Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Atisia píše: Více
@Atisia tak té holce už blokátory dávají, je jí 11 a pubertu už má, no ale spíš tam je i otázka třeba budoucího rodičovství, kdy prý už od svých 4 let to dítě to rodičovství řeší - ale nejspíš ho nedořeší, protože když teď dávají blokátory, tak co by pak chtěla? Nevím no, jako umělou dělohu by asi šlo, medicína jde stále dopředu, ale případné těhotenství a potomek z toho vzešlý nebuje její biologický, odkud by vzala své vlastní oocyty?
mě šlo spíš o to právní ošetření zodpovědnosti - v článku dál se píše, že ti rodiče musí sehnat podpisy všech dalších rodičů k tomu, že ta holka může spát s dalšími holkami na pokoji, že jim nic nehrozí. A teď si vemte, že se najde třeba i jen jeden jediný rodič, který to nepodepíše a nebude s tím souhlasit a všichni ostatní ho odsoudí (jako tu učitelku)
@mahebka píše: Více
Každý má právo s tím nesouhlasit a každý by měl rozhodnutí nesouhlasu respektovat.
Tak teoreticky by mohla mít děti ze svých spermií a odnosit by to mohl zas nějaký chlap, co se narodil v ženském těle ![]()
Já tam čtu, že byla na vyš. a pokud by chtěla začít s blokací, musela by začít ted.
A že se uvažuje o zamražení spermií, ale to by nemohla začít s blokací, tak nevím…
Situace Káji je specifická v tom, že se odmala živě zajímala, jak to bude s dětmi. Jako hodně malá se dozvěděla, že když podstoupí tranzici, nebude moct mít vlastní děti. To je téma, které řeší neadekvátně svému věku. Moc jsem tomu nepomohla, když jsme mluvily o tom, že si může nechat zamrazit semínka. Jenže to je průšvih, protože díky blokaci spermie nedozrají. Jsme ve fázi, s níž se zatím žádná z odbornic nesetkala. Přichází-li mladí lidé rozhodnutí ke změně pohlaví, téma dětí neřeší. Jde většinou o dospívající, pro něž je primární rychle projít tranzicí – ale Kája se vlastním mateřstvím zabývá od tří čtyř let a ani endokrinoložka není schopná odpovědět, do jaké fáze by měla proběhnout klučičí puberta, aby se spermie daly odebrat.
Nedávno Káju vyšetřila a vypadá to, že puberta už nastoupila, že už se uvnitř děje. Pokud bychom uvažovali o blokační terapii, teď bychom s ní měli začít.
@free333 jo pravda, vidíš, já to špatně přečetla, beru zpět…stejně to má ale ohledně potenc. dětí ošemetné - buď blokace a být bez dětí nebo počkat, až spermie pořádně dozrají, nechat je zmrazit a pak nasadit ženské hormony…stejně je to dítě zvláštní, už od 3-4 let se zabývá vlastním rodičovstvím…
@Petr-33 píše: Více
@Petr-33 paní si jasně stojí za tím, že je to nesmysl a její dítě nijak nikoho neohrožuje (jako asi bych s tím souhlasila, ale stejně by hlodal červík pochybnosti)
@mahebka stejně tak jiný rodič si může stát za svým a tvrdit, že dítě to jejich dítě ohrožuje.
Mně by Kája na pokoji u mé dcery nevadila, kdyby k tomu došlo.
Vycházím z toho, že Kája má kamarádky, ty ji na pokoj chtějí a chodí s nimi i na TV a převlíká se v holčičí šatně.
Není žádný problém.
Problém má jen třídní učitelka, která dětem řekla, že by ji mohli zavřít.
Děti si zvyknou na leccos, rychleji než dospělí, mi přijde…
Je pravda, že to ted je v řešení, jak to udělat, aby to bylo v budoucnu pro Káju nejlepší…
@free333 „Problém má jen třídní učitelka, která dětem řekla, že by ji mohli zavřít“ S tím zavřením to je samozřejmě přehnané, ale jak by se zachovali někteří rodiče, když by zjistili, že jejich dcery spaly s chlapcem (který se ale cítí jako dívka)? A jak je to např. se sprchami? Může učitelka pustit mezi děvčata chlapce, kteří se prohlásí za děvčata? Kromě tohoto článku, jsem četl, kdy žena v mužském těle se nechala předělat na ženu, medikamenty a chirurgicky a zjistila (vlastně zjistil), že je vlastně muž. Kdo za to může? Všichni ostatní, jen ne on (ona) a nyní chystá žalobu (proč ji tu změnu povolili a provedli?).U změny pohlaví platí, že čím dřív se změnou začne tím líp, tedy ještě dřív než před (právní) zletilostí, tedy souhlasy budou dávat rodiče a milá Kája je pak zažaluje (společně s učitelkami a lékaři).
Příspěvek upraven 04.04.24 v 15:38
@free333 píše: Více
Ano, jenže do budoucnosti (kromě jasnovidců) nikdo nevidí. A nerozmyslí si to Kája v budoucnu, když budou provedeny i nevratné změny? Takových případů je údajně asi 8%.
A co na to (zakonní) zástupci, tedy rodiče, těch děvčat, na jejichž pokoji by chtěl spát?
Ono je totiž irelevantní, že ta děvčata by ho tam chtěla.
Kdyby ta děvčata jsou plnoletá a souhlasila by všechna, tak to není nic proti ničemu, že?
Problém by nastal, kdyby jedno z těch děvčat nesouhlasilo. To, že se chce cítit komfortně, když jde spát, má přednost před tím, co má kdosi v hlavě, resp. tvrdí, že má v hlavě. Když jako chlap s gulama vlezu v akvaparku do dámských sprch a některé z dam to bude vadit, tak mi nepomůže, když budu tvrdit, že se cítím být ženou - budu vyhozen.
No, a ta děvčata nejsou plnoletá, takže o tom rozhodují jejich rodiče. A mají k tomu co říct rodiče těch děvčat, nejen rodiče toho kluka a pedagog, kdyby něco.
Ale pedagog nechce být za…, tak se jich zřejmě ptát nebude. Dokud je to úředně kluk, tak nebude spát na dívčím pokoji.
Pzn: Proti transgender nic nemám. Sám jsem zamlada chodil na zábavy s partou kamarádů a kamarádek, kde byla jedna mužatka. Pak se nechala předělat na chlapa, brácha ji… ho navštívil a říkal, že je šťastně ženatý.
@Luboš P píše: Více
Problém má jen třídní učitelka? Rodiče těch děvčat do jednoho souhlasí, nebo se jich nikdo na názor neptal?