Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
pěkný den,
v úterý mám cs, manžel potřebuje od středy očr na děti, vypíší mi to v nemocnici?? a kdo očr ukončuje, zase v nemocnici? já bych potřebovala, aby byl manžel na očr i když budu už doma, po císaři prd zvládnu
, může mi to ukkončit třeba moje gyndr?
To by mě taky zajímalo
budu ve stejný situaci za měsíc
jinak držím pěsti, už to máš za pár! ![]()
Ahoj, OČR vystaví v nemocnici, stačí si o něj jen říct, současně „ošetřování“ ukončí při odchodu z porodnice, tj. u nás ho nikdo nevystaví na víc dnů než je mamina v porodnici…
Jak je to po císaři, jestli berou ohled na počet dnů (tj. potvrdí na více dnů) netuším, pokud by to nešlo v nemocnici, obrátila bych se na svého gynekologa.
a bude to jmeno manzela nebo moje? a pocita se to z jeho platu, ze? kdyz ja jsem na md? a papir se bude davat komu? muzovo zamestnavateli?
OČR se bude počítat z manželova platu, ten lístek dá manžel zaměstnavateli a potom mu dá i ukončení. U nás to bylo tak, že dokonce když jsem přecházela z jednoho oddělení na druhé (ze šestinedělí na jipku za malou), tak jeden lístek ukončili a vypsali druhý. Jestli budeš potřebovat mít manžela déle doma než jen na tvůj pobyt v nemocnici, tak budeš muset mít lístek už vypsaný někým jiným, si myslím.
Ano, OČR je na manželovo jméno, počítá se z platu a papír manžel odevzdá zaměstnavateli…
Ja myslim,ze az budes doma,OCR vypise bud tvuj gynekolok na tebe nebo pediatr na deti.Zitra si zavolej svymu gyndari a optej se ![]()
a jestli se nepletu měla by platit tzv. otcovská dovolená je to tuším týden a bere se na ní asi 3/4 platu, ale nevím jak moc to prošlo nebo neproslo
nečerpá se to ze řádné dovolené ![]()
mabis píše:
a jestli se nepletu měla by platit tzv. otcovská dovolená je to tuším týden a bere se na ní asi 3/4 platu, ale nevím jak moc to prošlo nebo neproslonečerpá se to ze řádné dovolené
Bohužel, neprošlo.
mabis píše:
a jestli se nepletu měla by platit tzv. otcovská dovolená je to tuším týden a bere se na ní asi 3/4 platu, ale nevím jak moc to prošlo nebo neproslonečerpá se to ze řádné dovolené
Neprošlo. Bylo to součástí prorodinného balíčku, který padl spolu s vládou.
Čeká nás to samé… dětská Dr. mi řekla, že mi to vypíší v porodnici…