Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, možná hloupá otázka… Ale prosím, nevíte některá, kde by mi upekli moravské svatební koláčky v Praze?
Nechceme ty klasické nízké potřené náplní, ale ty baculaté měkké s drobenkou.. Ať hledám jak chci, nikde po Praze a okolí je nemůžu najít… Zlín, Brno, tam bych evidentně ani jiné nesehnala
, jenže to mi jaksi do Prahy nedovezou…:-(
Zkus Hukvaldskou pekárnu. Jsou to moraváci, ale mají pobočku v Horoměřicích, což není z Prahy daleko. Jejich koláče jsou luxusní.
Já bych si je nechala udělat v Brně pokud je máš osvěčené a sama si je odvezla zase záleží kolik jich chceš a tak aby se ti to vyplatilo aspon trochu
No prave v Hukvaldech jsou to podle stranek presne ty, co nechci
Chtela bych ty nadychane az jako kulicky s drobenkou navrchu
No asi do toho Brna budu muset, ale v programu, ktery mame pred svatbou nam to prave moc nevychazi a zadneho Brnaka na svatbe mit nebudeme…
A co zadat na nějaký web o pečení poptávku. Existoval web, kde se daly najít domácí cukrářky, myslím, že to byly dorty. artmama, ale teď jsem koukala, že už to takhle asi nefunguje, nebo si pletu stránky
Ale třeba peceni.info by mohlo pomoct. Leckterá domácí cukrářka nepeče jen dorty, tak třeba se najde v Praze i nějaká, která umí moravské ![]()
Přesně takové co chceš pečeme doma. Z Prahy trošku daleko… Když jsme je pekly ségře na svatbu, tak nas bylo myslím 6, dělaly se z 8 kil mouky, pro 70 lidí a byl to masakr. Nikdy více!!!
Taky mi matka rikala, ze by se je teda pokusila upect, ale to po ni vazne nemuzu chtit!
No prave, ze uz jsem par poptavek tak ruzne zadala a zatim nic… A jedna cukrarka, co pece nadhernea skvele dorty doma, my u ni objednavame docela casto, tak mi tou dobou jede na dovolenou…:-( Holky, asi mi nezbude nic jineho, nez ty prazske proste no…
@kuga píše: Úžasně koláčky jsme měli na svatbu od Pražské koláčovny.
Manžel chtěl Vlčnovské a jediní kteří dělají v Praze je Pražská koláčovna. Dělají i svatební šátečky dorty. Byli jsme spokojeni velice Holky doporučuji
Nevim sice jak vypadaji ty Vase Vlcnovske kolacky, muzou byt taky opravdu dobre, ale ten kdo poznal moravske svatebni kolacky z plundroveho testa, tak vi, ze jim se nevyrovna zadny jiny druh svatebnich kolacku a satecku. A to jsem jich ochutnala uz hromadu ![]()
Musim uznat, ze vyborne byly i chodske svatebni kolace, ale ty moravske…
Jinak holky pravy moravsky nazev je Vlčnovské vdolečky
a ve Zlinskem kraji nesmi chybet na zadne svatbe ![]()
@marfra píše:
Jinak holky pravy moravsky nazev je Vlčnovské vdolečkya ve Zlinskem kraji nesmi chybet na zadne svatbe
Si spis myslim, ze je to rodina od rodiny, jak tomu kdo rika. Pochazim ze Zlina. Vlckov znam, ale nazev Vlcnovske svatebni kolacky slysim prvne ![]()
Ja je znam normal pod nazvem moravske svatebni kolacky z plundroveho testa ![]()
@kar-maa ja bydlim hned vedle Vlcnova, v UB a okolo Brodu se tomu jinak nerekne
kdybys ve Vlcnove rekla, ze chces kolacky, tak vubec nevi, co po nich chces ![]()