Zkažená svíčková

267
11.4.13 00:00

Zkažená svíčková

Ahoj holky,
chtěla bych prosím od vás poradit, jsem v trapné situaci :D
Je mi 18 let, a krátce bydlíme u tchýně, a jelikož jsem se chtěla předvést se svou bezvadnou svíčkovou, rozhodla jsem se, že jí dnes uvařím. Ale jelikož jsme se pohádali s přítelem, úplně mě to vykolejilo, nevím kde jsem měla chuťové buňky 8o svíčková je řídká jak polévka a slaná že se to pomalu ani nedá jíst!! poradíte mi, jak jí alespoň trochu napravit? jelikož zítra se nikam do obchodu nedostanu, a mám ji m to dát zítra pod nos! tchýni, tchánovy, švagrovi.. atd!.. :D to ani nevím, co si o mě tchýně pomyslí!! pomooc! :lol: :lol:

Příspěvek upraven 11.04.13 v 00:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2028
11.4.13 00:03

To znám, jakmile vařím pro někoho, tak je to v p… :mrgreen:. Nejsem si jistá, ale mám pocit, že babi dávala povařit k jídlu celou syrovou bramboru, aby to nebylo tak slaný, ale třeba se pletu :nevim:. Zase tak zdatná nejsem. A na tu řídkost - přidělala bych jíšku :think:
jinak já jednou udělala rodině tak ostrý guláš, že u toho tekly i slzy, ale vychvalovali ho všichni až na půdu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
11.4.13 00:04

:-D :-D to byly krasny doby, kdy mi tohle vadilo. Mas doma jeste mrkev, celer a kousek petrzele? A brambory, co by se v tom daly povarit a trochu vytahly sul?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
11.4.13 00:04

@skrudzz Tak já bych asi udělala ještě jíšku nebo jenom zátěrku (rozmíchat mouku ve vodě) a povařila, kdyby to nestáhlo tu slanost, tak ještě naředila vodou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
11.4.13 00:06

Já bych to zahustila klechtánkem (mouka a voda), na slanost jsem četla povařit kůrku z chleba, ale to jsem nezkoušela :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
11.4.13 00:06

Bohužel, jsem u tchýně.. a ty tady nějak moc extra velké zásoby nemají :-D já kupoval rovnou směs pod svíčkovou, ale oni mají při mém štěstí v lednici jen mrkev!! :cert: :lol: :lol: takže už to asi jen tak nezachráním.. :lol: to bude trapas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
11.4.13 00:07

Hustota se spraví snadno světlou jíškou, nebo moukou rozmíchanou v troše vody či smetany. S tou slaností bude hůř, prý brambora vytáhne slanost, tak chvíli jí v ní nechat vařit, eventuelně naředit další dávkou smetany, už to možná nebude svíčková, ale smetanová omáčka je dobrá skoro vždy. Na druhou stranu, tchýni se často nezavděčíš ničím :mrgreen: (sranda, třeba máš hodnou tchýni, přinejhorším se kaj, sypej popel na hlavu, řekni jí, že tě musí naučit tu svou a ona se bude tetelit blahem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
11.4.13 00:07

Jestli mas tu korenovku, poradne zprudka ji opec na trose masla, ona zavoni, muze lehce zhnednout a vydus pod poklici, at mas jeste zeleninovej zaklad, ten rozmixuj s omackou. Honit to jen jiskou, tak vam bude lepit huba moukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
11.4.13 00:10

Ale aby tam té záklechky nenacpala moc, pak to chutná po mouce a ne po svíčkové :-D
Já bych byla taky spíše pro dodání další zeleniny.
Na slanost mě toho teda moc nenapadá, já radši solím míň, ale tím už zakladatelce moc nepomůžu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
777
11.4.13 00:10

Ano syrová brambora na slanost, trochu jíšky, lehce povařit…a pak bych tam ještě dala trochu smetany a dobrý, uvidíš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
11.4.13 00:11

Já se právě taky bojím, že to bude pak jen uvařená mouka :lol: bohužel smetanu už tu nemám, dávala jsem do toho už dvě, a nic.. Tchýni jsem se chtěla předvést, jelikož ona svíčkovou vůbec neumí, a dělá jí jako průhlednou vodu ve které sem tam proplave kousek mrkve :D Zkusím to s tou bramborou a zahustit, uvidím co z toho vyleze.. ale žádná sláva už to asi nebude :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
11.4.13 00:14

Tak jestli tchýně dělá hnusnou svíčkovou, tak budeš za hvězdu s čímkoli, ne? :mrgreen: Tak ať to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
11.4.13 00:15

@skrudzz To bude dobrý ;). A to vaříš teď v noci? To by se mi moc nechtělo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
11.4.13 00:16

Tak aspon tu mrkev :-) at to ma nejakou chut a barvu. Ale sto zenskych sto zpusobu, ja nemam rada tu bilou moukovou smetanovou, jsem jednoznacne pro tmavsi zeleninovejsi a trosicku vic pepre..ale zas jestli je tchyne takova kucharinka, tak to asi moc nevadi, ne? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
11.4.13 00:17

Nejprve povarit v tom syrovou bramboru (nebo i dve), vytahne to slanost a potom zahustit trochou jisky. Ale omacka do druheho dne vzdy trochu zhoustne, tak to se treba spravi samo.
Kdybys mela za tchyni mou babicku, te by ses zavdecila, ta dela silene ridke omacky, ani na knedliku to nedrzi, ale zase chutove vyborne, abych ji nekrivdila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí