Syn nám v noci nosí do postele hračky

244
9.11.17 14:17

Syn nám v noci nosí do postele hračky

Prosím o radu, syn se vždy jednou za noc probudí a přestěhuje se k nám s manželem do ložnice. Dcera spí vedle mě v postýlce, tak jsem mu to nechtěla zakazovat, aby nežárlil. To že spí u nás v posteli není takový problém, problém je, že posledních pár dnů si začal nosit věci ze své postele do naši, počínaje polštářem, peřinou, plyšovými polštářky a nafukovací kytarou a velkým plyšovým medvědem konče. Máme velkou postel, ale jestli si tam vezme ještě jednu hračku, tak už se možná nevlezem :-) Problém je také v tom, že než to všechno nanosí k nám, musí jít třikrát, čtyřikrát a to ho samozřejmě probere a dlouho mu pak trvá, než usne. Občas tím způsobí hluk a vzbudí malou, a pak už se budí navzájem oba. Jak ho to mám odnaučit, nebo mu to zatrhnout. Když mu to chci v noci odnést zpátky, tak spustí křik. Prosím poraďte. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
9.11.17 14:20

Čekat až vyroste natolik, že ho to nebude bavit? Asi jediná rada. Potřebuje vás. Můžeš třeba počkat až usne a pak ho vrátit do jeho postýlky, ale těžko mu asi zatrhneš, aby se v noci probudil. Jedině večer mlíko s medem nebo meduňkový čaj, aby měl klidnější spánek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
9.11.17 14:22

Až usne, hračky shoď na zem a máš to vyřešený ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
9.11.17 14:22

To, že přijde ke mě v noci do ložnicemi nevadí, ale to že si tam nosí svou vlastní peřinku a ty hračky… ty prostě v posteli překáží :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
9.11.17 14:24
@blobfish píše:
Až usne, hračky shoď na zem a máš to vyřešený ;)

Dneska v noci jsem shodila na zem tu nafukovací kytaru, za chvilku se probudil a začal ji hledat :?. Musela jsem ji vrátit zpátky do postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30310
9.11.17 14:27

@Katelka kolik je synovi. Dcera taky zkoušela tahat k nám do postele kde co a skončilo to tím, že jsme jí řekli, že buď bude chodit sama a bude to v pohodě a když přinese hračky, že pošupajdí zpátky do pokojíčku. Už chodí sama bez hraček a teď má další, že musí chodit až je světlo, nedá se s ní totiž kvůli kopání v jedné posteli spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
9.11.17 14:28

Tak jestli s tou kytarou spí ve svojí posteli, tak ho to těžko budeš odnaučovat. Jediný, co bych udělala, že bych mu ty věci prostě přenesla sama, aby se necoural několikrát.

• Citovat
  • Upravit
1049
9.11.17 14:29

Jo, tak to mne zajímá, co bych dala za peřinu a plysovou kytaru…u nas spi traktor, náklaďák a velky cerveny auto…mluvi o nich i ze spaní..a ty na zem nedám.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
9.11.17 14:35

Zkusila bych vysvětlovat, že není potřeba hračky do postele brát. U nás se třeba taky usíná s bagrem, ale jak jdu spát tak bagr vezmu a dám z postýlky ven. Jediné co jsem ochotná v postýlce nechat je plyšák. Do postele nám naštěstí nechodí, jsou to vyjímečné případy kdy dorazil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Huk
620
9.11.17 14:37

Zkusila bych vysvětlit, že hračkám je líp v „jejich“ postýlce, případně kompromis - jen jeden kousek. Naše nosí medvěda a láhev. V ložnici máme tři postele, což je pro čtyři tak akorát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
9.11.17 15:15

Synovi jsou dva čtyři měsíce, ale není ten typ, že by poslouchal, co říkám. Samozřejmě mu s tím pomůžu, aby to netahal, ale když už mu s tím jdu pomoct, tak musím nakonec přenést ještě i jeho :-)
Zkusím tedy dneska vysvětlovat jak jen to půjde :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12898
9.11.17 15:16

Prostě mu vysvětli, že se tam s těmi věcmi nevejde a že pokud si je chce přinést, tak může, ale on už tam spát nemůže, protože se tam nevejde.
A klidně bych ho až usne dala na zem a až se vzbudí, tak bych mu řekla, že ho shodily ty věci, co tam nosí, protože se tam nevejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
9.11.17 15:23

Mně to přijde milý. Asi chce, abyste si v noci měli s čím hrát. Jako chápu, že je to otravné, ale věř, že jednou na to budeš s láskou vzpomínat :)

• Citovat
  • Upravit
30946
9.11.17 15:27

@Katelka Je to malinky prcek. Bych mu prestehovala k vam celou postel, tim se vyresi nocni courani a noseni veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
9.11.17 15:29

@Sany80s To není špatné, je fakt, že koberec máme měkoučký :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie