Nesebevědomý přítel

16
27.7.17 23:01

Nesebevědomý přítel

Ahoj děvčata,
potřebuji radu, už nevím co mám dělat. Mám přítele, kterému je téměř 29. Jsme spolu 2 roky. Všechno je krásné, miluju ho. Ale už prostě nevím, co dělat.. Tohle je jediná věc, co mě hrozně štve. Je nesebevědomý. Odráží se to na jeho chování a vystupování. Vidím, jak by bylo vše jiné. Úplně mi to už leze na nervy. Kolikrát na něm vidím, jak je stydlivý před lidmi, cítí se méněcený a nedůležitý. Před lety jsem s tím měla taky problém, ale zapracovala jsem na sobě a je ze mě zdravě sebevědomá holčina. Prenasi to na mě. Kdyz jsme sami, tak se s nim cítím v bezpečí. Ale vždy když spolu přijdeme do společnosti, tak něco začne říkat a kolikrát ho i ostatní přehlíží. Jinak je velmi vtipný, mluví zajímavě a nápaditě. Poraďte mi prosím, co mám dělat. Hrozně mě to štve. Potřebuji vedle sebe sebevedomeho chlapa, s kterým se nebudu ničeho bát a do všeho půjdem po hlavě. Minule jsme byli pit, popijela jsem s kamaradkama a on tam chodil sam, pdotoze se s nim nikdo pry nebavil. Pritom kdyby mluvil sebevedomym hlasem, tak by bylo vse jinak. Porad se stavi do role chudaka..Když se začneme libat nějak hezky na hezkém místě, tak často kouká po okolí, jestli někdo kouká. Odráží se to i v sexu. Máte někdo zkušenosti prosím? Co zlepšit? Snažím se mu říkat, jak je krásný a šikovný. Pro me je naprosto dokonaly. Podle mě to má silně zakořeněné, sikanovala ho učitelka. Snazila jsem se mu promluvit do duše, a ne jednou, ale v polovině přestane poslouchat..bojím se, že na tom jednou náš vztah zkrachuje… děkuji mockrát za jakékoli rady. :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
765
27.7.17 23:11

Ahojky, možná bych nechala pár věcí co děláš ty na něm a pochválit ho.. ukázat mu, že to jde.. když někam jdete spolu tak se mu věnuj a nenech ho chodit samotného.. seznam ho s nějakými kamarády, popožeň ho v rozhovoru (nahoď téma co bude zajímat všechny).. Nestačí říkat že je krásný… Když něco budeš potřebovat tak ho popros, že to sama nezvládneš.. pokud ani taková pomoc nepomůže, možná bych doporučila nějakého odborníka.. ale věřím, že pokud ho miluješ a on tebe, tak mu to sebevědomí dodáš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1275
27.7.17 23:13

Pokud to chce změnit tak hlavně on sám musí chtít. Nabídni mu pomoc, buď upřímná a řekni mu své obavy a podpoř ho. Je to těžké na tom zapracovat (sama to víš) a pokud to sám nechce změnit tak těžko něco uděláš :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
27.7.17 23:16

@Nicollka1993 A ty jsi se z toho dostala sama? Nebo nějakou terapií? To stejné by mu nepomohlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
27.7.17 23:33

No počkej. A má s tím problém on, že není sebevědomý, nebo ten problém máš ty s ním? Mně přijde, že to druhé :?
Jako, každý člověk je nastavený jinak… a taky v mnoha odstínech. Profesně nesebevědomý člověk může být úplně v klidu mezi lidmi… a to, že někomu vadí líbání na veřejnosti, ještě není známka sníženého sebevědomí. Stavění se do role chudáčka - to je tvůj dojem, nebo fakt? Taky se s lidmi nijak zvlášť nebavím, ne proto, že bych to neuměla, ale protože si se spoustou z nich prostě nemám co říct.

Taky nezapomeň, že čím víc to budeš řešit, tím víc budeš zatloukat hřebíky do rakve. Že tě to štve je asi problém, ale předělat povahu - rozuměj povahu někoho jiného - je samo o sobě docela dost nehorázný požadavek, popravdě. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
27.7.17 23:37

Hele, a opravdu je to problém se sebevědomím nebo je spíš prostě introvertní a uzavřenější? Ne každému je přirozené být lvem salónů a do všeho jít po hlavě, jak píšeš. A se sebevědomím to nemá moc co do činění. Těžko můžeš přítele předělávat k obrazu svému, pokud on sám žádný problém nevnímá. Buď ho máš ráda a bereš ho, jaký je, nebo si najdi někoho, kdo bude tvoje nároky splňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
27.7.17 23:39
@LAlezane píše:
No počkej. A má s tím problém on, že není sebevědomý, nebo ten problém máš ty s ním? Mně přijde, že to druhé :?
Jako, každý člověk je nastavený jinak… a taky v mnoha odstínech. Profesně nesebevědomý člověk může být úplně v klidu mezi lidmi… a to, že někomu vadí líbání na veřejnosti, ještě není známka sníženého sebevědomí. Stavění se do role chudáčka - to je tvůj dojem, nebo fakt? Taky se s lidmi nijak zvlášť nebavím, ne proto, že bych to neuměla, ale protože si se spoustou z nich prostě nemám co říct.Taky nezapomeň, že čím víc to budeš řešit, tím víc budeš zatloukat hřebíky do rakve. Že tě to štve je asi problém, ale předělat povahu - rozuměj povahu někoho jiného - je samo o sobě docela dost nehorázný požadavek, popravdě. :?
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
27.7.17 23:43

Tak asi nebude lev salonu, to neni vazna charakterova vada. Proc ti to vadi? Aby tvoji znami videli, kohos ulovila? Proc ho nechas na party samotneho, proc ho nepodporis, neseznamis, nepomuzes s navazanim kontakt u? A stoji on o to vubec, vnima to sam u sebe, ze mu to vadi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.7.17 23:52

Ono né pro každého je jednoduché stát se sebevědomým dravcem společnosti. Obzvlášť pokud je přítel introvert, který nemá potřebu mít kolem sebe spoustu lidí a je rád sám. Vnímá on sám, že je nesebevědomý a rád by v tom na sobě zapracoval, anebo je to věc, která vadí tobě? Pokud mu jeho stav vadí a chce zapracovat, tak mu v tom musíš víc popostrčit a nepůjde to tak, že ho šoupneš samotného mezi lidmi a ať si poradí. Tohle udělat někdo mě, jakožto jsem taky nesebevědomá holčina, co to mezi lidmi moc neumí, tak prchám z místa daleko široko. Pokud s tím on sám nemá problém a je to jen tvůj problém, tak je třeba se s přítelem rozloučit, protože z něho lva salónu neuděláš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
28.7.17 00:04

Abych tady vysvětlila nesrovnalosti. Přítele jsem na žádné akci nenechala, máme společné jeho kamarády. Ze začátku se bavil, ale tohle z něj vypadlo druhý den. Já byla s kamarádkou nebo s nim.. nebylo to tak že bych ho v tom nechala vykoupat, nepřišlo mi ani že by se nebavil. Nechápu proč tu padají názory, že to chci kvůli zmamym, aby viděli, co mám za lva. Mě jsou ostatní úplně jedno, mě jde o nás. Nepotřebuji si zvedat sebevědomí. Mě jde o něj jak se neustále podceňuje a nevěří si..zkuste se vžít
Uviditala bych názory někoho, kdo řešil podobný problém. Jak už jsem psala - miluju ho, nehledam na něm chyby. Je snad normální, že nikdo není dokonalý. Jak píšu, tohle je jediná věc. Introvert to není, pokud se cítí dobře, tak perli a je to bavič…
@dasajur to co pises mě uráží, já chci jeho, nikoho jiného. Je snad normální, že to chci zkusit řešit ne?
Jinak já pro svoje sebevědomí změnila myšlení a začala dělat, co mě baví a jde mi, abych se cítila dobře.
On mi o svém malém sebevědomí říkal, ale staví se do role objeti a má takový postoj, kterým dává najevo, že to nejde změnit. Pomohlo by mi i jak se s nim o tom správně bavit nebo ho popostrcit. Děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
28.7.17 00:10

Omlouvám se za gramatické chyby, teď mě to bije do očí. Už utahaná z postele :kytka: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
28.7.17 06:27

Já bych mu doporučila terapii. Pokud to má zakořeněné z dětství tak odbourat to je běh na dlouhou trať a hlavně musí chtít on sám. Dle příspěvku Ti to začíná vadit a psala jsi že už v sexu se to také projevuje. Tady bacha na to, může se Ti lehko zhnusit. Chlapi a nízkým sebevědomím nejsou vůbec sexy a ženy to nepřitahuje. Takže pokud něco nezačne mladej dělat, lehko o Tebe přijde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
28.7.17 07:05

@Malina7 mockrát Ti děkuju :) :kytka: snad to nepřijde
Ještě jsem se s tím takhle nesetkala, u chlapa je to opravdu nezvyk, uvidíme, zkusím mu to nějak navrhnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
28.7.17 10:00

@Beriberi33 omlouvam se, ze jsem se vyjadrila az prilis ostre. Tvuj uvodni prispevek mi vyznel tak, ze tobe vadi, ze je pred prateli nesebevedomy, ze ho tahas po akcich, kde mu neni dobre a ze on je introvert a problem s tim nema. Ja sama hromadne akce nesnasim a kdyz jsem si predstavila, jak me po nich taha pritel a pak do me huci, ze nemam sebevedomi, tak se mi otvira nuz v kapse. Cte tvuj pritel rad? Co vybrat nejakou motivacni knizku, ukazat mu, ze tento jeho stav neni a nemusi byt trvalou soucasti jeho osobnosti. Jestli to sam vnima jako problem, ale veri, ze se s tim neda nic delat, tak skutecne tu literaturu, i psychoterapie by byla vhodna. Tyto postoje si hodne neseme z detstvi. A k tomu tva podpora a laska, rekni mu, ze to dela nejen pro sebe, ale i pro vas dva. Cesta sebepoznani a zmena osobnich postoju vuci sobe i druhym neni lehka, musi taky sam chtit. Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K K
639
28.7.17 10:19

@ zakladatelka

Tak lev salonu a pan tvorstva to nikdy nebude… Taky to asi nikdy nebude devkar, nebude te mlatit…

Podle me mas dve moznosti - smirit se s hodnym troubikem se vsemi jeho plusy a minusy, nebo ho vymenit za lva se vsemi jeho plusy a minusy…

Jeste na okraj - asi nebude nahoda, ze jsi zacala chodit prave se stydlinem… Zrovna tenhle povahovej rys clovek odhali velmi rychle… Bejt tebou, tak bych se fakt zamyslel, jestli lva chces - lev je totiz panem tvorstva a nalezite se to odrazi ve vztahu. Aby pak zase neresila, ze je pritel moc dominantni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí