Kdy bude moct chodit i venku?

64
2.1.12 14:50

Kdy bude moct chodit i venku?

Muj syna zacal par dni po vanocich tapkat sam 13 mesicu mu je.A ja sem takova nedockava a zajmalo by me kdy bude umet i venku chodit?Pac dis jeste neumel sam chodit jen za rucicky tam sem venku skousela a neslo mu to ani moc za ruku mamka rikala ze protoze je nabaleny tak se spatne hybe.A ted di tapka par dni tak ze nemuze hned asi venku chodit prece jenom doma a venku ej to neco jineho doma nema boty nebo jen backurky a venku boty .Tak za jak dlouho asi tak bude tapkat normalne a bude mit takovou tu stabilitu jako treba deti ve 2 letech nebo vroce a pul?a nebo naky ditka tapali rovnou i venku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8561
2.1.12 14:54

Mě Dominik ťapal sám venku v květnu a to mu bylo 11 měsíců, asi to je individuální, taky nemusel být tolik nabalenej. ťapal sám, bez držení čehokoli, bez držení za ručičku uplně v pohodě. Zkoušejte trénujte vydržte a půjde to taky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
2.1.12 14:54

Malý začal chodit v 15 měsících, ale v létě a vůbec nerozlišoval doma, venku. Běhal na zahradě, která je celkem nerovná a bylo to bez problémů. V zimě to může opravdu trvat, ale určitě to není důvod k tomu to nezkoušet. Nechala bych ho venku zkoušet chodit aspoň chvilku a on si bude víc a víc jistější a půjde to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
2.1.12 14:55

Moje dcera začala chodit 26. 12. :-D Ale venku jsem to ještě nezkoušela, myslím, že to ještě potrvá, budeme postupně zkoušet a uvidíme, ale to s tím nabalením je fakt. Dceři teda zatím bohatě stačí chodit doma, moc toho stejně neujde.

když jsme byli kupovat botky, tak paní nám říkala do 14 dnů že by se mohla rozchodit, ale bude to taky asi silně individuální. Dcera si dává se vším dost načas, jen do toho chození se opřela.....taky si myslím, že hraje roli velkej prostor okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
2.1.12 14:56
andrejkay píše: .Tak za jak dlouho asi tak bude tapkat normalne a bude mit takovou tu stabilitu jako treba deti ve 2 letech nebo vroce a pul?a nebo naky ditka tapali rovnou i venku?

tak stabilitu jako ve 2 letech bude mit za 11 mesicu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
2.1.12 15:00

Jizvíková mě předběhla :lol: chtěla jsem napsat, že stabilitu jako ve 2 letech bude mít ve 2 letech. :lol: Ted prostě stabilitu mít nebude, asi jako dítě ve 13ti měsících, plus minus. Zkoušej to, vyndej ho venku z kočáru, na jaře se rozběhá… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10933
2.1.12 15:03

Stabilně jako dvouleté děti bude chodit asi tak ve dvou letech … pokud jako v roce a půl tak asi v roce a půl … nedočkavá nebo dočkavá je to fuk, prostě to tak je :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
2.1.12 15:04

A proč by nemohl ťapat i venku, pokud Ti chodí doma? To jsem nějak nepobrala :think: Akorát musíš počítat s tím, že ze začátku bude jako čuník, jak se ti sem tam vyválí po zemi a moc toho neujdete, protože ho bude zajímat všechno na zemi :) U nás to bylo tak, že když Vikča začala zkoušet chodit sama, chodila jsem s ní ven. Nejdřív třeba jen od baráku k autu, pak obejít dům, a postupem času jsme vzdálenosti prodlužovaly… Nebo třeba cestou z procházky ji vytáhnu z kočárku a dojde se domů po svých. Dopracovaly jsme se k tomu, že spolu chodíme pěšky nakupovat, akorát mě samotné to trvá půl hodiny, a s prckem hodinku a půl, ale o tom to je, ne? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jinak mladé je 17 měsíců a chodí od 10 měsíců. Tak se toho neboj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
2.1.12 15:04

Zuzka udelala prvni kroky vloni na Novy rok a venku tapala tak v breznu ;) Neboj, na jare se rozbeha, stabilni bude tak za 3-4 mesice (nebo aspon nase Zuzi byla) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
2.1.12 15:08
jizvíková píše:
andrejkay píše: .Tak za jak dlouho asi tak bude tapkat normalne a bude mit takovou tu stabilitu jako treba deti ve 2 letech nebo vroce a pul?a nebo naky ditka tapali rovnou i venku?

:mrgreen :mrgreen:
První botičky jsme kupovali v roce, to bylo na podzim, trochu jsme ťapali každej den po chodníku, ale pak nechtěl za ručičku a nabíral směr silnice, obrubník apod. Já za ním ohnutá a uřícená. Takže se dosyta vylítá doma, máme barák, nebo na zahradě, ven hezky do kočáru a na jaře to zkusíme znovu. To už bude mít rok a půl a taky nebude tak nabalenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
2.1.12 15:20

Po pravde ja by jsem to Ted v zime asi moc neresila :-) my zacali chodit v roce a Ted o 5 mesicu pozdeji tapka nadherne,ale vzhledem k tomu,ze je nacpana ve fusaku,tak je to celkem jedno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. SlaJa
2.1.12 15:25

Osobně bych počkala klidně až na jaro. Venku mu do té doby nic neuteče. :) Jinak pokud jste se ptala, jak dlouho trvá, než je možné mluvit o zralé chůzi, je to cca půl roku od začátku samostatné chůze.

• Citovat
  • Upravit
8707
2.1.12 15:28
jizvíková píše:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
2.1.12 15:45

Záleží na šikovnosti dítěte. Dítě venku postav na rovný chodník a obrň se trpělivostí. A počítej s tím, že bude jak prasátko a v žádném případě nepůjde žádaným směrem. Je pro něj všechno nové, boty, terén (chlap mi tady přes rameno radí, že nepřekonatelný problém jsou obří kamínky do velkosti 2cm), navíc okolí je moc zajímavé, že je těžké se soustředit jen na chůzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
2.1.12 15:50
jizvíková píše:
:mrgreen: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect