky (nekdy jsem ho tedy i vyndala, ale podle me to jen prodluzuje trapeni).
Do naproste stabilizace, kdy se v noci pred 5. uz neprobudil vubec, to trvalo asi mesic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
11.11.17 10:15

Tak pokud někdo považuje sve dítě za haranta, který akorát otravuje 8o 8o 8o
Asi by si takoví lidé ani neměli děti pořizovat.
Malé dítě neumí v noci mamince říct : Maminko zdál se mi zlý sen, cítím se tu sama a bolí mě bříško. Místo toho brečí.
Mě by zajímalo, jak by ti bylo, kdyby ti v noci nebylo dobře, nebo ses probudila noční můrou a tvůj manžel na tebe zasyčel: Chrápej a neotravuj!
Dítě potřebuje uklidnit a ukázat mu, že maminka je tu pro něj, i v noci.
Nechat vyřvat znamená úplně ignorovat potřeby dítěte.
Jako jsou to vaše děti, takže si dělejte co chcete, ale teda chudinky :(
Já jsem tu pro své dítě i v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
11.11.17 10:34

:palec: @quinsley tak tak… Já vyřvat nenechávám, ale moje děti to nejsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
11.11.17 10:37

@quinsley A to se má máma raději složit z nevyspání? Roční dítě už klidně může spát celou noc. Já patřím k těm macechám, které nechaly vyřvat. Stačila jedna noc a byl klid. A žádné trauma to doufám nezanechalo. A když měly děti noční můry, klidně jsem je nechala dospat u sebe v posteli, ale zbytečné vstávání v noci jenom ničí matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí