Kdo umí upéct makronky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15575
19.2.16 21:59

@KPKristy Ještě jsem je nezkoušela, ale vypadá to docela dobře a pod videem jsou komentáře, kde lidé píší, jestli se povedli apod. tak snad https://www.youtube.com/watch?… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
19.2.16 22:26

@KPKristy Průměrná cukrářka to určitě zvládne. Já jsem cukrář - amatér a makronky zvládám. Občas se stane, že je nemám k úplné spokojenosti, nicméně chutově jsou vždy dobré, že je musím bránit vlastním tělem, aby se po nich nezaprášilo.

Těsto barvím potravinářským barvivem, dávám ale jen špetičku, ono to pak ztmavne a já ráda takové jemnější než ty úplně křiklavé. Jaké jsou nebarvené, nevím, nikdy jsem nezkoušela, nicméně těsto mívám takové mírně do béžova kvůli mandlím - rozhodně nejsou takové sněhové jak pusinky nebo laskonky.

Napadá mě obarvit třeba sirupem nebo tak něčím, ale vzhledem k tomu, že musí sedět poměr fakt přesně, tak by to asi mohlo udělat neplechu :think:

Příspěvek upraven 19.02.16 v 22:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
19.2.16 22:26

@KPKristy Já je zkoušela se švagrovou a kdyby jsme místo mouky za 300Kč koupili už hotové udělali by jsme líp :lol: Chutově to šlo, ale vzhledově bída. Dělali jsme teda ty s tím rozvarem. Barvivo jsme měli z pytlíku sypké a barvy nic moc dost vybledli takže lepší budou asi gelové.
Uvítala bych tip na mandlovou mouku ta co jsme koupili se mi zdála hrubá, ale nemám srovnání :think:

Dobrá prý dělá Lucie, je tam i recept tak počkám až to ozkoušíte :mrgreen:
 http://www.chezlucie.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
19.2.16 22:45

Dělala jsem je už mockrát, v Tescomě jsem si koupila speciální plech… a vždycky to byla hrůza. Chutné byly, ale vypadaly strašně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
19.2.16 22:49
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
19.2.16 23:02
@babanci píše:
Dělala jsem je už mockrát, v Tescomě jsem si koupila speciální plech… a vždycky to byla hrůza. Chutné byly, ale vypadaly strašně.

Ten plech je na houby? Ja zrovna premyslela, ze si ho poridim, at se s tim nemusim tak patlat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
19.2.16 23:06

@KPKristy vtírnu se, jestli mohu. Take me to zajima :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
20.2.16 09:42

Plech z tescomy pitomost, barvení jediné sypkým barvivem Kovandovi, wilton a podobné gelové změní konzistenci tésta a je to naprd. Pekla jsem x dávek, spolehlivější jemetoda s rozvarem, hmota je stálejší. Jen je třeba zuřivě míchat dokud to fakt nezřídne a stříkat sáčkem na peč. Papír ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
20.2.16 10:49

@Meluzinecka A v čem je ten plech k ničemu? Já jsem o něm právě přemýšlela, myslela jsem si, že to tam jen „nakydám“ a nemusím se tolik snažit, abych měla jednu jako druhou a hezky na sebe skořápky pasovaly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
20.2.16 12:00

@Tate To si nemyslím, neroztékaly se, tak asi dobré. Jen mi nevyskočily a za to plech nemohl. To bylo asi rukama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
20.2.16 12:08

@Zupa ja vcera koupila v Lidlu jemne mlete mandle - moucku 200g za 80,–, coz mi prijde fajn. Meli tam hotove 12ks za 129,– a v nich co? Samozrejme palmovy olej. Tak to je radsi zkusim doma 8)
A kdyz se mi nepovedou, tak se bez nich asi obejdu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
20.2.16 12:38

@KPKristy Fakt jo tak to jsem si v Lidlu nevšimla já kdysi koupila rovnou kilo za 300Kč a prozději se mi v ní usídlili moly takže letěla do koše :oops:

Já si ty hotové v Lidlu koupila a jako snědli jsme je ale nenadchlo mě to tolik jako když jsme je měli z Paulu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
20.2.16 12:54

@Tate jsou to zbytecne vyhozené peníze :nevim: lepší je jen natáhnout pečící papír a sáčkem (klidně nějakým laciným igelitovým) natříkat hromádky…plech nezaručí že bude vše stejně když dáš na různá místa různé množství hmoty.

Jinak mouku kupuji také tu v Lidlu, jen je třeba bezpečně skladovat a nebo případně zamrazit zbytek aby se do toho nedali moli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
20.2.16 13:18

@Zupa, ja nejdriv shanela na netu a nasla jsem kilo mouky za 470,– 8o. Kdyz pripoctu postovne, tak to je opravdu draha sranda. V tom lidlu mi i vyhovuje baleni 200g, ze nemusim mit pak nacatou kilovku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
20.2.16 15:29
@Raddkka píše:
@KPKristy https://www.youtube.com/watch?…

Dobry no, krasne barevne, ale ani jedna jeho makronka nemela nohu, mel to jako piskoty.
Tak jsem zvedava, jestli ja budu nohu mit. Uz schnou.. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport