Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj všichni, za chvíli mě čeká porod v Podolí.
Měla jsem to „štěstí“ že jsem tam byla hospitalizovaná kvůli předčasnému porodu. Na rizikovém neměli místo, tak jsem ležela přímo na porodním sále, což bylo super. Poznala jsem tam hodně porodních asistentek.
Ráda bych se zeptala těch co tam nedávno rodili :
1. prý musím odevzdat papír o jméně tři týdny před termínem porodu - což jsem už propásla ![]()
2. na stránkách píšou, že si na sál mám vzít jenom malou tašku a zbytek až na oddělení, tak nevím jak to mám chápat - jestli mi tu velkou má přivést manžel po porodu nebo jestli je tam nějaká uschovna, kam dám tu větší
?
3. a poslední, jak je to s poplatkem? vím, že to nějak rušili, ale je mi jasný, že asi nemá cenu se s nima hádat a budou to chtít. Mám to zaplatit předem?
Asi se ptám blbě, předem se omlouvám, ale nechce se mi tam volat. Přijde mi, že maj hodně práce i bez telefon. dotazů.
@pavlinka77 ahoj, já tam budu taky za chvíli rodit, takže jsem zvědavá, co kdo odpoví… jinak papír se jménem jsem taky odevzdávala pozdě, cca 1,5týdne před termínem a nikdo nic neříkal. Co se týče těch tašek taky přesně nevím, ale mám prostě sbalené dvě tašky a taky si s sebou obě vezmu na sál. Tu „porodní“ si pak s sebou přítel odveze domů a mě předpokládám převezou na šestinedělí s tou druhou taškou. Jinak nevím jak to jinak udělat… jinak poplatek taky ještě nemám zaplacený, ale vím že to tam vyžadujou… asi to ted zaplatím, až tam půjdu na monitor.
@zoretka08 píše:
@pavlinka77 ahoj, já tam budu taky za chvíli rodit, takže jsem zvědavá, co kdo odpoví… jinak papír se jménem jsem taky odevzdávala pozdě, cca 1,5týdne před termínem a nikdo nic neříkal. Co se týče těch tašek taky přesně nevím, ale mám prostě sbalené dvě tašky a taky si s sebou obě vezmu na sál. Tu „porodní“ si pak s sebou přítel odveze domů a mě předpokládám převezou na šestinedělí s tou druhou taškou. Jinak nevím jak to jinak udělat… jinak poplatek taky ještě nemám zaplacený, ale vím že to tam vyžadujou… asi to ted zaplatím, až tam půjdu na monitor.
Já tam právě do poradny nechodím, můj gynekolog si mě nechá v péči do 40 týdne, tak snad stím nebudou mít problém. On má svůj monitor, tak nemá cenu chodit tam. Jak jsi spokojená s poradnama u nich?
@pavlinka77 píše:
Ahoj všichni, za chvíli mě čeká porod v Podolí.
Měla jsem to „štěstí“ že jsem tam byla hospitalizovaná kvůli předčasnému porodu. Na rizikovém neměli místo, tak jsem ležela přímo na porodním sále, což bylo super. Poznala jsem tam hodně porodních asistentek.
Ráda bych se zeptala těch co tam nedávno rodili :
1. prý musím odevzdat papír o jméně tři týdny před termínem porodu - což jsem už propásla
2. na stránkách píšou, že si na sál mám vzít jenom malou tašku a zbytek až na oddělení, tak nevím jak to mám chápat - jestli mi tu velkou má přivést manžel po porodu nebo jestli je tam nějaká uschovna, kam dám tu větší?
3. a poslední, jak je to s poplatkem? vím, že to nějak rušili, ale je mi jasný, že asi nemá cenu se s nima hádat a budou to chtít. Mám to zaplatit předem?
Asi se ptám blbě, předem se omlouvám, ale nechce se mi tam volat. Přijde mi, že maj hodně práce i bez telefon. dotazů.
Ahojky, já jsem rodila před půl rokem, předčasně, takže nepřipravená
1. jména jsem nahlásila při příjmu, pak za mnou byla ještě paní z matriky, ani nechtěli podpis otce… ale lepší je to vyřídit dřív
bylo to celkem hektické papírování
2. tašku ti může dovézt buď manžel a nebo ji necháš v předsíňce u sálu, já měla na rychlo sbaleno vše v jedné tašce a na sále jsem se v tom přehrabovala jak idiot a nemohla jsem najít ručník, myslím že proto vyžadují věci odděleně
3. nám sami řekli, že nic platit nemusíme, před časem tub byla diskuze a nějaká mamina tam psala, že na ně vyrukovala s tím, že už se poplatky neplatí a nic po nich nechtěli ![]()
@pavlinka77 poradny v Podolí jsou trošku „na palici“ protože tam vždycky strávím dvě hodiny… ale jako zase musím říct že tam chodím k jedné mladé doktorce a ta je moc příjemná a milá, i sestřičky na monitorech jsou fajn…jen je tam prostě bohužel hodně maminek a než si projdu celé to kolečko jako je - poradna u sester, pak prohlídka u doktorky a pak monitor - tak tam prostě strávím dvě hodiny.
Rodila jsem sice skoro před rokem, ale papír se jmény se dá buď odevzdat v poradně u sester nebo při příjmu na sál (já dávala na sále), poplatek jsem platila za sebe, za miminko nee a tašku jsem měla na sále velkou. nevím kam jinam bych si jí měla dát. napadá mě jen nechat v autě aby jí pak chlap donesl, ale já měla tu velkou sportovní a nebyl problém
@zoretka08 a ke komu chodíš? já chodila k doktorce Koterové a ta už tam bohužel nedělá a ke konci k MUDr. Zmrhalové a musím říct že obě byly super. jak říkáš sice je to na dýl, ale všichni jsou tam moc milí. já tam chodila do poradny od 10tt
@paola white já chodím k doktorce Melicharové a taky si nemůžu stěžovat, je moc příjemná
Tak to je super ![]()
Já jsem Dr. zmrhalovou potkala na vyšetření, když jsem odcházela z hospitalizace a byla moc milá a šetrná při vyšetření ![]()
@pavlinka77 píše:
1. prý musím odevzdat papír o jméně tři týdny před termínem porodu - což jsem už propásla
2. na stránkách píšou, že si na sál mám vzít jenom malou tašku a zbytek až na oddělení, tak nevím jak to mám chápat - jestli mi tu velkou má přivést manžel po porodu nebo jestli je tam nějaká uschovna, kam dám tu větší?
Nejsou blbé dotazy, jen blbé odpovědi ![]()
Mám zkušenost z před 4 měsíci, tak níže odpovědi:
1. papír se jménem; jméno jsme napsali hned po porodu…papír jsme nosila v tašce dlouho před tím, ale nikdo mě za nedodání nelynčoval a prostě jsme se i po narození s přítelem rozhodovali mezi dvěma jmény, takže to asi není tak horké ![]()
2. malá & velká taška; to si myslím, že je šikovné. do menší / extra tašky, báglu, čehokoliv, věci k porodu a do jiné tašky věci na pokoj. Já měla takto uspořádané, každou tašku jinak barevnou, pak jen stačilo přítele poprosit o něco co je v tom „červeném batohu“ nebo v tom „černém kufříku“ a bylo to pro všechny snazší, myslím. Obě zavazadla jsem měla na našem porodním sále, ale ta rychlá orientace je šikovná.
3. poplatek; no, my zaplatili, přímo u porodu ho po nás chtěli a i po porodu se dožadovali, nechtělo se mi to hrotit, měla jsme miminečko v pořádku porozené a to poslední co jsme chtěla řešit byl poplatek…ale ano, taky jsem před porodem zvažovala, že něco podobného sdělím…
Ahoj, ja tam rodila 7.11., takze cerstva zkusenost…
3)Ad poplatek…k porodu jsem sla s tim, ze to proste nezaplatime…procetla jsem diskuze, ze kdyz se ohradis, tak to po tobe nechteji. Nikdo nic nerikal a ja myslela, ze jsme to zmakli bez poplatku. Po porodu jsem se dozvedela, ze manzela nechteli pustit na sal driv nez to zaplati. Takze zatimco mne pichali spinal, tak on v 7:30 rano bezel do pokladny zaplatit poplatek za otce u porodu. A kamaradka to ma zaplacene uz ted a termin ma 24.12. - takze mozna bych platila predem.
@Jardinera
děkuju moc ![]()
Já tam taky nechci dělat nějaký halo, že to platit nebudu.
Ani nato nemám tu povahu. Budu spokojená, když ten porod přežiju s malou ve zdraví ![]()
Ahoj,
1.Odevzdavala jsem pozdě
2.Tahala jsem furt sebou velkou tasku uz i s vecma pro miminko(i kdyz jsem byla hospitalizovan na rizikovem)
3.Chtela jsem poplatek neplatit, ale nakonec jsem ho zaplatila s tim ze jsem do tech papíru co podepisujes kde je i zminka ze souhlasis s cenikem napsala ze nesouhlasim s poplatkem u porodu a mela jsem ho v umyslu vymahat.
No ve finale jsem tam nestacila dojet a rodila v Kolíně ![]()
Takze pro poplatek za porod si dojedu at ho vratej
Nám říkali na kurzu, že tašku malou s sebou, to co potřebuješ hned. Tak to asi tak uděláme a druhou asi necháme v autě. Formulář se jmény už prostě odevzdáme pozdě, co se dá dělat. No a poplatek teda nevím - manžel chce ukecávat, já na to nemám povahu.
Mě pokaždé v poradně pošlou k někomu jinému? Vy máte pořád stejného doktora?
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.