Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj ![]()
poraďte prosím nějaký osvědčený recept na dortový krém - nějaký lehký, nadýchaný, kterého se dá použít velké množství a samozřejmě dobrý. Díky
Puding nebo krupicova kase, maslo. Po vystydnuti pudinku nebo kase seskrabnout skraloup a vyslehat s maslem
Já jsem teď pekla makový dort, tam byl krém makový (mák, máslo, cukr, žloutky), ale byla tam vychytávka - přidávalo se salko smíchané s máslem. To ten krém fantasticky vylepšilo! ![]()
@Ukulina Držel ten krém pěkně? Netekl? Salko je mňam, to zní dobře.
Ja ted delala Míša řezy jako dort - melo to velky uspech. ![]()
Kakaovy piskot rozriznout, popatlat kremem, zvrchu popatlat kremem, nalit malou lzicku cokolady, udelat mozaikovani, zboku popatlat kremem, obsypat hořkym kakaem, ozdobila jsem to coko-bonbonama…
Krém - dva tvarohy ve vanicce (jsou mokrejsi), jedno zmekle maslo, vanilkovy cukr, stava a kura z citronu ![]()
Krem je lehky a mnam ![]()
@Tiger-lily Držel výborně! Doporučuju. Plus jsem pak ještě našla doporučení přidat navíc mascarpone
Najdu, kolik toho másla.
To neni klasicky, klasicky je maslo a cukr a to je hnus.. Tady prevazuje kase nebo pudink- jak kdo da. Jsem zvedava na dalsi kremy..
Na 1 plechovku salka se dá 300 g másla.
Jinak dort je to tento:
http://www.ahaonline.cz/…ovicove.html
Zakladatelka se ptala na dort krem, misa rezy jsou sice take s tvaroh kremem, ale neni to dort:-)to pak muze byt i parizsky krem atd (. 1 slehacka a 1 horka coko, vse svarit, schladit a pote vyslehat)
@Ukulina prosím Tě dala bys tady recept na ten makovy dort a krém? Mák milujem a to vypadá fakt dobře.
@ankasz píše:
@Ukulina prosím Tě dala bys tady recept na ten makovy dort a krém? Mák milujem a to vypadá fakt dobře.
Prosim o recep zni to zajimave:-)
@Prcíček No dělala jsem i puding + máslo + tvaroh, to už bylo lepší
jestli někdo nezná nějaký recept na takové ty jemné krémy, co mají v cukrárnách?