Moravské svatební koláče Praha

272
10.4.13 22:40

Moravske sv. kolace Praha

Ahoj, možná hloupá otázka… Ale prosím, nevíte některá, kde by mi upekli moravské svatební koláčky v Praze? :-) Nechceme ty klasické nízké potřené náplní, ale ty baculaté měkké s drobenkou.. Ať hledám jak chci, nikde po Praze a okolí je nemůžu najít… Zlín, Brno, tam bych evidentně ani jiné nesehnala :-), jenže to mi jaksi do Prahy nedovezou…:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10975
10.4.13 22:48

Zkus Hukvaldskou pekárnu. Jsou to moraváci, ale mají pobočku v Horoměřicích, což není z Prahy daleko. Jejich koláče jsou luxusní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
10.4.13 22:52

Já bych si je nechala udělat v Brně pokud je máš osvěčené a sama si je odvezla zase záleží kolik jich chceš a tak aby se ti to vyplatilo aspon trochu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
10.4.13 23:22

No prave v Hukvaldech jsou to podle stranek presne ty, co nechci ;-) Chtela bych ty nadychane az jako kulicky s drobenkou navrchu :-)) No asi do toho Brna budu muset, ale v programu, ktery mame pred svatbou nam to prave moc nevychazi a zadneho Brnaka na svatbe mit nebudeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
11.4.13 00:10

A co zadat na nějaký web o pečení poptávku. Existoval web, kde se daly najít domácí cukrářky, myslím, že to byly dorty. artmama, ale teď jsem koukala, že už to takhle asi nefunguje, nebo si pletu stránky :think: Ale třeba peceni.info by mohlo pomoct. Leckterá domácí cukrářka nepeče jen dorty, tak třeba se najde v Praze i nějaká, která umí moravské ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
11.4.13 07:37

Přesně takové co chceš pečeme doma. Z Prahy trošku daleko… Když jsme je pekly ségře na svatbu, tak nas bylo myslím 6, dělaly se z 8 kil mouky, pro 70 lidí a byl to masakr. Nikdy více!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
11.4.13 10:05

Taky mi matka rikala, ze by se je teda pokusila upect, ale to po ni vazne nemuzu chtit! :-)) No prave, ze uz jsem par poptavek tak ruzne zadala a zatim nic… A jedna cukrarka, co pece nadhernea skvele dorty doma, my u ni objednavame docela casto, tak mi tou dobou jede na dovolenou…:-( Holky, asi mi nezbude nic jineho, nez ty prazske proste no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
22.10.13 11:41
@kuga píše: Úžasně koláčky jsme měli na svatbu od Pražské koláčovny.
Manžel chtěl Vlčnovské a jediní kteří dělají v Praze je Pražská koláčovna. Dělají i svatební šátečky dorty. Byli jsme spokojeni velice Holky doporučuji

Nevim sice jak vypadaji ty Vase Vlcnovske kolacky, muzou byt taky opravdu dobre, ale ten kdo poznal moravske svatebni kolacky z plundroveho testa, tak vi, ze jim se nevyrovna zadny jiny druh svatebnich kolacku a satecku. A to jsem jich ochutnala uz hromadu ;)
Musim uznat, ze vyborne byly i chodske svatebni kolace, ale ty moravske…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
22.10.13 11:44

Jinak holky pravy moravsky nazev je Vlčnovské vdolečky ;) a ve Zlinskem kraji nesmi chybet na zadne svatbe :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
22.10.13 11:59
@marfra píše:
Jinak holky pravy moravsky nazev je Vlčnovské vdolečky ;) a ve Zlinskem kraji nesmi chybet na zadne svatbe :dance:

Si spis myslim, ze je to rodina od rodiny, jak tomu kdo rika. Pochazim ze Zlina. Vlckov znam, ale nazev Vlcnovske svatebni kolacky slysim prvne ;)
Ja je znam normal pod nazvem moravske svatebni kolacky z plundroveho testa ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
22.10.13 12:47

@kar-maa ja bydlim hned vedle Vlcnova, v UB a okolo Brodu se tomu jinak nerekne ;) kdybys ve Vlcnove rekla, ze chces kolacky, tak vubec nevi, co po nich chces :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí