Kdo vyrobí kuchyni?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
159
8.7.08 09:46

Kdo vyrobí kuchyni?

Ahoj holky,

chceme si koupit novou kuchyni. Zatím jsme si nechali udělat cenovou nabídku v jednom kuchyňském studiu a z té ceny se mi úplně protočily panenky 8O

Je fakt, že jsem si vymyslela dřířka ve vysokém lesku, pracovní desku z umělého kamene, za linku obklad ze skla… bylo mi jasné, že to nebude levná záležitost, ale tohle :roll:

Můžete někdo doporučit nějaké malé studio s příznivými cenami nebo šikovného truhláře, nejlépe v Praze? I když nevím, jestli truhlář zajistí i tu desku a sklo za ní, asi ne, že? A namontuje vestavné spotřebiče?

Děkuji za jakékoli tipy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8523
8.7.08 10:19

Ahoj
a nevyplatilo by se ti nechat si tu linku udělat v úplně jiným městě? Třeba kde máte příbuzný a občas tam jezdíte?
Manželova teta totiž taky bydlí v Praze a chtěla novou linku. Jenže ty firmy tam se do zakázky za nějakejch 100 tis (nebo nevím, kolik za to dala) moc nehrnou a nebo by jí to vyšlo šíleně draho. Tak si nechala udělat linku v Český Lípě, kam jezdí za rodičema. Firmě se to vyplatilo, i když museli jezdit montova do Prahy, což je asi 80 km. A tetě se to vyplatilo taky, protože jí to stálo o dost míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
8.7.08 11:13

My mame kuchyn od tyhle firmy a jsme s nima maximalne spokojeni. Meli jsme trochu atyp, pri montazi truhlari skrinky serizli a bylo. Cenove nas to vyslo dobre, navic jsme si vybrali schvalne kuchyn v akci (maji kazdy mesic slevy na jine kuchyne) a hned mame 20% dolu. Jsou z Brandysa nad Labem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
8.7.08 12:26

Ahoj, můj manžel je truhlář a dělá i kuchyně atd. Nejsme z Prahy ale dělá i do jiných měst, vždyť je to fuk kde to namontuje. Spotřebiče namontuje ale zapojit musí elektrikář, což je maličkost.
pro představu mrkni na www.nabytek-jandac.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
8.7.08 15:24

Já teď vybírám kuchyň pomocí plánovače z Ikea - baví mně, když vidím 3D projekci vlastních představ. Ceny jsou velmi slušné, záruku 25 let na materiál skříněk a 10 let na zavírací mechanismy mi v žádném studiu nenabídli. Pár věcí bude dělat stolař na míru (zakomponování pozůstatků historické kuchyně atd.), ten ji taky zkompletuje. Skleněnou krycí desku (nechceš mít nad linkou zásuku nebo závěsný program?), vestavěné spotřebiče, umělošutrovou prac. desku by zvládl taky. Hodně zdaru při odstrańování mastných otisků ručiček ze skříněk s vysokým leskem (mně zatím stačí pulírování nerezové lednice).
 Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
8.7.08 20:21

Ahoj,

moji rodiče předloni dělali taky novou kuchyň a pořizovali zde: http://www.skladydusek.cz/

Shodou okolností i další 2 rodiny našich kamarádů zařizovali a nakonec u nich skončili také a byli pokaždé velmi spokojeni.

Z Prahy to tam máš kousek.

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
8.7.08 20:23

Jéé, tak koukám, že jsem dala odkaz na stejnou firmu, jako Lucci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
9.7.08 08:22

Díky za tipy :)

Ta skladydusek se mi líbí, jen je trochu problém, že nemáme auto a hromadnou dopravou se mi teda moc nechce. Proto jsem chtěla najít někoho pražského.

BaraF - ty máš zkušenost s lesklou bílou linkou? Četla jsem od holek, které ji mají, že je na údržbu dobrá. Možná taky záleží, jestli je z folie nebo lakovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
9.7.08 08:56

Escargot, mám zkušenost s lesklými i matovými povrchy. Na lesklém je vše více vidět, na světlejším hůř než na tmavém. Na údržbu je kritériem hladkost a kompaktnost materiálu, takže lamino nebo lak se čistí podobně, pokud máš prolisy, masivní úchytky, prosklení apod, je to horší. Zatím jako nejnáročnější se mi jeví nerezové povrchy, máme eluxovanou mikrovlnku a nezez folii na lednici a jsou na úržbu fakt náročné, musí se leštit. V nové kuchyni budu mít plně integrovanou myčku, induční varnou desku bez rámečku, zabudovanou horkovzdušnou troubu a mikrovlnku v nejgeometričtjším designu a teleskopickou digestoř.
Jo a bacha na tmavou pracovní desku. Měli jsme „granit“ a bylo na tom vidět každé zrnko prachu. Doporučuju světlou, vícebarevnou, materiál podle vkusu (já chci masivní dřevo ať se vykomenzují kosmické tvary spotřebičů).
Pro mně je tedy údržba klíčová, chci v kuchyni vařit a stolovat a na nějaké velké pulírování nemám náturu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
9.7.08 10:08

BaraF, když mně se ta lesklá strašně líbí :D Snad to nebude tak hrozné, teď jsem koukala na living.cz a tam zas píšou, že na údržbu je dobrá. Tak uvidím :wink:

Digestoř bych taky chtěla teleskopickou, nebo nejlépe žádnou :wink: , ale to mi u manžela neprojde, ten chce nerez komínovou :roll: No jsou to i jeho peníze, tak taky musí být v něčem po jeho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2087
5.8.08 17:51

Escargot - nevím jeslti už nejdu s křížkem po funuse, manžel je truhlář a dělá kuchyně, dělala se i bílá ve vysokém lesku, fotky na www.kuchynepinos.cz a klidně se kdykoliv ozvi, i třeba jen na radu! Prahu děláme bez problémů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
6.8.08 10:55

Díky všem za tipy :)

Nechali jsme si udělat tři nabídky a všechny byly v podstatě stejné. Vítěz je Katalpa :wink: (měli největší výběr umělého kamene a skel za linku). Skříňky ani tak drahé nejsou, ale ten umělý kámen :roll: Vybrali jsme si docela drahý, takže pak se té ceně nemůžu divit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný