Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky všichni. Vím, že advent začíná 4 neděle před Štědrým dnem (jenže podle mě se do toho nepočítá neděle, když je ten den Štědrý den). Podle mě, by měl začít už příští neděli. Ale všude v TV říkají, že začíná až 3. 12. Tak jak to teda je?
Ahojky,
urcite az tretiho i podle rozpisu krestanskych bohosluzeb. A kdo jiny by to mel vedet presneji ![]()
Mata
ahoj,no,logicky mi to taky tak vychazi,jak rikas,tedy pristi nedeli, ale na katolickych servrech,napr.na katolik.cz je napsano az 3.12. a ctvrta adventni nedele je spolecne se stedrym dnem. Sice nechapu, proc to takhle udelali, kdyz to nema moc logiky, ale proste je to tak
…a taky si myslim,ze katolici se asi tezko spetli ![]()
je to tak, první adventní neděle je 3.12., protože se to nepočítá od Štědrého dne, ale od 25.12. - dne, kdy se narodil Kristus. Tolik dnešní tisk ![]()
Silvie
Ahoj!
Před časem jsem byla na školení kolem vánočních zvyků, adventu a tak. No a tam nám říkali, že první adventní neděle je vždy první neděle po Ondřeji. Od té doby si to pamatuji a opravdu to tak je, takže letos je to 3.12. (jak už se tady psalo).
Dajka
aha holky,tak ma to trosku logiky
))..i kdyz nejsem zakladatelka teto diskuze tak presto diky
))
Já beru advent od této neděle, 26. listopadu. Bude první koncert adventní a my si vždycky adventní svíčky necháváme hořet spolu s tímto pořadem. ( Vždycky jsme Ježíšovo narození slavili 24. prosince večer.)
Holky děkuji všem za odpovědi. Já bych taky zapálila svíčku už tuto neděli, ale je mi to blbý jít o jednu napřed, než všichni ostatní:-) Ale podle mě, zapalovat 4 svíčky na Štědrý den, je blbost. To se nedělá.
A ještě navrch tuto neděli se nosí do kostela adventní věnce na požehnání svěcenou vodou. Takže si je tam zaneste kdo budete chtít. Je to takové milé vánoční pozastavení. věrka
Holky tak zpět, příští týden se mají světit ty věnečky adventní. nepřihlášená veverka
Taky jsem myslela, že je to už teď, ale v květinářství mi řekli , že až příští týden.
Kterou tu neděli se žehnají ty věnce? Ať vím, jestli ho mám shánět už teď (prosím datum…pro dementní matku - mě
)
Siloenko asi proto, aby byly posvěcené. Jakože požehnané, abys měla požehnaný advent. Jiný důvod mě nenapadá.
Jak se jinak daří?
tin: no, radeji budu doufat, ze mi Hospodin pozehna i bez posveceneho adventniho vence
…a vlastne v mem pripade i bez jakehokoli vence ci stromku
…jinak se mame hezky s Daneckem, akorat uz pres mesic marodime na preskacku ![]()
ale stejne holky, si myslim,ze letos v tom maji chaos vsichni. Jak rikate,ze adventni koncerty v telce jsou uz tento tyden, dneska v tom magazinu pro seniory Barvy zivota, ci tak nejak taky rikali, ze advent je uz tuto nedeli, a pritom katol. a asi i ostatni cirkve pokud to slavi, tak to slavi az od toho prosince. Takze zmatek nad zmatek ![]()