Recept: Rýžovo-vločkové knedlíčky

Přidat recept
 
Hodnotilo 0 lidí

Postup

Rýži zalijte vodou dle návodu na obalu (zpravidla v poměru 2:1) a dejte vařit. V posledních pěti minutách vaření přisypejte ještě vločky, které tak dojdou s rýží společně. Nechte rýžovo-vločkovou kaši vychladnout a poté přidejte kokos a rýžovou mouku.

Pokud chcete mít knedlíčky sladké, můžete je ještě dle chuti mírně osladit sladidlem, které vám vyhovuje. Já jsem knedlíčky nesladila a byly samotné poněkud mdlé, ale přelévala jsem je ovocným rozvarem, který byl poměrně sladký, takže výsledná chuť se srovnala.

Ze vzniklé hmoty válejte kuličky přibližně o velikosti golfového míčku a vařte je ve vroucí vodě cca 8 minut (dle velikosti knedlíčku), dokud se nezačnou pokoušet poněkud těžkopádně vyplavat na povrch. Jsou hutnější, takže úplně vznášet na hladině se pravděpodobně nebudou, ale onen pokus o odlepení se ode dna je právě přesně ten správný moment, kdy knedlíček z vody vytáhnout.

Podávejte s ovocem, kakaem, čokoládou či čímkoliv, co máte rádi. Já jsem servírovala s ovocným rozvarem - svařila jsem ovoce s troškou cukru a posléze rozmixovala na omáčku.

Dětská specifika:
Jak jsem uvedla již v soupisu surovin, jediná méně vhodná surovina pro děti mladší jednoho roku je kokos, který však můžete klidně vynechat. Vločky mohou být hůře stravitelné a mohou způsobovat nadýmání, v receptu jich ale není mnoho a mám za to, že dítě ve věku 9 měsíců by si s nimi tudíž mělo poradit.

Recept pochází z webu www.mamavkuchyni.blogspot.cz

Autor: Máma_v_kuchyni

Ingredience

  • 150 g kulatozrnné rýže
  • 3 lžíce vloček (použila jsem kombinaci špaldových a žitných, ale určitě mohou být i klasické ovesné či jiné)
  • 3 lžíce kokosu (od cca 2 let, ale nemusí být, takže mladším dětem můžete vynechat)
  • 2 lžíce rýžové mouky
  • případně cukr nebo jiné sladidlo dle chuti

Chutnalo vám? Okomentujte recept Rýžovo-vločkové knedlíčky

Váš příspěvek