Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, prosím o radu. Nevíte některá, jak upéct dort/koláč, co prodávají (nejen) v CrossCafe? Je to dole tenké těsto, pak cca 4cm asi tvarohového krému a pak ovoce.
Díky moc.
Myslíš cheesecake? Já ho dělám takhle:
150 g máslových sušenek
50 g oříšků
50 g másla
3 lžíce krystalového cukru
dohromady podrtit, napěchovat do formy a péct 10 minut
400 g tvarohu (nebo namíchat tvaroh, mascarpone a měkký kozí sýr), 4 vejce, cukr
našlehat, nalít na korpus a péct, dokud neztuhne
Ovoce, trochu vody, cukru povařit, schladit a ozdobit tím dort
Já zkusila dát dolu linecké těsto a navrch namíchala maskarpone s tvarohem a kys. smetanou, ale bojim se, jestli to ztuhne. Nedala jsem totiž těsto na boky. Teď se bojím sundat formu ![]()
Jsem si řikala, jestli tam v těch cukrárnách nepřidávají nějaký „ztužovač“
@Stokvet píše:
cheese cake se pece, v te kremove naplni jsou zloutky a ty to zpevni
@Stokvet píše:
Tak přidej ztužovač za studena od Otkera. S úspěchem ho často používám.
Ahoj, metodou pokus-omyl jsem došla k tomuhle receptu:
Nadrtit 200g BeBe sušenek, smíchat se 100 g rozpuštěného másla a 2 lžičkami rýžového sirupu (nebo šťávy z kompotu), napěchovat do dortové formy, dát do lednice. Mezitím připravit krém - 500 ml smetany ke šlehání vyšlehat, přidat 200 g cukru moučka, vanilinový cukr a 380 g žervé nebo lučiny. Ve větší misce rozmíchat jeden a půl sáčku želatinového ztužovače podle návodu, postupně přidávat krém, nalít na korpus a dát zatuhnout do lednice. Na želé používám jeden a půl sklenice malinového kompotu (jedna sklenice má 390 g) nebo kombinaci maliny+borůvky. Kompoty vylít do hrnce, přidat 2 sáčky čirého želé (nejvíc se osvědčil RUF), připravit podle návodu, nechat trochu vychladnout a nalít na dort.
Když už se tu rozebírají recepty na dortíky z crosscafe, nevíte někdo náhoudou fakt vymazlenej recept na charleston? předem díky za odpovědi