Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, prosín o radu zkušené cukrářky. Udělala jsem dnes marcipánové figurky, které použiju na dort na sobotu.Jak je mám do té doby skladovat? V lednici nebo spíš na teplejším místě? Děkuji ![]()
Určitě v lednici, tam ztuhnou, v teple by se bortili. Marcipán se má uchovávat v lednici, tam vydrží po dobu trvanlivosti mléka
Když se zabalí do potravinové folie a dá se to dolů do lednice (nevím jakou máš - já mám dole šuplíky na zeleninu a ovoce tak to dávám do nich) tak to vydrží a než to budeš dávat na dort, tak bych to vytáhla ten den třeba ráno, aby trošku změkly…
pak to bude v pohodě
Díky holky, dám to tedydo lednice
je to dělané jak z potahovací hmoty, tak z pravého marcipánu ![]()
@Bavi píše:
Díky holky, dám to tedydo ledniceje to dělané jak z potahovací hmoty, tak z pravého marcipánu
marcipan praska a vysycha
potahovka naopak potrebuje na suchu vytvrdnout
Do lednice do nějaké plastové dozy a můžeš třeba ještě zabalit do potravinové folie já to tak dělám s kytičkama a růžema jsou krásně měkounké jak je vytáhnu i když si je dělám 3-5 dnů dopředu
@Bavi Já jsem dělala maripánové figurky a měla jsem je pár dní(cca týden) v lednici na talířu přikryté potravinovou folií… byly OK ![]()
@Bavi píše:
@jizvíková takže radíš co?
dala bych do uzaviratelne dozy, ale ne do lednice, ale do chladna ano
Holky oživuji diskusi, jelikož bych potřebovala radu. Koupila jsem barevný marcipán a chtěla bych si sama vymodelovat svatební figurky na dort, které by nám byly podobné. Je třeba mít uvnitř nějakou konstrukci (třeba ze špejle) aby se to nebortilo? Hotové figurky je lépe skladovat v lednici nebo v mrazáku? Svatba je za 14 dní, tak aby to vydrželo a bylo to zároveň i k jídlu… Dík! ![]()
@Míša_8888 špejli určitě né raději tenké párátko na spojení hlavy a těla, záleží jestli chceš aby ti stály, nebo seděli třeba jako na okraji dortu, to bys nemusela dávat do těch noh nic, stačí přilepit lehce vodou, ale nevím nevzala jsis velké sousto? Já peču hodně, ale postavičky jsou pro mě osobně velké utrpení, a co se týče skladování tak do plastové dozy a vystel to potrav. folíí pokud ti půjde krabička zavřít bude jen dobře a určitě do lednice do mražáku néééééé
K jidlu to moc nebude, musi to vyschnout a vytvvrdnout, ja spejle atd nedavam
@jizvíková
A mám to nechat vyschnout normálně na vzduchu venku, nebo hned po udělání šupnout do lednice?
@ivulik123 píše:
@Míša_8888 špejli určitě né raději tenké párátko na spojení hlavy a těla, záleží jestli chceš aby ti stály, nebo seděli třeba jako na okraji dortu, to bys nemusela dávat do těch noh nic, stačí přilepit lehce vodou, ale nevím nevzala jsis velké sousto? Já peču hodně, ale postavičky jsou pro mě osobně velké utrpení, a co se týče skladování tak do plastové dozy a vystel to potrav. folíí pokud ti půjde krabička zavřít bude jen dobře a určitě do lednice do mražáku néééééé
No, možná jsem si na sebe ušila bič, ale to co se prodává je hrozně nevkusné, hledala jsem půl dne a našla samé polo úchylně se šklebící skřety
. Plastové už jsou trochu lepší, ale já nechci mít na dortu plast, chci aby se vše dalo jíst… Pouštím se do toho protože jsem profesí výtvarnice a na škole jsme měli modelování, ovšem je jasné, že marcipán je něco docela jiného než sochařská hlína, tak uvidíme. Měly by stát, tak to zkusím s tím párátkem, dík!