Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dneska jsem s radostí koupila v antikvariátu Kuchařku naší vesnice (r. v. 1999) http://www.bookfan.eu/…nasi-vesnice. S nadšením si ji nesu domů s tím, jaký jsem to udělala kup. A doma na internetu najdu Ottovu kuchařku naší vesnice - nové vydání má vyjít v září. http://knihy.abz.cz/…nasi-vesnice . Věřím, že se toto poslední vydání od toho co vydávají dnes nebude moc lišit.
Tak prosím ty, které podle nich vaří, jaký myslíte, že je v těchto dvou kuchařkách rozdíl? Popisky mají úplně stejné. S tím, že tam nebudou ve vybavení popisovat, že existuje domácí pekárna a indukce jsem počítala.
Díky. Začátečnice velkého vaření aspoň do budoucna ![]()
Je pravda, že ta Ottova mě nelákala. Škoda, že není někde k nahlédnutí. Z té už mojí kuchařky mám radost. Jsou tam postupy pro začátky, a doma jsme se zasmáli s mamkou, když jsem říkala, že tam jsou stejné recepty co používá a mamka na to, to asi že babička má to starší vydání a já okoukávala od babičky, jak vaří
.
Tak přesně tu první kuchařku, kterou jsi si koupila ty, mi mamka kdysi koupila „do výbavy“ a je to úplně stejná kuchařka, akorát přepracovaná, kterou má jak mamka, tak babička v ještě starší podobě.
Tu Ottovku neznám, ale nedělej si starosti, kuchařka jako kuchařka, hlavně, že ti/vám bude chutnat ![]()
@Lenczii Tak to mám radost, děkuju
. Tu jsem právě sháněla, a v knize mi řekli, že 6 let ji už nemají
. A dneska si pročítám, staré i nové knížky a najednou bum… a už jsem si pro Kuchařku naší vesnice běžela a byla moje. ![]()
Taky ji mám do výbavy
a je skvělá, popisuje i porážky a i takové kroky, které jinde nepopíšou, jako např. vymytí ledvinek…
Taky tu první mám a používám ji pořád. Je to tam jak říkáte pro začátečníky, dobře popsané, dobře se v tom hledá.. je fajn.
Ještě mám tuhle:
http://neoluxor.cz/…arka--42361/
a ta je taky super. Jsou tam víc takové neběžné recepty, ale moc dobré. Třeba vždycky když před ségrou řeknu že budu dělat guláš z filé tak na mě kouká jak na debila a když to ochutnala tak se nestačila divit ![]()
@Monica0
Guláš z filé.. taky dobrej mazec
.
Děkuju za příspěvek. Na odkaz mrknu a asi se inspiruju
. Zní to víc než zajímavě:). Jsem ráda, že se kuchařka líbí:). ![]()
@Monica0 co podle toho jeste varite? dají se recepty použít? jsou tam i obrázky? pracovní popis?
Nevykáš mi, že ne ![]()
Tady je třeba to file. Právě že se to dá použít bezvadně. Lehké, jednoduché, žádné zbytečné cavyky s tím. Popis, obrázek, prostě super. A vždycky tam najdu něco nového a zatím co jsem vyzkoušela bylo opravdu dobré.
@Monica0 píše:
Nevykáš mi, že ne
Tady je třeba to file. Právě že se to dá použít bezvadně. Lehké, jednoduché, žádné zbytečné cavyky s tím. Popis, obrázek, prostě super. A vždycky tam najdu něco nového a zatím co jsem vyzkoušela bylo opravdu dobré.
Děkuju Ti
už se po ní koukam na internetu.
Fotka super nápad, moc pene napsané, srozumitelné, sehnatelné suroviny. ![]()
Moje oblíbená je - Venkovská kuchařka - recepty naší rodiny (tuším, že je to nakladatelství DONA). Je fakt super. Najdete tam všechno a taky bezva nápady. Navíc obsahuje recepty na vaření různých bylinkových čajů a medicín. Moc doporučuju. Byl to nejlepší kup kuchařky za posledních 10 let, a že jich mám požehnaně.
Mám pocit, že mi babička dala tu Ottovu. Ale já ji snad ještě ani jednou neotevřela. Vařím z úplně jiných zdrojů.