Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, nemáte někdo zkušennost s ručním vločkovačem a tedy s přípravou ovesných (a jiných) vloček doma, čerstvých? Kupované vločky jsou napařované a tedy ne čerstvé, často plesnivé či žluklé, tak jsem myslela že bych ho zkusila. Je ovšem celkem drahý tak bych ráda věděla, zda za to stojí…
Doteď jsem ani nevěděla, že něco takového je… ale za mne to nemá cenu. Obilí si taky asi neseženeš úplně čerstvé, zvlášť na jaře a počátkem léta… A 3 a víc tisíc je dost, třeba seženeš nějaké, kde bude nejen datum spotřeby, ale i výroby. S plesnivými ani žluklými vločkami jsem se zatím nesetkala, takže nevím, jak časté to je. Kupuju tak jedno balení měsíčně.
Můj známej ho má je velice spokojenej, že jsou vločký lepši chuti, umele si i třeba mouku.
Další blbost do domu, ale pokud děláš i vlastní müsli, vločkové sušenky tak proč ne, já kupuju žitné i pšeničné a nikdy jsem je žluklé neměla
Já mám zkušenosti s vločkovačem (Waldner biotech a to konkrétně Flocker). Ovesné vločky jsou rozhodně chutnější a hlavně čerstvé. ![]()