Nesebevědomý přítel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28.7.17 11:00

@Beriberi33 V tom případě bych doporučila navštívit psychologa. Pomůže dopátrat se příčiny, uvědomit si sám sebe, svoje klady i zápory a naučí se s nimi pracovat.
Byla jsem párkrát u psycholožky a dalo mi to hrozně moc. Zjistila jsem i to, co jsem do té doby neuvědomovala, že má na lidi vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
28.7.17 12:21

@dasajur v pohodě, moc mi tvůj příspěvek pomohl. Zkusím tu literaturu, to by si mohl přečíst, ta terapie myslím, že by do ní nešel, ale třeba časem uvidí :)
@K K děkuji, právě. Chci aby se to vyřešilo, abych toho pak nelitovala. V tuhle chvíli by mě nějaký dominant hrozně přitahoval, ale těžko říct po čase :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
28.7.17 12:39

Ahoj Zakladatelko,
taky jsem měla nesebevědomého muže, který se pořád podceňoval a říkal mi jak si mě nezaslouží a proč s ním jsem, že mám na lepšího. Základem je chválit ne nějak přehnaně, ale tu ocenit jednu věc pak druhou a postupně si začal věřit víc a víc, navíc i v práci začíná postupovat v kariéře. :) Prostě jsem mu ukázala, že má mnoho kladů a myslím si že teď už to tak vidí i on, ale nebylo to hned. Minimálně rok jsme s tím bojovali, ale výsledky jsou už vidět. :) Lev salónů asi nikdy nebude, ale to ani nechci, naopak se mi líbí, že je spíše v mé blízkosti než kdyby oslňoval ostatní :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
28.7.17 12:54

@karma3 děkuju za odpověď :) paráda, to je dobře že to jde. Zkusím se posnazit i já, aby mu to šlo líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
28.7.17 13:50

Zda se ze jemu to asi moc nevadi, spis tobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.17 14:46
@Texandra píše:
Zda se ze jemu to asi moc nevadi, spis tobe.

Asi tak.Tam už je solidně ´zaděláno´ poslat přítele na střídačku ke kopru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
28.7.17 15:12

Mě to vadí, to je pravda. Proto to chci nějak řešit.. kdo nezažil, tak nevi co všechno to ovlivňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
28.7.17 21:27

@Beriberi33: „Introvert to není, pokud se cítí dobře, tak perli a je to bavič…“ Ale tohle je právě pro introverty velmi typické. Právě proto, že to nemá nic společného se sebevědomím, dokážou být i těmi baviči a velmi inteligentně mluvit, ale jen mezi dobře známými lidmi v bezpečném prostředí, kde se můžou uvolnit.
Chceš názor někoho, kdo to zná… Já to znám z té druhé strany, ze strany toho introverta, kterému je celý život podsouváno, že má nízké sebevědomí a měl by s tím něco dělat. Je to hrozně nepříjemné, když vidíš, jak tvoji blízcí nerespektují tvoji povahu a místo, aby s tebou hledali cesty, jak by soužití mohlo vyhovovat všem, snaží se tě změnit, abys zapadala do jejich obrazu sebevědomého člověka.
Tvého přítele samozřejmě neznám, jen tě chci varovat, dávej si pozor, abys mu svou snahou ho povzbudit a pozvednout to sebevědomí naopak sama nesrážela. Ono když ti okolí pořád dává najevo, že taková jaká jsi, jsi vlastně špatná a nedostatečná, tak to zrovna posilovač sebevědomí není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
29.7.17 07:17
@Kassy píše:
@Beriberi33: „Introvert to není, pokud se cítí dobře, tak perli a je to bavič…“ Ale tohle je právě pro introverty velmi typické. Právě proto, že to nemá nic společného se sebevědomím, dokážou být i těmi baviči a velmi inteligentně mluvit, ale jen mezi dobře známými lidmi v bezpečném prostředí, kde se můžou uvolnit.
Chceš názor někoho, kdo to zná… Já to znám z té druhé strany, ze strany toho introverta, kterému je celý život podsouváno, že má nízké sebevědomí a měl by s tím něco dělat. Je to hrozně nepříjemné, když vidíš, jak tvoji blízcí nerespektují tvoji povahu a místo, aby s tebou hledali cesty, jak by soužití mohlo vyhovovat všem, snaží se tě změnit, abys zapadala do jejich obrazu sebevědomého člověka.
Tvého přítele samozřejmě neznám, jen tě chci varovat, dávej si pozor, abys mu svou snahou ho povzbudit a pozvednout to sebevědomí naopak sama nesrážela. Ono když ti okolí pořád dává najevo, že taková jaká jsi, jsi vlastně špatná a nedostatečná, tak to zrovna posilovač sebevědomí není…

Lépe bych to nenapsala. :palec: Zakladatelko třeba jsi mu myšlenku o nízkém sebevědomí podsunula ty a on teď přemýšlí o tom, co dělá špatně. Ale pokud je introvert, pak je to jeho povaha a ty to nikdy nezměníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
29.7.17 07:37

Hele zakladatelko mě to připadá že ty jsi asi mladší od něj, nebo ještě nevybouřená, potřebuješ pořád nějakou akci atd. Pokud budeš mít pocit že je nesebevědomý tak mu tím nepomůžeš, bude se cítí ještě víc méněcenný, protože jej nebereš, nerespektuješ jeho povahu. Pokud mu chceš zvednou sebevědomí tak jej začni brát takového jaký je, prostě jako skromného, hodného, stydlivého kluka. Přestaň tlačit na pilu a nech ho žít.
Ono je možné že postupem času budeš ještě za tuhle jeho povahu ráda.
Vždycky je lepší skromný stydlivý kluk než přehnaně sebevědomý blb. Stačí se podívat po okolí ne? Podívej se na kamarádky jak jsou spokojené ve vztahu, co řeší, jaké mají problémy. Ty máš problém jen s tím jeho sebevědomím, tak buď za to ráda a nech to být.
Nehledej chyby a problémy tam kde nejsou.
Ono i ve vztazích platí pravidlo že pokud člověk nemá problémy tak si je vytvoří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
29.7.17 09:48
@Beriberi33 píše:
Ahoj děvčata,
potřebuji radu, už nevím co mám dělat. Mám přítele, kterému je téměř 29. Jsme spolu 2 roky.

A kolik je tobě? Podle toho, co píšeš, tak on už je kliďas, zatímco ty jsi stále nevybouřené mládě :) Na tom není nic špatného, jen to chce mít srovnané. Píšeš, že chceš dominantní typ, ale jestli jsi byla do teď zvyklá na ťunťu, který tě na rukou nosil, tak abys pak nebyla překvapená, že ti tvůj vysněný alfa samec takhle na ruku nepůjde. Dva kohouti na jednou smetišti nikdy nedělají dobrotu. Itálie je sice chvilku zábava(kor když končí sexem ;) ) ale člověka to omrzí a chce se vracet do klidného domova. No a pokud svému novému testosteronovému objevu budeš dělat čubinu pro změnu ty, tak abys ho úplně stejně neomrzela(jako tebe tvůj ťunťa). Akorát, že on nebude mít potřebu pálit mosty - proč by to dělal, když mu hezky navaříš, vypereš a podržíš - a místo toho bude hledat akci(jak ty říkáš) jinde 8)

a ještě další pohled. Jestli ti je tolik, co jemu, tedy kolem třicítky, tak pouvažuj, jestli budeš stále oceňovat super aktivního a ambiciózního lva salónů, až budeš doma přebalovat kadící uzlíček a lev bude vymetat salóny a akčnit po světě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.7.17 18:18
@Kassy píše:
Tvého přítele samozřejmě neznám, jen tě chci varovat, dávej si pozor, abys mu svou snahou ho povzbudit a pozvednout to sebevědomí naopak sama nesrážela. Ono když ti okolí pořád dává najevo, že taková jaká jsi, jsi vlastně špatná a nedostatečná, tak to zrovna posilovač sebevědomí není…

Dobře napsáno, je to tak, taky to znám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
30.7.17 18:23

No nevím,..myslím si, že on se měnit nebude a ty naopak vyměníš jeho, protože tě to bude štvát čím dál tím víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
30.7.17 18:40

@Beriberi33

Minule jsme byli pit, popijela jsem s kamaradkama
Taky bych se necítila dobře s chlapama, co jdou pít. Prvoplánové opíjení nebylo nikdy pro mě. Cítila bych se tam blbě zrovna tak, jak on se asi cítil hloupě s bandou opilých ženských. Je možná vyzrálejší, než ty a to, co baví tebe, ho už nezajímá, protože je prostě dál.

• Citovat
  • Upravit
14642
30.7.17 20:47
@Beriberi33 píše:
Ahoj děvčata,
potřebuji radu, už nevím co mám dělat. Mám přítele, kterému je téměř 29. Jsme spolu 2 roky. Všechno je krásné, miluju ho. Ale už prostě nevím, co dělat.. Tohle je jediná věc, co mě hrozně štve. Je nesebevědomý. Odráží se to na jeho chování a vystupování. Vidím, jak by bylo vše jiné. Úplně mi to už leze na nervy. Kolikrát na něm vidím, jak je stydlivý před lidmi, cítí se méněcený a nedůležitý. Před lety jsem s tím měla taky problém, ale zapracovala jsem na sobě a je ze mě zdravě sebevědomá holčina. Prenasi to na mě. Kdyz jsme sami, tak se s nim cítím v bezpečí. Ale vždy když spolu přijdeme do společnosti, tak něco začne říkat a kolikrát ho i ostatní přehlíží. Jinak je velmi vtipný, mluví zajímavě a nápaditě. Poraďte mi prosím, co mám dělat. Hrozně mě to štve. Potřebuji vedle sebe sebevedomeho chlapa, s kterým se nebudu ničeho bát a do všeho půjdem po hlavě. Minule jsme byli pit, popijela jsem s kamaradkama a on tam chodil sam, pdotoze se s nim nikdo pry nebavil. Pritom kdyby mluvil sebevedomym hlasem, tak by bylo vse jinak. Porad se stavi do role chudaka..Když se začneme libat nějak hezky na hezkém místě, tak často kouká po okolí, jestli někdo kouká. Odráží se to i v sexu. Máte někdo zkušenosti prosím? Co zlepšit? Snažím se mu říkat, jak je krásný a šikovný. Pro me je naprosto dokonaly. Podle mě to má silně zakořeněné, sikanovala ho učitelka. Snazila jsem se mu promluvit do duše, a ne jednou, ale v polovině přestane poslouchat..bojím se, že na tom jednou náš vztah zkrachuje… děkuji mockrát za jakékoli rady. :kytka: :kytka:

Jestli je tvůj přítel introvert, pak z něj zřejmě nikdy bavič společnosti nebude. Pokud to má jako následek šikany, pak by mu mohla pomoci nějaká terapie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí