Listový špenát

890
17.4.13 20:58

Listový špenát

Ahoj, koupila jsem dneska čerstvý listový baby špenát, poradíte co z něj? Normálně kupuju ten mražený protlak, tak nevim, co ted s tímhle. A jelikož ho mám hodně, dala bych část do mrazáku, ale jak - syrový na listy nebo tepelně opracovaný? Dík za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35791
17.4.13 21:01

Da se jist syrovy do salatu, pokud ho sparis tak budes mit z hromady hrsticku ;-) pak upravit jako protlak, na cesneku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
17.4.13 21:01

V mražáku se ztratí všechny přednosti. Já mám z listového špenátu nejraději jednoduchý salát: listový špenát + balkánský sýr + vajíčka natvrdo + sušená rajčata + olivový olej, sůl a pepř

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5037
17.4.13 21:02

Ahoj, já třeba dělám se smetanou, kuřetem a k tomu gnocchi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
17.4.13 21:04

Dělám těstovinový salát a jen ho hodím do těch těstovin, aby se spařil. Nebo dávám do rizota a tam ho taky zamíchám, až je hotové. A nemysli si, že ho máš hodně :) Jestli ho budeš tepelně zpracovávat, tak je to jak nic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
17.4.13 21:10

@Ikente
A jak přesně to děláš? Něco takového mě taky napadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
17.4.13 21:12

Dělá některá třeba polévku? Nebo další nápady, šup sem s nima :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
17.4.13 21:22
@Ikente píše:
Ahoj, já třeba dělám se smetanou, kuřetem a k tomu gnocchi ;)

To dělám taky a mňam, mňam. To se vůbec s mraženým nedá srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
17.4.13 21:24

Ja delam spenat taky vetsinou s testovinami nebo s gnocci a s kurecim masem nebo lososem. Na masle zpenis na jemno nakrajeny cesnek, pak pridas spenat. Pouzivam vzdycky cele baleni, protoze se strasne scvrkne. Pak to zaliju smetanou (asi 300 ml), ochutim peprem a soli, pripadne smesi of Knorru a pak trosku zahustim, at to neni jako voda. Na druhe panvi pripravim bud kureci prsa na kosticky nebo platky lososa, ktere pak rozbiju na kousky do omacky. Vetsinou podavam s tagliattele nebo gnocci.
Doufam, ze to dava trosku smysl…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
17.4.13 21:27

Nebo udělám cibulku do zlatova, na něj na chvíli hodím špenát a osolím. Pak dám na listové těsto hotový špenát a buď kuřecí nebo s anglickou slaninou, smotám do šátečku a dám na chvíli na plech.Jen škoda, že z toho množství listů, je potom taková troška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
17.4.13 21:42

Já dávám špenát na vaječnou omeletu, na pizzu, do salátů, dneska jsem ho dala do zapečených těstovin, do sýrové omáčky na těstoviny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5037
17.4.13 21:46

@crazymisha osmažím si kuřecí nudličky do zlatova, zaliju kuřecím vývarem (kupuju ten Natur, bez glutamátu), ale můžeš zalít jen vodou, pak trochu zahustím moukou, přidám špenát a zaliju smetanou. Trošku povařím a je hotovo ;) přílohou jsou gnocchi. Výborná věc. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5037
17.4.13 21:48
@Ikente píše:
@crazymisha osmažím si kuřecí nudličky do zlatova, zaliju kuřecím vývarem (kupuju ten Natur, bez glutamátu), ale můžeš zalít jen vodou, pak trochu zahustím moukou, přidám špenát a zaliju smetanou. Trošku povařím a je hotovo ;) přílohou jsou gnocchi. Výborná věc. :palec:

a vlastně můžeš přidat trochu česneku, dle chuti. Já nedávám, kvůli dceři a je to i tak dobré ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
17.4.13 21:59

@tweedy tohle delam taky, jen jeste misto masa lze i anlická slaninka nebo jen do smetany zamichat strouhany syr a bbez masa. A se špagetama. Výborné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
18.4.13 07:23

Listový špenát miluju, dělám třeba polévku, gnocchi, dávám do nádivky nebo třeba do masové rolády, do slaného štrůdlu, do salátu… Výborný je třeba losos zapečený se špenátem a uzeným sýrem. Nebo rizoto se špenátem. Mražený špenát už dlouho nekupuju:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí