Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, chtěla bych si založit chlebový kvásek, ale jsem tele a nevím jak na to, bojím se, že nepoznám jak to má vypadat atd. Najde se někdo, kdo mě povede? ![]()
Najdi si web maškrnice nebo Cuketky nebo Na kopci, tam je to hodně dobře popsáno i s fotkama. Nebo funguje i mapka u Cuketky, kde si můžeš najít někoho, kdo kvásek nabízí.
Maškrnice a na kopci nemůžu najít vůbec a cuketka- tam zase nemůžu najít recept ![]()
Dělám podle http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?…
Zatím vždy bez problému. Teď ho doma krmím od nového roku ![]()
@Lamicka no to mě by nevadilo- když se povede.. už jsem to umíchala, tak uvidím co mi z toho vznkne..
@Lamicka no uvidím jestli to vůbec poznám, jestli je to v pořádku
já jsem expert ![]()
Tak doporučuju nepéct z něj dřív než za 2 týdny, ideálně měsíc. A bohužel většinu toho spláchneš nebo z toho mužeš udělat kyselo. Snaž se, aby byl dokrmován a když se nevejde do sklenice, tak bez milosti 2/3 vylít nebo zužitkovat jinam než do chleba. Kde uskladňuješ? U kamen, topení? A jak často plánuješ dokrmovat? Ideální info jsou na kopci, tam máš i fotky.
@Anonymní píše:
Tak doporučuju nepéct z něj dřív než za 2 týdny, ideálně měsíc. A bohužel většinu toho spláchneš nebo z toho mužeš udělat kyselo. Snaž se, aby byl dokrmován a když se nevejde do sklenice, tak bez milosti 2/3 vylít nebo zužitkovat jinam než do chleba. Kde uskladňuješ? U kamen, topení? A jak často plánuješ dokrmovat? Ideální info jsou na kopci, tam máš i fotky.
Ježiš ale já mám jen sklenici od okurek- říkám že jsem pako. dala jsem 3 lžíce mouky a 100ml vody dle nějakého návodu. ani to nešlo zamíchat, tak jsem si tam dolila vody podle sebe.. Mám to na stoličce u topení a topení mám na 2, takže je vlahé. No a jak plánuju dokrmovat? dočetla jsem se 1× denně zhruba ve stejnou dobu. Momentální stav je- při důkladném ohledání je vidět, že se z toho zkouší vyklubat pár bublinek- mírně vypukují a je z toho cítit mouka s vodou ![]()
Tak teť jsem to hledala na tom kopci a koukám že sem pěkně v háji, proč všede píší něco jiného? a kde mám teť vzít 30 stupňů když už skoro netopíme??
já to snad nikdy neudělám.. mim. k založení kvásku se nutím cca od září
Taky mám kvásek ve sklenici od okurek. Vypěstovala jsem ho při pokojové teplotě. Jen počítej s tím, že to musíš zkusit několikrát, když se povede, je už nezničitelný.
@Terem aha.. tak uvidíme no, zatím to nic nedělá, je to dobře? a jak teda s tím krmením? stačí jednou denně? a stačí jen dokrmit, nebo to mám ještě průběžně promíchávat nebo něco?