Kdo platí promoční oběd?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kdo platí promoční oběd?
Holky, mám takový hloupý dotaz, v sobotu mám promoci a pak jsem zamluvila restauraci na promoční oběd. Ale nevím, kdo ho platí?
Já jako že děkuju příbuzným? Nebo moji rodiče jako oslava že jsem dostudovala? Nerada bych nějaký trapas v té restauraci (jako že budu mít s sebou málo peněz). ![]()
Je to můj první promoční oběd, tak nevím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Je to na dohodě, ale u nás vždy platili rodiče oslavence. Ale lehce bych si naťukla, jestli to očekávají ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, manžel měl promoci tento týden a oběd jsme platili my, zvali jsme je, tak jsme to zaplatili
ale peníze manžel dostal od každého, tak se to zaplatilo z toho a ještě něco zbylo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.Já bych se domluvila s rodičema.Něco já a zbytek naši.Ale jak je znám tak by to zaplatili celý ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak koukám, že každý to má jinak.
Já myslela, že je něco zažitého, jako třeba svatební hostinu platí rodiče nevěsty. Zkusím otestovat naše, jak to plánují. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky asi záleží, zda máte oba výdělek, někteří studenti už v době promoce normálně pracují, jiní teprve do pořádného zaměstnání nastupují… a taky to bude možná i „krajový zvyk“ či jak to nazvat, já byla mimo svého na několika promočních obědech nejen v příbuzenstvu a vždy to platili rodiče.
Jo a úplně jsem zapomněla pogratulovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
tak oběd jsem platila s mámou na půl. Ona o tom teda nevěděla, jinak by to nepřijala. DOmluvila jsem se předem s číšnicí, co nás obsluhovala a složila jí zálohu. Ona si totiž tchýně bez mého vědomí pozvala většinu rodiny a mě to oznámila jako hotovou věc a kdybych se sekla, tak budu ta nejhorší. A nechtěla jsem, aby to máma platila z důchodu.
DOmluv se s rodiči a uvidíš, co ti na to řeknou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vesna píše:
Tak koukám, že každý to má jinak.Já myslela, že je něco zažitého, jako třeba svatební hostinu platí rodiče nevěsty. Zkusím otestovat naše, jak to plánují.
![]()
U nás se svatební hostina platí napůl - půlka rodiče nevěsty, půlka rodiče ženicha, takže je to fakt všude jinak ![]()
- Citovat
- Upravit
No a to máš jak s tou svatbou - tradice je, že platí rodiče nevěsty, ale myslím, že v dnešní době už je dost velká část snoubenců zcela samostatná a vydělávající a zaplatí si to raději sami, takže je to čistě na tom, jak se dohodnete ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ugluk píše:
Taky asi záleží, zda máte oba výdělek, někteří studenti už v době promoce normálně pracují, jiní teprve do pořádného zaměstnání nastupují… a taky to bude možná i „krajový zvyk“ či jak to nazvat, já byla mimo svého na několika promočních obědech nejen v příbuzenstvu a vždy to platili rodiče.Jo a úplně jsem zapomněla pogratulovat
Děkuju! Jsem na MD, tak to právě řeším, abych měla dost peněz. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ugluk píše:
No a to máš jak s tou svatbou - tradice je, že platí rodiče nevěsty, ale myslím, že v dnešní době už je dost velká část snoubenců zcela samostatná a vydělávající a zaplatí si to raději sami, takže je to čistě na tom, jak se dohodnete
To jo, my si platili celou svatbu sami a naši jen hostinu, tenkrát jsem ještě byla „částečně pracující a studující“. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já do práce na plný úvazek nastoupila měsíc po skončení školy, vdávala jsem se měsíc poté, na to jsme uškudlili ze studentských prací, ale rodiče něco přispěli, no a promovala jsem další měsíc poté, to hradili plně rodiče jako rozloučení s dcerou, no a hned po promoci jsme jeli na svatební cestu a to jsme si zaplatili sami z prvních výdělků ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit