Chlebový kvásek - návod pro blbce

11.4.13 15:16

Chlebový kvásek-návod pro blbce

Ahoj, chtěla bych si založit chlebový kvásek, ale jsem tele a nevím jak na to, bojím se, že nepoznám jak to má vypadat atd. Najde se někdo, kdo mě povede? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
11.4.13 15:21

Najdi si web maškrnice nebo Cuketky nebo Na kopci, tam je to hodně dobře popsáno i s fotkama. Nebo funguje i mapka u Cuketky, kde si můžeš najít někoho, kdo kvásek nabízí.

• Citovat
  • Upravit
11.4.13 15:31

Maškrnice a na kopci nemůžu najít vůbec a cuketka- tam zase nemůžu najít recept :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
11.4.13 15:33
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.13 15:34

@Terem :palec: díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lamicka
11.4.13 15:43

Příspěvek upraven 18.09.15 v 17:17

• Citovat
  • Upravit
1017
11.4.13 15:54

Dělám podle http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?…

Zatím vždy bez problému. Teď ho doma krmím od nového roku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.13 15:57

@Lamicka no to mě by nevadilo- když se povede.. už jsem to umíchala, tak uvidím co mi z toho vznkne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lamicka
11.4.13 15:59

@nejvíczoufalá tak to jo :) at se povede a hlavne at chutna :)

• Citovat
  • Upravit
11.4.13 16:01

@Lamicka no uvidím jestli to vůbec poznám, jestli je to v pořádku :) já jsem expert :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.13 17:03

Tak doporučuju nepéct z něj dřív než za 2 týdny, ideálně měsíc. A bohužel většinu toho spláchneš nebo z toho mužeš udělat kyselo. Snaž se, aby byl dokrmován a když se nevejde do sklenice, tak bez milosti 2/3 vylít nebo zužitkovat jinam než do chleba. Kde uskladňuješ? U kamen, topení? A jak často plánuješ dokrmovat? Ideální info jsou na kopci, tam máš i fotky.

• Citovat
  • Upravit
12.4.13 08:32
@Anonymní píše:
Tak doporučuju nepéct z něj dřív než za 2 týdny, ideálně měsíc. A bohužel většinu toho spláchneš nebo z toho mužeš udělat kyselo. Snaž se, aby byl dokrmován a když se nevejde do sklenice, tak bez milosti 2/3 vylít nebo zužitkovat jinam než do chleba. Kde uskladňuješ? U kamen, topení? A jak často plánuješ dokrmovat? Ideální info jsou na kopci, tam máš i fotky.

Ježiš ale já mám jen sklenici od okurek- říkám že jsem pako. dala jsem 3 lžíce mouky a 100ml vody dle nějakého návodu. ani to nešlo zamíchat, tak jsem si tam dolila vody podle sebe.. Mám to na stoličce u topení a topení mám na 2, takže je vlahé. No a jak plánuju dokrmovat? dočetla jsem se 1× denně zhruba ve stejnou dobu. Momentální stav je- při důkladném ohledání je vidět, že se z toho zkouší vyklubat pár bublinek- mírně vypukují a je z toho cítit mouka s vodou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.13 08:52

Tak teť jsem to hledala na tom kopci a koukám že sem pěkně v háji, proč všede píší něco jiného? a kde mám teť vzít 30 stupňů když už skoro netopíme?? 8o já to snad nikdy neudělám.. mim. k založení kvásku se nutím cca od září

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
12.4.13 10:00

Taky mám kvásek ve sklenici od okurek. Vypěstovala jsem ho při pokojové teplotě. Jen počítej s tím, že to musíš zkusit několikrát, když se povede, je už nezničitelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.13 10:03

@Terem aha.. tak uvidíme no, zatím to nic nedělá, je to dobře? a jak teda s tím krmením? stačí jednou denně? a stačí jen dokrmit, nebo to mám ještě průběžně promíchávat nebo něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí