Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky.
Potřebuji nějaký fakt super recept na řezy, které vydrž alespoň tři dny.
Budu dělat na oslavu narozenin.
Mě napadl medovník ( ten vydrží dobrý klidně týden - pokud ho nesníme
)
Děkuji
Taky mě napadl jako první Medovník
Akorát teda je s ním jeba**a
![]()
@vicca píše:
Pracný teda je, ale ta chuť
Není nad domácí že
Já když si vzpomenu na to válení a opatrný přendavání jednotlivých plátů, následnej bordel a všechno zalepený od Salka, teď toho nádobí a bordelu, nakonec posypka všude…
Ale jakmile ho dám do lednice a uklidím a těším se na druhj den, až je ready k jídlu, tak je veškerý nasr**í fuč
A nejvíc potěšila věta od drahépůlky „Nedělej ze mě blbce a řekni, kdes ho kupovala“ ![]()
@Seizdra píše:
Není nad domácí žeJá když si vzpomenu na to válení a opatrný přendavání jednotlivých plátů, následnej bordel a všechno zalepený od Salka, teď toho nádobí a bordelu, nakonec posypka všude…
Ale jakmile ho dám do lednice a uklidím a těším se na druhj den, až je ready k jídlu, tak je veškerý nasr**í fuč
![]()
A nejvíc potěšila věta od drahépůlky „Nedělej ze mě blbce a řekni, kdes ho kupovala“
Já nevím, ale tři dny snad vydrží skoro každé řezy, ne? Proč by neměly?
http://www.recepty.cz/…e-rezy-15549
Moje babička dělala něco takového. Chutná to jako medovník, možná podle mě lépe. Taky se to musí rozležet, protože ty placky jsou po upečení tvrdé. Babička to vždycky pekla pro celé příbuzenstvo. Jak někdo přijel, žádal si medovky.
Mřížkové řezy a v celku vše vydrzí 3 dny kdyz to mas v chladu a vse cerstve
@marti81 píše:
Také si myslim. Peču míša řezy, mrož řezy atd. a v lednici vydrží celý víkend ![]()
@marti81 píše:
Právě nevím, jestli by nebyly třeba promáčené(nevím, jak jinak to napsat
)
Sandokanovo oči. jsou moc dobrý. tohle mám už dlouho vyzkoušené. každy si je chválil:http://www.toprecepty.cz/…okanovy-oci/
Příspěvek upraven 15.04.13 v 21:13
Domácí Marlenka-v diskuzi-Co jste dnes pekly dobrého, je to fakt rychlovka, za hodku hotovo a vydrží, teda, ne u nás
Musela by mít ručičky
Zakladatelko, prima metrik ![]()
K diskuzi: delavam domaci kinder rezy a ty vydrzi zarucene.
Nescafé buchta
30 dkg polohrubé mouky, 15 dkg moučkového cukru, 10 dkg rozpuštěného másla (vlažného), 3 lžíce oleje, 2 vejce, 1 lžíce nescafé (v sypkém stavu),3 lžíce rumu (nebo trošičku rumové tresti), 2 lžíce kakaa, 1/4l mléka, 1 prášek do pečiva.
Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, kakao, nescafé, cukr – vše nejlépe prosít přes síto, abyste se zbavily hrudek
Pak vejce, mléko, olej, máslo, rum.
Pořádně smícháme a dáme na plech (dávám na pečící papír). Pečeme 180 cca 15 minut. Po vychladnutí polijeme polevou.
Poleva: čokoládu rozpustíme ( já dala 4 tyčinky ledových kaštanů a máma tu měla několik čokolád z kinder vajíček) a do ní vmícháme 2 zakysané smetany. Celé to rozetřeme na dezert a dáme ztuhnout do lednice.
Korpus je hoooooooooodně podobný na krtkův dort, takže se dá využít i tak.