Co vařit dvouleté?

1272
14.4.13 21:17

co vařit dvouleté?

Ahoj maminky, nějak mě dochází inspirace co vařit tomu našemu broučkovi. Ji jídla jako my, ale nejí vůbec sládka jídla, luštěniny…vyžaduje pořád maso, a mě už dochází inspirace co pořád vařit. Občas se stane, že prostě sní jen maso a příloha nic. Takové klasické jídla, co mají děti rádi jako je rajská, špagety…prostě nechce. Je to masozravec:-(ale salám atd mě nejí, vajíčka vezme na milost občas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
14.4.13 21:35

Mam 19 mes. a ma rada vse nejradeji polevky: vsechny vyvary, kremove kedlubnovou, kvetakovou, brokololicovou, porkovou, pak gulasovou, cockovou, fazolovou, zasmazenou zeleninovou a hlavni jidla delam: rajskou, bolonske spagety, lassagne, cocku na kyselo, nepalive mex. fazole, sunkofleky, zapecene brambory, rostenku, maso a omacku na zel. zaklade, rizoto, prirodni maso a pecene brambory, cokoliv z testovinama, kasi to miluje a domaci pizzu ma rada, ale nesni nic k cemu je knedlik takze i ke gulasi musim varit testoviny.
A k jidlu chce kompot nebo nejaky salat to ji nejhezci.
Takze varim takove normalni jidla vic si ted nevzpominam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
14.4.13 21:35

To bude názor od názoru. U nás se s tím nezalamujeme, prostě všichni jedí jedno jídlo (samozřejmě jsem musela omezit pálivost). Občas mladýmu něco nejede, vydloube to. Někdy nechce skoro vůbec… tak má smolíka. Ale vyvářet mu něco extra - to bys za chvíli vařila jednomu jedno jídlo, dalšímu druhé jídlo… krom toho, ony si děti dají dobrý pozor, aby neumřely hlady :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
14.4.13 21:41

No myslím, že inspiraci ti dala už IvkaH, asi bych nic dalšího nevymyslela. U ás se tím, co dcera jí nebo nejí netrápím. Buď jídlo sní a nebo má smůlu :nevim:

@IvkaH Taky pizzu, jo??? :mrgreen: U nás taky jede domácí pizza, to by jedla pořád :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10992
14.4.13 21:50

@IvkaH @atominnka Děvčata prosím recept na domácí pizzu :oops:

Zakladatelko omlouvám se za drobné odbočení. Ale budeme mít třeba recept :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
14.4.13 21:57

Taky mám masožravce, taky většinou sní maso a zbytek ne. Nechávám být, ať si jí maso, ale další jídlo dostane až na svačinu, ne že mi za hodinu škemrá že chce jíst, to jí nedám nic a neustále vysvětluju dokola že byl oběd, nejedla ho, my jsme jedli hlad nemáme, tak bude čekat.

Jinak hodně dělám rizoto (s rýže, bulguru, kuskusu, jáhel), do toho zeleninu a maso, to nevybírá jen maso a sní to všechno. U nás je teda výhoda ta že zeleninu jí, ale nechce ty přílohy.

Je hodně polívková, takže se snažím dělat vývary - tam dám zase maso, nudle (kuskus, jáhly, pohanku) a má to tak nahusto že třeba nemáme už druhé jídlo.

Omáčky sní, ale zase nechá knedlík, těstoviny. :(

Dělám opravdu hodně často maso s tím rizotem, maso ala čína, sýrovou omáčku atd. Zvlášť teda nevařím už od roka. A teď pomalu i s mladší najíždíme na naše jídla a konečně budu vařit jednotně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
14.4.13 21:58

@Trojlístek hele, my děláme 200g polohrubé mouky, 1/2 šálku mléka, 10g kvasnic, 1čajová lžička soli a 3 polévkové lžíce olivového oleje.. Mléko klasika ohřát, udělat kvásek, chvíli nechat vzejít a pak zadělat, nechat kynout, rozdělit na bochánky a nechat ještě chvíli kynout

na rozválené těsto dávám rajčatový základ - protlak, trochu vody, sůl, cukr, oregano, pak na tenoučké plátky cibuli, šunku, ananas, olivy, goudu a popř mozarelu. Samozřejmě to můžeš různě měnit, my rádi tuhle

Péct v troubě na max(u nás 250), do zhnědnutí okrajů a když nadzvedneš pizzu je dole světle hnědá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10992
14.4.13 22:03

@atominnka Ty jo děkuji, ta bude dobrá :dance:
A můžou se dát i instantní kvasnice a kolik? Mně ty normální někdy nechtějí kynout.
A péct v dolní části nebo uprostřed a jak dlouho asi? cca 12 minut?

Ta bude fakt dobrá :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
14.4.13 22:04

Kompot, salát to taky malá vyžaduje. My prostě máme problém s přílohami - knedlík, brambor, rýže pokud je zvlášť (jakože to není rizoto), těstoviny a problém se sladkým (to nejí taky vůbec).

Pizzu tu by mohla jíst pořád. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
14.4.13 22:11

@Trojlístek 12minut ne, tak 5, ale neměřila jsem to, to uvidíš. Kvasnice instantní nepoužívám, jen do chleba, ale myslím, že by šly taky… Ty jsou tuším na půl kila mouky, né? Tak asi zhruba polovinu ;)
Jo a ještě, z tohodle množství udělám 2 kulaté pizzy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10992
14.4.13 22:15

@atominnka Díky vyzkouším, já tam prostě šoupnu pytlík kvasnic (jak píšou o kvasnicích) a nějak nezkoumám na kolik mouky, zatím to klaplo vždycky :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
14.4.13 22:18

@Trojlístek Tak proč ne :-D Já na to teď koukala, klasické kvasnice v kostce jsou až na 1kg mouky, instant na 500g mouky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
14.4.13 22:38

Sekaná, pečené kuře, lasagne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
14.4.13 23:43

Malá je taky polévkova, ale taky tam poslední dobu chce maso;-)asi mě nic nezbyde, než opravdu vařit vše a buď sníš nebo se dojís o svačince. Určitě nebudu vařit víc jídel. aby si vybírala. Ono to vaření jen z masa, je i dost finančně náročné. Před týdnem byla kacena a da se říct že větší půlku snedla sama. A to po obědě, když jde spát si da ještě mléko.
Pizza je moc dobrá. ale u malé neúspěch. Sní z ní maso a kukuřici a hotovo.moc děkuji za reakce:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10992
15.4.13 08:22

Naše malá je zase spíš přílohová a maso jí jen někdy. Musí mít vysloveně chuť. Polévky má taky ráda. Ale co přímo zbožňuje jsou tvarohové Matyldy a Tvaroháčky (hlavně kakaový). Štve mě, že moc nejí např.: chleba - rohlík, máslo, šunka, nebo med, marmeláda. A zobe jak vrabec. Ale je fakt, že si dává pozor aby neumřela hlady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí