Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den. Mám trápení, se kterým se nemám kde svěřit.
Partnera mám 3 roky, měli jsme vždy nějaké drobné neshody, ale posledního půl roku jsme se dokonce rozešli. Hodně zpohodlněl, nic se mu nechtělo a to pro mou akční povahu nebylo moc přínosné. Nakonec to vygradovalo v rozchod. V době kdy jsme spolu nebyli jsem potkala muže, který splňoval mé představy. Nakonec jsme se ale s partnerem k sobě vrátili, že to ještě zkusíme. Že to nebyl dobrý nápad mi došlo bohužel až nedávno. Nemůžu zapomenout, současný přítel mě už ani nepřitahuje a jeho přítomnost je mi kolikrát nepříjemná. Jak se ale rozejít, když mě nevěřiténě moc miluje a dává mi to pořád najevo?? Nemůžu mu ublížit, ale pořád si říkám, že nemůžu být z lítosti s někým celý život, jen abych ho nezranila.
moc se snažím, abych to třeba v sobě ještě změnila, ale non stop myslím na druhého muže, se kterým se už nescházíme a nejspíš by nám to už ani nevyšlo.
Oba jsou velmi rozdílní se současným mám jistotu stabilního vztahu, neustálé až dusivé lásky a bohužel i totálního podpantofláctví, které si způsobuje sám.
Nemá svůj názor, pokaždé když něco řeknu, tak to posvětí světskou vodou… Druhý muž má sebevědomý se svým názorem a nebojí se nesouhlasit, je akční, zábavný, sex byl dokonalý, neuvěřitelně mě přitahuje. Ale s jeho láskou to žhavé nebylo, nejspíš je ze špatných zkušeností zbaven vyjadřování citů.
Jen mě vždy hodně objímal, líbal, celou noc držel v náručí, ale hezká slova používat neumí. Teď jsem na křižovatce, kdy nevím jestli riskovat a možná vše ztratit a nebo neriskovat a žít dál ve stereotypu. Je mi 25 let a nevím jestli není brzy se zaškatulkovat a neriskovat.. Děkuji za názory.
Příspěvek upraven 28.07.17 v 13:58
Je ti 25 proboha, máš celý život před sebou, nech plavat oba a nejdřív se nauč být sama, užij si trochu života, cestování a volnosti a časem někoho potkáš kdo bude pro tebe ten pravý ![]()
Já se divím, že o tebe někdo má zájem, když máš hrubku v názvu
KDO S KOHO ![]()
@VENIVINIVICI Máte pravdu, zeptala jsem se špatným pádem.
Opravdu si ale nemyslím, že by to mělo vliv na to, jestli jsem dost inteligentní a kdo by o mě měl nebo neměl mít zájem.
![]()
Jeee, 25 ti je, to je prilis brzy zakopat se ve vztahu kde te protejsek dokonce odpuzuje
a proc bys to delala? Asi budes chvili sama a par jich jeste vyzkousis nez se najde ten „pravy“, ale mas casu dost tak hura ven!
Resim podobnou situaci. po rozchodu sem potkala muze, muj vek, vsechno sedlo, ale obcas mi pripada jako slaboch. Ex se ozval, ze se chce vratit. Ted mam pred sebou volbu a absolutne netusim, co delat