Přerušení studia (UPOL) ale i postřehy z jiných univerzit

Alisa25
15.6.11 17:54

přerušení studia (UPOL) ale i postřehy z jiných univerzit

ahoj dneska jsem nedala 3. pokus jedné ze 4 zkoušek co mi zbývají. Jsem v prodloužení bakalářského studia a tím pádem mi hrozí vyhazov. Bylo mi však doporučeno přerušení studia a pak nástup znovu do školy za semestr či dva. Máte s tím někdo zkušenost co musím splňovat ze studijního řádu jsem moc nevyčetla. díky moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3636
15.6.11 18:23

ahoj, nějak tomu nerozumím. Pokud jsi nedala třetí pokus u zkoušky, tak to znamená konec studia nebo zápis v příštím semestru. V jakém jsi ročníku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
15.6.11 18:31

Sice to taky moc nechápu, ale každopádně vím, že k přerušení musíš mít nějakej důvod (jako třeba já - rizikové těhotenství, mateřství), kterej schvaluje děkan…Tak nevím, jakej důvod bys mohla k přerušení uvést ty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6096
15.6.11 18:31

Já tomu taky moc nerozumím. U nás, pokud někdo neudělal potřetí zkoušku, tak se musel se školou rozloučit, někde tedy existuje děkanský termín, o který se zažádá a buď mu ho povolí nebo ne..
Pak tedy šlo jedině si podat přihlášku znovu a nechat si všechny zkoušky uznat.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6096
15.6.11 18:32
kaaaca-h píše:
Sice to taky moc nechápu, ale každopádně vím, že k přerušení musíš mít nějakej důvod (jako třeba já - rizikové těhotenství, mateřství), kterej schvaluje děkan…Tak nevím, jakej důvod bys mohla k přerušení uvést ty :nevim:

Já jsem měla přerušení kvůli diplomce, že jsem ji nestihla napsat.., no a o rok později jsem to beztak vzdala.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
15.6.11 19:24
kaaaca-h píše:
Sice to taky moc nechápu, ale každopádně vím, že k přerušení musíš mít nějakej důvod (jako třeba já - rizikové těhotenství, mateřství), kterej schvaluje děkan…Tak nevím, jakej důvod bys mohla k přerušení uvést ty :nevim:

jak duvod? na MU muze prerusit jen proto, ze chces… duvod musis mit pro vyjimku.

• Citovat
  • Upravit
6096
15.6.11 19:39
Anielkha píše:
kaaaca-h píše:
jak duvod? na MU muze prerusit jen proto, ze chces… duvod musis mit pro vyjimku.

No u nás se podávala žádost (např. k přerušení studia, přeložení předmětu..) a pod tím bylo třeba napsat důvod té žádosti, takže asi tak.. Ale je fakt, že tam člověk může napsat v podstatě cokoli rozumného :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
15.6.11 19:44

Článek 18
Přerušení studia

1. Student může děkana ze závažných důvodů požádat o přerušení studia, a to i opakovaně.
  2. Souvislá doba přerušení studia nesmí přesáhnout dobu dvou semestrů, pokud děkan výjimečně nerozhodne jinak. Celková doba přerušení studia v průběhu studia v rámci studia v daném studijním programu nesmí přesáhnout u magisterského studijního programu čtyři semestry a u bakalářského studijního programu a navazujícího magisterského studijního programu dva semestry.

U nás to je takhle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
15.6.11 19:51

ahoj ja to mela taky že jsme kvůli jedné zkoušce přerušila na rok studium … ale nepamatuji si, jestli to nebylo u druhého termínu a zrovna končil semestr … a zkoušku jsem udělala až rok když jsem znovu nastoupila

každopádně nebyl problém přerušit - v pohodě mi to na studijním vyřídili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
15.6.11 19:56

Já studovala UPOL a rozhodně po nezdařeném třetím pokusu se museli spolužáci se studiem rozloučit. Museli by znovu dělat přijímací zkoušky. Dokonce za mě nešlo ani přerušení, pokud nebyly splněny zkoušky za semestr :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
15.6.11 21:19

Teď je ale kreditovej systém, takže si můžeš (aspoň u nás na magisterském) nesplněnou zkoušku zapsat do dalšího semestru (v podstatě máš teda pak na jednu zkoušku 6 pokusů). Já přerušovala po skončení LS, musela sem mít dostatek kreditů na postup do dalšího ročníku, ale pokud přerušíš po ZS, tak to asi neplatí :nevim: bo u nás se kredity řeší až na konci ročníku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
16.6.11 12:26
kaaaca-h píše:
Teď je ale kreditovej systém, takže si můžeš (aspoň u nás na magisterském) nesplněnou zkoušku zapsat do dalšího semestru (v podstatě máš teda pak na jednu zkoušku 6 pokusů). Já přerušovala po skončení LS, musela sem mít dostatek kreditů na postup do dalšího ročníku, ale pokud přerušíš po ZS, tak to asi neplatí :nevim: bo u nás se kredity řeší až na konci ročníku :nevim:

Tak za mě byl také kreditový systém. Navíc ještě rozdělen na etapy…Ano, šlo si přetáhnout předmět do dalšího ročníku (pokud člověk nestihl zápočet nebo nevyčerpal všechny tři termíny a splnil počet kreditů). Ale po třetím děkanském termínu od nás opravdu všichni letěli :nevim: Proto jsme také na ten třetí termín nikdo nešel a raději si předmět pěkně zopákl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3636
16.6.11 14:10

Souhlasím s Kaczenkou! :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
16.6.11 14:26

Hm, tak my naštěstí máme těch pokusů fakt šest, jinak by to u nás asi udělalo tak možná 80 lidí z ročníku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
16.6.11 14:32
kaaaca-h píše:
Hm, tak my naštěstí máme těch pokusů fakt šest, jinak by to u nás asi udělalo tak možná 80 lidí z ročníku :lol:

U nás právě ke státnicím došla tak slabá pětina lidí :think: Studovala jsem UP v Olomouci jako zakladatelka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze