Přerušení studia (UPOL) ale i postřehy z jiných univerzit
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
ahoj, nějak tomu nerozumím. Pokud jsi nedala třetí pokus u zkoušky, tak to znamená konec studia nebo zápis v příštím semestru. V jakém jsi ročníku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sice to taky moc nechápu, ale každopádně vím, že k přerušení musíš mít nějakej důvod (jako třeba já - rizikové těhotenství, mateřství), kterej schvaluje děkan…Tak nevím, jakej důvod bys mohla k přerušení uvést ty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tomu taky moc nerozumím. U nás, pokud někdo neudělal potřetí zkoušku, tak se musel se školou rozloučit, někde tedy existuje děkanský termín, o který se zažádá a buď mu ho povolí nebo ne..
Pak tedy šlo jedině si podat přihlášku znovu a nechat si všechny zkoušky uznat.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kaaaca-h píše:
Sice to taky moc nechápu, ale každopádně vím, že k přerušení musíš mít nějakej důvod (jako třeba já - rizikové těhotenství, mateřství), kterej schvaluje děkan…Tak nevím, jakej důvod bys mohla k přerušení uvést ty
Já jsem měla přerušení kvůli diplomce, že jsem ji nestihla napsat.., no a o rok později jsem to beztak vzdala.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kaaaca-h píše:
Sice to taky moc nechápu, ale každopádně vím, že k přerušení musíš mít nějakej důvod (jako třeba já - rizikové těhotenství, mateřství), kterej schvaluje děkan…Tak nevím, jakej důvod bys mohla k přerušení uvést ty
jak duvod? na MU muze prerusit jen proto, ze chces… duvod musis mit pro vyjimku.
- Citovat
- Upravit
Anielkha píše:kaaaca-h píše:jak duvod? na MU muze prerusit jen proto, ze chces… duvod musis mit pro vyjimku.
No u nás se podávala žádost (např. k přerušení studia, přeložení předmětu..) a pod tím bylo třeba napsat důvod té žádosti, takže asi tak.. Ale je fakt, že tam člověk může napsat v podstatě cokoli rozumného ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Článek 18
Přerušení studia
- Student může děkana ze závažných důvodů požádat o přerušení studia, a to i opakovaně.
- Souvislá doba přerušení studia nesmí přesáhnout dobu dvou semestrů, pokud děkan výjimečně nerozhodne jinak. Celková doba přerušení studia v průběhu studia v rámci studia v daném studijním programu nesmí přesáhnout u magisterského studijního programu čtyři semestry a u bakalářského studijního programu a navazujícího magisterského studijního programu dva semestry.
U nás to je takhle…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj ja to mela taky že jsme kvůli jedné zkoušce přerušila na rok studium … ale nepamatuji si, jestli to nebylo u druhého termínu a zrovna končil semestr … a zkoušku jsem udělala až rok když jsem znovu nastoupila
každopádně nebyl problém přerušit - v pohodě mi to na studijním vyřídili
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já studovala UPOL a rozhodně po nezdařeném třetím pokusu se museli spolužáci se studiem rozloučit. Museli by znovu dělat přijímací zkoušky. Dokonce za mě nešlo ani přerušení, pokud nebyly splněny zkoušky za semestr ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď je ale kreditovej systém, takže si můžeš (aspoň u nás na magisterském) nesplněnou zkoušku zapsat do dalšího semestru (v podstatě máš teda pak na jednu zkoušku 6 pokusů). Já přerušovala po skončení LS, musela sem mít dostatek kreditů na postup do dalšího ročníku, ale pokud přerušíš po ZS, tak to asi neplatí
bo u nás se kredity řeší až na konci ročníku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kaaaca-h píše:
Teď je ale kreditovej systém, takže si můžeš (aspoň u nás na magisterském) nesplněnou zkoušku zapsat do dalšího semestru (v podstatě máš teda pak na jednu zkoušku 6 pokusů). Já přerušovala po skončení LS, musela sem mít dostatek kreditů na postup do dalšího ročníku, ale pokud přerušíš po ZS, tak to asi neplatíbo u nás se kredity řeší až na konci ročníku
Tak za mě byl také kreditový systém. Navíc ještě rozdělen na etapy…Ano, šlo si přetáhnout předmět do dalšího ročníku (pokud člověk nestihl zápočet nebo nevyčerpal všechny tři termíny a splnil počet kreditů). Ale po třetím děkanském termínu od nás opravdu všichni letěli
Proto jsme také na ten třetí termín nikdo nešel a raději si předmět pěkně zopákl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm, tak my naštěstí máme těch pokusů fakt šest, jinak by to u nás asi udělalo tak možná 80 lidí z ročníku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kaaaca-h píše:
Hm, tak my naštěstí máme těch pokusů fakt šest, jinak by to u nás asi udělalo tak možná 80 lidí z ročníku
U nás právě ke státnicím došla tak slabá pětina lidí
Studovala jsem UP v Olomouci jako zakladatelka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj dneska jsem nedala 3. pokus jedné ze 4 zkoušek co mi zbývají. Jsem v prodloužení bakalářského studia a tím pádem mi hrozí vyhazov. Bylo mi však doporučeno přerušení studia a pak nástup znovu do školy za semestr či dva. Máte s tím někdo zkušenost co musím splňovat ze studijního řádu jsem moc nevyčetla. díky moc