Kdo umí upéct makronky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6292
23.4.13 21:07

@prcekniky tak se snáma o něj poděl :lol: taky uvažuju že vyzkouším ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
24.4.13 13:04

Ngredience:
2 bílky pokojové teploty (doporučuji 48h odstáté)
100g moučkového cukru
50g najemno mletých mandli
60g cukru krystal
potravinářské barvivo

Postup:
Bílky pomoci metličky lehce vyšleháme a přidáme cukr krystal. Šleháme tak dlouho, dokud sníh netvoří špičky, či při obrácení dnem vzhůru hmota nezůstane tam, kde má (tedy v míse).
Do vyšlehaného sněhu přidáme smíchané sypké suroviny a opatrně zpracujeme.
Směs přendáme do cukrářského sáčku. (postavte si jej do sklenice)
Sáčkem na pečicím papíru tvoříme kolečka.
Jakmile je plech pokryt kolečky, je potřeba zbavit budoucí makronky špiček či vzduchových bublin, takže je nutné plechem buď bouchnout o stůl či pracovní desku.
Plech necháme volně při pokojové teplotě 2 hodiny odpočinout, a to proto, aby vršek pěkně zaschl.
Nyní nadešel čas pro vložení do trouby. Předehřejte ji na 180 stupňů a pečte zhruba 15 minut.
Z pečícího papíru sundávejte až po dokonalém vychladnuti, jinak se Vám budou makronky drobit a lámat.
Makronky plňte dle Vaší fantazie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
24.4.13 13:09
@prcekniky píše:
Ngredience:
2 bílky pokojové teploty (doporučuji 48h odstáté)
100g moučkového cukru
50g najemno mletých mandli
60g cukru krystal
potravinářské barvivoPostup:
Bílky pomoci metličky lehce vyšleháme a přidáme cukr krystal. Šleháme tak dlouho, dokud sníh netvoří špičky, či při obrácení dnem vzhůru hmota nezůstane tam, kde má (tedy v míse).
Do vyšlehaného sněhu přidáme smíchané sypké suroviny a opatrně zpracujeme.
Směs přendáme do cukrářského sáčku. (postavte si jej do sklenice)
Sáčkem na pečicím papíru tvoříme kolečka.
Jakmile je plech pokryt kolečky, je potřeba zbavit budoucí makronky špiček či vzduchových bublin, takže je nutné plechem buď bouchnout o stůl či pracovní desku.
Plech necháme volně při pokojové teplotě 2 hodiny odpočinout, a to proto, aby vršek pěkně zaschl.
Nyní nadešel čas pro vložení do trouby. Předehřejte ji na 180 stupňů a pečte zhruba 15 minut.
Z pečícího papíru sundávejte až po dokonalém vychladnuti, jinak se Vám budou makronky drobit a lámat.
Makronky plňte dle Vaší fantazie.

To ale vůbec nevypadá složitě :think:
Musí se šlehat růčo nebo i šlehačem??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
24.4.13 13:44

@prcekniky Tohle je mnohem lepší recept než jsem kdysi zkoušla já. Tak možná jim ještě dám šanci. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
24.4.13 14:29

Takhle to těžce nevypadá :). Zkusím a pokud to nepůjde, objednám :D

• Citovat
  • Upravit
3441
24.4.13 21:50

Osobně jsem je ještě nedělala - tak nevím. Ale více holek mi říkalo, že je tak pečou a že jsou nejlepší :nevim: Tak uvidíme :) Zatím jsem na to ještě neměla čas a chuť, tak z vlastní zkušenosti ještě nemůžu říct. Ale jestli to budete zkoušet, písněte, jak to dopadlo :kytka: Písnu taky, až to vyzkouším :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
laicici
8.5.13 17:57

Tak jsem si při té ceně vzpomněla na zimu - letos, kdy jsem byla ve Francii a koupila si makronku, světlunko modrou s mentolovou příchutí za 1 euro, což je asi 25 korun. Tak těch 24 za 320 není dle toho moc. Ale taky bych to nedala.

• Citovat
  • Upravit
5254
28.2.14 08:21

Obnovuji diskuzi, holky, je tady některá, která umí upéct makronky? Ja ať dělám, co dělám, tak nemám tu makronkovou nohu, takže vlastně nemám makronku, ach jo:) Jinak jsou pěkné, nepopraskané, moc dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
28.2.14 08:35

@elfans http://www. emimino. cz/denicky/moje-touha-po-peceni-11371/

Příspěvek upraven 24.10.14 v 09:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
28.2.14 09:41

@danyk To jsem četla, píše, že by chtěla péct makronky, ale myslím, že ještě nepekla.

@lyrica Tak jak? Pekla si? Povedlo se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
28.2.14 13:54

Ahoj, ja makronky obcas pecu, vyzkousela jsem oba typy receptu - s cukrovym rozvarem i bez. Bez nej je to jednodussi a vyssi sance na uspech, s nim jsou makronky krehci a „stavnatejsi“. Ohledne „nohy“ - dulezita je spravna konzistence testa, nechat je dobre zaschnout pred pecenim a pak teplota a nastaveni trouby. Napr. horky vzduch se mi osvedcil lepe nez horni-dolni ohrev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
28.2.14 14:30

@Beata.C Jé, někdo se ozval, díky. Já mám zas s horkovzduchem nerovnoměrně vybledlou barvu. Ale stejně díky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.4.14 15:34

Já jsem holky zjistila, že je prodávají on-line na dorterie.cz , tak jsem je zkusila a jsou výýýýborné! Když jezdím do Francie, tak si tam koupím makronky…ale tyhle se mi zdají chuťově lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
24.10.14 09:41

upeču makronky

Moje mamka miluje pečení a dělá je výborné, můžu poslat fotky:), cena dohodou - dle ceny ingrediencí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
19.2.16 21:52

Tak zenske, obnovuji diskusi, protoze jsem se konecne rozhodla makronky vlastnorucne upect.
Podle ruznych diskusi pod recepty je to hotova alchymie a deviti lidem z deseti se nepovedou.
Tak se chci zeptat, jestli uz pecete a zvladate a jestli se teda do toho muzu pustit jakozto prumerna „cukrarka“ :mrgreen:

Jsem totiz zvedava, jak budu mlatit plechem o linku a sledovat, jak se tvori noha :lol:

A prosim vas, barvite testo? Ja zrovna zadne barvivo nemam a asi pro nej zitra nepobezim. Jak vypadaji „naturalni“? A co treba vanilka, aby byly aspon puntikate?

Budu rada za tipy :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport