Kdo tuto koronaparty nakonec zaplatí?

Marianna2
12.4.20 18:29

Kdo tuto koronaparty nakonec zaplatí?

Napadlo mě toto téma, když jsem se viděla s mými rodiči, je jim oběma 70+ a na otázku, zda se bojí korony, mi řekli, že na něco zemřít musí a že Babiše nevolí, protože se má starat o rodiny s dětmi, které jsou budoucností a ne o staré lidi, co už mají život za sebou a tak mě napadá, že toto šílenství kolem korony bude muset někdo zaplatit a vsadím se, že se půjde cestou zvýšení daní nebo zrušení daňových odpočtů a kdo to nakonec zaplatí-pracující rodiny, a tak mě zajímá, zda jednou my generace 40+ budeme umírat, pokud se do důchodu vůbec doplazíme-místo na koronu (která tu už s námi bude napořád) spíš hlady. Já jsem nikdy nepotkala žádného Babišova voliče a zajímalo by mě, kdo ho volí, protože ani mí rodiče senioři ho nevolí a to jsou jeho cílová skupina.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20892
12.4.20 18:39

Tak základ je, že se na důchod připravíte během života a nebudete spoléhat na stát. Jinak všechno půjde na dluh a ten jde tlačit i desítky let, jak jde vidět u jiných států. A jinak to s Babišem nemá moc co dělat, pravicová opozice by rozhazovala ještě mnohem víc. Takže tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
12.4.20 18:40
@Marianna2 píše:
Napadlo mě toto téma, když jsem se viděla s mými rodiči, je jim oběma 70+ a na otázku, zda se bojí korony, mi řekli, že na něco zemřít musí a že Babiše nevolí, protože se má starat o rodiny s dětmi, které jsou budoucností a ne o staré lidi, co už mají život za sebou a tak mě napadá, že toto šílenství kolem korony bude muset někdo zaplatit a vsadím se, že se půjde cestou zvýšení daní nebo zrušení daňových odpočtů a kdo to nakonec zaplatí-pracující rodiny, a tak mě zajímá, zda jednou my generace 40+ budeme umírat, pokud se do důchodu vůbec doplazíme-místo na koronu (která tu už s námi bude napořád) spíš hlady. Já jsem nikdy nepotkala žádného Babišova voliče a zajímalo by mě, kdo ho volí, protože ani mí rodiče senioři ho nevolí a to jsou jeho cílová skupina.

Mám v rodině 2 členy 70+, mamku a strejdu a oba na to mají podobný názor, jako tvoji rodiče :think:. A k tomu, kdo to zaplatí, tak samozřejmě, že ti výdělečně činní, kdo jiný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15822
12.4.20 18:40

Ti co platí daně. Babiše nikdo normální volit nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
12.4.20 18:44
@Cenarius píše:
Tak základ je, že se na důchod připravíte během života a nebudete spoléhat na stát. Jinak všechno půjde na dluh a ten jde tlačit i desítky let, jak jde vidět u jiných států. A jinak to s Babišem nemá moc co dělat, pravicová opozice by rozhazovala ještě mnohem víc. Takže tak.

Ještě před dvěma měsíci by tahle Vaše rada zněla rozumně. Ale v současné situaci se i těm, co rezervu na důchod tvořili, rezerva rozplyne v ekonomické krizi, která jistojistě přijde.

• Citovat
  • Upravit
carsa
12.4.20 18:45
@ivašot. píše:
Mám v rodině 2 členy 70+, mamku a strejdu a oba na to mají podobný názor, jako tvoji rodiče :think:. A k tomu, kdo to zaplatí, tak samozřejmě, že ti výdělečně činní, kdo jiný…

Všichni mí příbuzní v podobném věku smýšlejí stejně. Připravme se na velmi hubené časy.

• Citovat
  • Upravit
33005
12.4.20 18:46

@Marianna2 No to te teda napadlo brzy, ze to nekdo bude muset zapkatit. Nerikahi ti doma bkesku? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26859
12.4.20 18:47

Az se vam budou rodice 70+ dusit, protoze na neco prece umrit musi, tak si na vase nazory v teto diskusi vzpomente 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
puzzles

Na volby se moc těším. Hodím to tam Andrejovi a budu se smát jak půlce republiky rupne cévka. :lol: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
20892

@carsa nepřehánějte zase. Nebo tou rezervou myslíte to, že lidi po 14 dnech v karanténě bečí že nemají na jídlo a odkládají splátky půjček? Nebo tady během pár měsíců stihnete rozfofrovat co roky spoříte? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40410
12.4.20 18:50
@Marianna2 píše:

A postřehla jsi, že Babiš umírnuje „pravici“, která si myslí, že je v komunismu, kde má každý na všechno nárok a chtěla např. OSVČ dávat ještě mnohem víc jak Babiš?

Vždyt navrhovali 30 - 45 000, zaplacení nájmů provozoven, škod a nevím, co všechno?

S pravicí bychom opravdu přišli na buben… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40410
12.4.20 18:52
@puzzles píše:
Na volby se moc těším. Hodím to tam Andrejovi a budu se smát jak půlce republiky rupne cévka. :lol: :pankac:

Pro mě opravdu bude otázka, koho volit, protože jako stálý volič ODS (kdysi i TOP jsem volila) ted nemám koho, po tom co se ted odehrává… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
12.4.20 18:52
@Cenarius píše:
@carsa nepřehánějte zase. Nebo tou rezervou myslíte to, že lidi po 14 dnech v karanténě bečí že nemají na jídlo a odkládají splátky půjček? Nebo tady během pár měsíců stihnete rozfofrovat co roky spoříte? :roll:

Myslím to, že spousta lidí přijde o práci. Hospody a drobní živnostníci jsou jen začátek. Už vidím, jak se začíná hroutit trh s nemovitostmi. A i když se třeba uvolní trh s auty - lidi budou daleko opatrnější si nová auta kupovat a na automotive je založená 3/4 ČR. Ty dopady budou opravdu obrovské.

• Citovat
  • Upravit
74217
12.4.20 18:53

My zamestnanci to zaplatime. Ze nam napari vetsi dane. Statnim zamestnancum se krouhnou platy a zamrazi pridavani. Vsichni to zaplati, ze bude vetsi dan na vse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26859
12.4.20 18:53

@free333 Prvne pro ne chteli 50 litru. Obycejni lidi drou za minimalni mzdu, ted nekteri nebudou mit ani tu, ale OSVC by chteli minimalne 50 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí