Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj maminky cukrarky
Potrebuji poradit, pristi tyden budu pect narozeninovy dort pro syna a nejsem si jista ohledne kremu, protoze potrebuji, aby byxl dostatecne hutny a aby ho bylo hodne.Budu totiz pect 2 piskoty, ktere rozrezu, takze budou 4 platy korpusu na pomazani a jeste chci cely dort obmazat kremem… Chci delat z lesniho ovoce, toho mam asi 400 gramu, zredukuji to, pak rozmixuju a po vychlazeni pridam asi 2 baleni mascarpone, na oslazeni 200 az 300 gramu rozpustene bile cokolady (ta by mela i zajistit hutnost kremu) a pak jeste asi 250 ml slehacky, co myslite?
Tak si počkám na rady
v lednu budu péct synovi. Dceři jsem nechala teď dělat a už nikdy víc, to si ho upeču sama
Taky bych brala nějaký lehký nejlépe tvarohový krém, co by dobře držel a netekl ![]()
@alisekR Takovy odlehceny krem s tvarohem jsem delala nedavno a drzel pekne. Ale mela jsem pouze jeden korpus, ktery jsem rozrizla, takze byl korpus-krem-korpus a krem na povrchnu a po stranach. Pouzila jsem cokoladovou ganache, 2 baleni polotucneho tvarohu, jednu zakysanou smetanu a med na doslazeni a bylo to moc dobre a krem mel spravnou konzistenci. ale nevim, jestli by pri vetsim zatizeni netekl
Mám 2× smetanu ke šlehání po 400ml, želatinu do krému, ztužovače šlehačky, středně velkou bílou čokoládu, a 250g mascarpone.
PROSÍM, JAK Z TOHO VYROBÍM DOBRÝ KRÉM DO DORTU? ![]()
Děkuji, věřím, že na něco příjdete ![]()
@3HE želatinu bych tam nedala, čokoládu rozpustila, šlehačku ušlehala se ztužovači, přidala čokošku a mascarpone
@Tiger-lily díky za radul… jelikož nidko dříve nepsal, tak jsem si poradila sama…
takto:
v jedné šlehačce jsem rozpustila čokoládu a nechala vychladit do ztuhnutí,
pak jsem to vyšlehala s mascarpone… v druhé nádobě jsem vyšlehala jen šlehačku se ztužovačem… a to vše spojila v jeden krém. na korpusu to tuhlo dobře… a byla to lahoda ![]()
Prosím ó pomoc. Delavam vícepatrový piškotový dort a pokaždé stejný krém. Jeden tvaroh, dvě šlehačky a bílá/tmavá čokoláda 2,5 tabulky. Nikdy ani v květnu jsem neměla problém, že by se krém roztekl… Ale koupila jsem do světlé varianty blbou šlehačku - od Zottu, já měla nějaké zatmění. Krém skoro za 150 jeden… Tmavej je ok, svetlej totálně teče
potřebují zachranum mám odpor proti ztuzovacum, že to jde cítit, to je jedna věc… Ale napadá mě to jako jediná možnost, vjakcto zachránit??? Dá se ztuzovac dát už do hotového krému??? Bych se nejradši neviděla… Stačí hrabnout po blbé slehacce…
@klinerovi čtu teprve teď. Nejsem na krémy odborník…, ale zajímá mě, jak to dopadlo..? ![]()
@3HE no, za pár hodin to bylo lepší, ale ve srovnání s druhým krémem furt dost málo, svezlo by se to určitě… Zkusila jsem želatinový ztuzovac za studena od oetkera. No, na chuť bezva, vůbec to není cítit, ale cítím v krému malé želatinové kousky. Nijak to neva, ale pro cizí nevím, jestli bych to použila, není to stopro hladké jako bývá. Jinak čekala jsem lepší ztuhnutí, použila jsem celý a pořád to není úplně, zas je to výhoda, že to moc nezměnilo ani konzistenci a dort drzi. Přikládám foto ![]()